Разноврсни парадајз Балкон Мирацле Томато

Парадајз је чудо од балкона које се узгаја у свим доступним условима: на прозорској дасци или на балкону, на отвореном простору или у стакленику.Парадајз ове сорте може се узгајати тамо где желите више, јер ова врста припада култури патуљака.

Парадајз Балкон чудо - подземно сорте

Опис карактеристика сорте

Плодове рајчица се врши двапут годишње.Упркос декоративности биљке, мали плодови се могу јести и имати пријатан укус.

Порекло чуда балкона је остварено захваљујући немачким узгајивачима.Парадајз, респективно, кратак и достиже максимално педесет центиметара.Узгаја се без везивања.

Облик жбуке је стандардни.Узгој сорте се врши чак иу условима слабог осветљења Тежина усјева које овај грм може дати је два килограма.Свака бобица тежи тридесет грама.Величина плодова је јасно упоредива са вишњом.Начин наношења плодова чоколаде Балкон је различит, што је обезбеђено његовим укусом.

Узгој парадајза се обавља у различитим условима, све до кутија.Да би се засадило семе сорте да би се произвео резултат, треба припремити мешавину земљишта на основу:

  • хумуса;
  • црна земља;
  • песак;
  • Обрада минерала.

Време за слетање је оптимално,ако се спроводи крајем децембра и јануара.Ако планирате узгајати парадајз за саднице парадајза у јесен, посадите семе у последњем месецу лета.

Чудо од балкона може се узгајати у малим лонцима и кутијама

Правила садње

Како биљка не би разболела, семена морају бити прерађена у растворуманган.Овај алат се користи за обраду многих пољопривредних култура.Манган омогућава биљци да излечи разне болести које се могу наћи у семену.Сјеменке купљене од руку требају такав третман.У специјализованим продавницама обично се продају већ обрађене сировине.

Сетва се врши у чашама које се праве или у тресету.Будите сигурни да сте на дну отвора за проток воде.Припремљену смјесу тла треба залијевати малом количином воде.Ставите пар семена у сваку чашу и покријте их филмом да бисте створили ефекат стаклене баште.Да би се повећала брзина клијања семена потребно је одржавати температурни режим од око двадесет четири степена.

Након појаве клице ставите посуде за саднице на прозорску даску под условом да је топло и освијетљено. После тога, пребаците контејнере у фрижидер на период од седам дана.Подешавање температуре постављено унутар петнаест степени.Након истека прописаног периода, шоље поврћа парадајза можете вратити натраг.Излагање материјала у одељку фрижидера се одржава ради очвршћавања.биљке.

Неколико биљака се може посадити у велики лонац

Након што саднице нарасту до петнаест центиметара, пресадите га у лонац. За сигурносну мрежу можете садити саднице заједно са носачем. Али патуљастој сорти није увек потребна подршка.

С обзиром на подложност усева, садни материјал треба уклонити на подручје заштићено од пробијања ветра. Ако планирате да проветрите стакленик или собу, извадите посуде на место где нема промаје.

У процесу раста, наводњавање парадајза се врши топлом водом која је претходно устала. Заливање треба извршити строго до корена. Гнојите парадајз сваке седмице посебним производима. Органска ђубрива се наносе на парадајз када почиње период цветања садног материјала. Органска, због својих квалитета, може допринијети бољем укрштању биљака.

Како биљке сазревају, у почетној фази, плодови се уклањају и остављају да сазревају. Ова мјера омогућава да остатак бобица сазрије, јер се тај процес одвија постепено. Ова мера треба да се спроводи постепено, тако да су сви плодови једнако укусни и зрели.

Једна од врста чуда Балкона је њихова златна сорта, која се такође може узгајати у затвореним просторијама.

Нема апсолутно никаквих потешкоћа у узгоју разних чоколада са балконом парадајза. Украсиће вашу окућницу или балкон и омогућити власнику укусне рајчице.