Разноврсни поклон Ирина: расте савјети

Професионалцу је тешко да одабере сорту грожђа за садњу, као и за почетнике, а можда и теже. Искусан летњи становник зна све опасности које могу задесити зелену бебу пре него што она добије усјев: лоше време, пржење или хладноћа, похлепне окрутне осе, плијесан и оидијум, страшна филоксера и друге једнако страшне болести и штеточине. Схватајући све потешкоће кроз које морате проћи пре него што дође време за бербу бобичастог воћа, многи становници се преплашени експеримената.

Присутност Ирине је хибридна форма. Оцена аутора фотографије. Бусх 3 година

\ т

Иринин поклон вриједан је ризика. Ово је предивна грожђа, веома издржљива и издржљива. Његов укус је необичан, пријатан и популаран на тржишту. Његове карактеристике су пристојне, описујемо их у наставку.

Предности и недостаци

Дар Ирини је хибрид изведен из Кесхе и Елегнат супереарли. Родитељске сорте су пристојне, слатке и оба рано сазревају. Јунак рецензије наслиједио је све њихове снаге. Хибрид Кесхи и Елегнат рођен је захваљујући украјинском узгајивачу Миколи Вишневетском, који на овом пољу ради више од десетак година. Захваљујући њему, „Золотушка“, „Лила магла“, „Црна трешња“, „Смарагд“ одушевљавају виноградаре. Плодови креативних експеримената Вишневетског више пута су прикупљали одобрење јавности, укључујући и хероја нашег прегледа.

Тхе Бунцхсорте грожђа Гифт Ирина

 • Хибрид се односи на сорте стола, то јест, они се могу јести на свјеже, додати у салату или украсити десертом.
 • Зрело рано. Од тренутка вегетације до жетве пролази просечно 125-130 дана. У средњој стази можете бирати бобице средином августа.
 • Кластери су велики, обично до 1 кг, али могу тежити и до 1,5 кг. Јагоде су распоређене чврсто, гомила се не распада и одликује се добром транспортношћу.
 • Гроздови се држе до мраза и не падају.
 • Јагоде су овалне, прекрасне боје - од тамно розе до тамно црвене. Тежина 18 - 20 г. Месна, мармеладна пулпа под добро угриженом кожом. Укус је слатко и кисело, веома хармоничан и пријатан.
 • Грмље у разним средњим растима добро расту. Винова лоза сазрева изнад хвале. Ниво продуктивности љетњих становника неће разочарати. Цвијет је бисексуалан, због чега неће бити потребе за додатним активностима опрашивања, опрашује се савршено.

Подарка Ирина - плодовие крупним планом

 • Отпоран на пуцање и није склон мокрењу, то јест, не можете се бојати да ће му јагоде расти мало
 • Отпорност на мраз - до - 23 ° Ц, али је боље пожалити биљку и пажљиво је покрити ако је зима превише хладна. Покријте изолационим материјалом, полиетиленом и плочама, иначе ће се винова лоза замрзнути. Потреба за загријавањем је једина мана у сорти.
 • Просечна отпорност на гљивичне болести иштеточине, обавезно је потребна превенција. Скоро није изложен сивој трулежи.

Тежина плодова сорте Ирина Пресент - од 15 грама

Савети за узгајање

Иринина присутност је неспремна разноликост.

Употребити сплошна правила за виноградарство:

 • Залити га тако да влага не пада на лишће.
 • Редовито коровати и лишити прошлогодишње лишће - спалити га. Они изазивају споре гљивичних обољења и других непријатних створења.
 • Пазите на састав тла. Ако су листови постали жути или су се појавили други знаци проблема, можда је разлог недостатак корисних супстанци. У овом случају, направите тоалет. Обично се праве поташа, фосфор и органска ђубрива. Узрок проблема може бити плијесан или оидиум, па пажљиво погледајте биљку.

  Киднеи вариаблес Ирина пинк цолор

Главно оружје у борби против болести и штеточина: сунчева топлота и сувоћа. Ова сорта има изванредно достојанство - одлично се осећа чак иу тешким кишним сезонама, али морате водити рачуна о малом. Добра опција је кориштење покривача, визира.

 • Обрадите калуп и увек одмах уклоните оболеле или оштећене делове биљке тако да не постану легло болести. Оптимални просечни трим.
 • Попрскајте биљку фунгицидима или народним средствима. Учините то увече или до зоре.

Сорти кистов Ирина пред цветасие

Филоксера је страшна штеточина која може уништити све засаде. Против тога, само правовремене вакцинације и уништавање заражених грмља помажу. Сорта не пати од тога, али превенција је неопходна.

Чињеница да је време за узимање грожђа снажно се подсећа на осе.

Они једу бобице и кваре њихову презентацију. Такви кластери се више не могу јести или продавати, њихов рок трајања је смањен. Иста опасност пријети плодовима птица. Како заштитити усеве од ове пошасти? Страшила помажу птицама - одрезане пластичне боце које почињу да праве буку од ветра и плаше птице.

Хорнет Нестс Муст Бе Дестроиед

Заштитити зреле гроздове помоћу специјалних врећица - али овај метод је добар само ако је башта мала и постоји неколико кластера клијената.

Осе се могу уништити уз помоћ замки - посуда са шећерним сирупима или уплашити смрдљиве (за осе) супстанце. Најбољи начин да се носите са осе је да уништите њихова гнезда.

Дар Ирини је диван избор за врт, његове плодове ће бити поклон за ваше вољене и купце.