Разноврсне тиквице црне згодне Тиквице

Тиквице су здрава и укусна култура која је скромна за све остало. Садња тиквица се може вршити на различитим структурама тла и без много напора је у стању да пољопривреднику обезбеди константан принос.

Зуццхини Згодни црни - рана врста бусх

Опис сорте

Црни згодни - сорта са средњим и раним периодима зрења. Време зрења тиквица је четрдесет пет дана од тренутка формирања првих изданака. Сквош црни згодни је тип биљног грма, мале величине и добро ожбукан са лишћем. Скуп плодова даје један грм за пет плодова. Тиквица црни црни згодни има издужено и заобљено поврће са глатком површином и танком кожом тамне нијансе зелене боје.Боја тиквица је толико тамна да се приближава црној боји. Дужина поврћа достиже двадесет и два центиметра, а тежина се повећава за килограм.Месо поврћа је зелено и дебело. Квалитет укуса је одличан и погодан за употребу у припреми разних јела. Принос је двадесет килограма по квадратном метру.

Позитивне особине сорте:

  • пружање дугих усјева;
  • висок принос приноса;
  • лепа врста поврћа.

Брига за садњу се врши сејањем семена у отвореном тлу. Сетва се обавља у првој половини маја,температура треба да буде једнака тринаест степени. Ова температура је прихватљива за садњу. Сетва се врши на три семена тиквица дубине шест центиметара. Удаљеност између рупа треба да буде седамдесет центиметара.

Када се појаве први избојци, уклоните слабе изданке тиквица. За растуће биљке прихватљива је садња семена за саднице. Црни згодни преферира лагану структуру тла. Добри претходници за тиквице:

  • кромпир;
  • купус;
  • лук;
  • махунарке.

Размак између грмља тиквица треба да буде 70 цм

Брига за тиквице

Опис сорте карактерише бундеве као биљку, преферирајући лагане структуре тла. Да би узгој сорте произвео резултате, садњу треба обавити у претходно припремљеној земљи у освијетљеном подручју.

Краставац и друге културе бундеве су препознате као неприхватљиви претходници за тиквице. Ротација усева може побољшати приносе.

Посебну пажњу треба посветити заливању и храњењу. Много зависи од наводњавања, тиквицама је потребно много воде, која је претходно инсистирана на собној температури.

Храњење се може вршити коришћењем органских ђубрива и минералних ђубрива. Израђује се три пута у периоду развоја. Заливање се врши сваког другог дана у сушној сезони, а рјеђе ако је клима влажна.