Разноврсне патке од дрвећа - Муск Моттон Дуцкс

Мусцови патка је самостална врста дрвених патака и нема никакве везе са пураномамПрвобитни изглед, необичан раст око кљуна, дијететско месо које нема специфичан укус, велика укусна јаја, непретенциозност, смирен карактер и издржљивост - према овим знаковима, представници ове пасмине могу се разликовати од других врста патака.Оне олакшавају одржавање и негу птица.За разлику од других пасмина, мошусна патка не зна како да вришти - она ​​само почиње тихо звиждати када се осјећа у опасности.Широко се користи за држање и узгој патака код куће, у којима се добро носе.

Мусцови патка - врста лесних типов патки

Историа на пасмина

Описание на птиците се налага в древни документи, когато Азтеки беше удомаени. Мошус је назван зато што ове птице имају меснат раст у пределу главе, од којих се разликује маст, мошусни мирис, по чему се лако разликују. Такође тврдеда су се патке тако звале, на основу чињенице да су их колумбијски Индијанци укротили и држали код куће.У европским земљама, узгој и одржавање ових птица је почела лаком руком Елизабете 1. Мусцови патка је доведена у Совјетски Савез из Немачке почетком 80-их година прошлог века, а из Француске крајем 1980-их, у којој су добили име “Варварин”патке. "

Мусцови патке се одликују специфичним растом око очију

Значајке појаве

Индо-јези су оригиналне велике птице са кратким вратом, широким грудима, моћнимкрила и кратке ноге.Лако се разликују од других врста птица.Имају одличну издржљивост, миран карактер, непретенциозан организам, а не осетљивост на било коју врсту болести. Мусцови патка је обојена у тамне, беле, црне, чоколадне, смеђе, плаве боје, што омогућава да се разликује међу великим бројем водених птица.Можете пронаћи драке нестандардних боја.Неки научници верују да се патке мешовите боје појављују када се мешају са мешаним врстама.Колико пасмина има, толико могућих укрштања.

Мускоцовие патки разнообразние колонки

Главне карактеристике индоука су

 • Тежина.Мошусни драк тежи до 6 кг, а женка - не више од 3,5 кг.
 • Месо.Независност је позната по великом броју дијететског, црвеног меса, његов садржај масти је низак.Брискетје најукуснији део.Месо нема специфичан укус који је заједнички за све водене птице.Најчешће се узгајају на лицу - узгајању ради добивања укусног меса.
 • Јаја.Јаја су укусна, велика, велика жумањак и квалитетан протеин.Патка се може носити сваки дан.

Пасмина има своје предности и недостатке

Патке имају следеће предности:

 • Непрецизност за храњење.
 • Издржљивост.
 • Висока продуктивност.
 • ​​
 • Способност да се дуго ради без резервоара.
 • Не бучне, а не пугане птице.
 • Поседовање инстинкта за излегавање јаја - женка седи на јајима док се пилићи не излегу.

Недостаци ове пасмине су:

 • Немогућност живљења у влажним условима.
 • Дробљење нетолеранције.
 • Трајање раста.

Мускард патке имају добро развијен родитељски инстинкт

Патке су подложне болестима

 • Присуство пухопедоата.
 • Катар.
 • Упала клоаке.
 • Присуство изопаченог апетита - прождрљивост.

Када се болест открије у мошусној патки на време, она се брзо и лако ослобађа. Ако птице држите у правим условима - топло и суво место, можете спречити појаву болести. Птице не подносе интензивну топлоту.Препоручује се њихов узгој.

Карактеристике одржавања и неге

Мускоцке патке у дому садржане су у посебним утиатницима.Од раније њихова стаништапостојала је пријатна зона са топлом климом, птице нису морале да акумулирају поткожну маст за загревање. Присутност ове индивидуалне особине данас се уочава. Ово обавезује људе да створе посебне услове за патке у хладној сезони. Да би то урадили, они граде капиталне куће за живину, светле, суве и заштићене од посета друге живине и животиња, способне да заштите индоуку од екстремних температура.

Мошковска патка не воли скице и оштре флуктуације температуре

Место за пешачко двориште треба да буде опремљено за шетњу птица. Мусцови патке морају провести више времена у зраку и не избјегавати сунчање. Место за шетњу треба да буде ограђено високом оградом и покривено мрежом на врху, штитећи птице од грабежљиваца и не дозвољавајући им да напусте двориште за шетњу.

Чување и узгој патака код куће може бити, у недостатку великих површина, птице смјештене у дрвене или израђене од металних мрежа, кавези постављени у редовима.

Са довољно великим подручјем:

 • Утиатник опрема мора бити опремљена мрежастим подовима како би се олакшало чишћење.
 • Добра и дубока незамјењива постељина, опремљена у просторији, због биокемијских процеса који се одвијају у њој, почиње да генерише топлоту, тако да није потребно додатно загревање. Такође доприноси уништавању патогених микроба.
 • Нема потребе за свакодневним одржавањем.
 • Можетедодајте струготине или резање сламе за вријеме това патака када је легло контаминирано, прецизно израчунавајући колико је потребно да легло постане суво.

Непоправљива постељина у самом пачићу загрева њене становнике

У Утиатнику, гдје ће се морати носити Индо-такти, треба утврдити сљедеће:

 • Дрвени, у коме се ставља сува мешавина, и метал, намењен за влажну храну, хранилице. Потребно је прецизно израчунати колико им је потребно.
 • Посуде за пиће, пошто се потрошња великих количина течности односи на особитости исхране индоутока. Након њиховог појављивања, пачићи почињу да пију пуно, треба да слободно дођу до воде, тако да пију треба поставити тако да кљун потпуно урања у воду. Корито за пиће треба да буде колико је потребно да би птице добијале воду у довољним количинама.
 • Гнезда у којима седи женка, постављена на под и покривена сувом и свежом сламом. Можете их направити као затворене куће, са отворима смјештеним 10 цм од пода. Женка захтева удобан и удобан смештај. У овим гнездима патке хрле.
 • Склониште је у облику трупаца, јер ова пасмина патака не седи на земљи.

Култивација пачића без поштовања прописа суочава се са вишеструким проблемима:

 • Кашњење у развоју и расту беба.
 • Појава болести.
 • Понекад чак до смрти пачићи.

Мусцови дуцклингс потребуват посебни услови за задржение

Значајке храњењаспике дуцкс

Индооут је птица свеједа.Најбоља храна за њих ће бити влажна каша: исјецкати свјеже биље, мијешати с врховима репе, кухињским отпадом и зрном.Најбоља делиција ове пасмине је кукуруз.Зрна јечма се препоручују за прво намакање.Због непретенциозности у употреби хране, бодље се могу разликовати од осталих врста птица.

Ова пасмина троши мање хране него рођаци других пасмина.А ако је у близини резервоар, можете престати бринути о правилном и обилном храњењу, јер ове птице почињу да се хране разним инсектима и црвима.

За већу продуктивност, паткама је потребна пажљивост и равнотежа у исхрани - употреба хране са минералном храном, што је више могуће велика количина воде.

Постоје неке суптилности повезане са исхраном и негом:

 • Представници ове расе воле да сакупљају и гутају све што се сија: стаклене делове, нокте и металне мале предмете.Због тога је неопходно одржавати чистоћу просторије и рибњака, пружајући добру негу и одржавање птицама.
 • Јако топла вода или храна штетни су за пернате животиње.
 • Не држите представнике ове пасмине на једном месту са другим птицама.

Треба водити рачуна да вода у рибњаку не стагнира

Шта требате знати о полагању патака

Домаће паткепочињу да журе, достижући старост од 5 месеци, али за то је потребно да се држи у топлом ипространи Утиатник.Било би боље да носимо индооотку, рођену у јесен.

Умерено добро храњена и не прекомерно храњена женка, са глатким и свиленим перјем, са шапама и кљуном светло наранџасте боје, здрава је и добро ће се носити.

Понекад жене остављају своја гнезда и онда се враћају.Они су веома избирљиви према мјесту гдје ће се гнијездити, тако да је не бисте требали присиљавати да сједи на јајима јака.Птице воле да се носе у гнијезда која су на мирном и хладном мјесту, у хладу.Не прилазите женки у овом тренутку, да је не плашите.

Мускоцке патке брину о потомству, али је важно да их не плаше

Карактеристике узгоја и раста

Ако су јаја остављена у гнезду два дана, индоутки ће пробудити мајчински инстинкт.Полагање јаја у Индо-стоцк прати одређену цикличну природу.Први циклус је пет месеци, а затим се њихов мољац наставља три месеца.За узгој потомака користите драке и четири женке које журе.Уско повезано укрштање узрокује мутације и патологију код пилића.

Колико ће укусно месо доћи од патке добијене укрштањем Индоот патке са женкама из Пекинга, ако им пружите одговарајућу негу и одржавање!

Птице које су настале месом немају способност размножавања, али њихов узгој и узгој дозвољавају употребу меса за припрему дијететских јела.

Патке се излегу само у инкубатору, јер су јаја положена у хоризонталном положајупозицију, прекривене густим љускама које не дозвољавају ваздух. Инкубација патке мошуса: око 15 дана инкубатор одржава одређену температуру и влажност, а следећа половина инкубације се изводи на благо смањеној температури и влажности у инкубатору, два пута дневно се јаја попрска водом. Приказује се табела са потребним променама температуре.

На мошусној патки се мајчински инстинкт буди ако јаја леже у гнезду више од 2 дана

Узгој пачића се обавља без мајчинске његе у инкубатору, ако су у раној доби заштићени од влаге и хладноће, и морају бити правилно храњени. Научити децу да једу није тешко. Прво морате сами да их нахраните, дајте им ружичасту отопину калијум перманганата из пипете, а затим исеците кувано јаје.Пачићи боље реагују на живу храну, тако да можете посути ситна јаја на леђа. Следећег дана можете нахранити паче полу-течном кашом од млека и јаја са додатим мекињама. Постепено, исхрана беба је разнолика са свјежим сиром, ситно сецканим луком, спанаћем и врховима зелене репе. Постоји табела која показује како се постепено мења исхрана пилића, колико их треба хранити и шта треба да буде њихова брига.Не будите застрашивани течним изметом птица - ово је карактеристика њиховог тела.

Када се потомство инкубира код женке код куће, сама кокош почиње да уклања непотребне мембране из јаја, чиме се побољшава размена гаса и убрзава развој фетуса. Појава пилићанајчешће се јавља након 32 дана.Пачићи се узимају од мајке, а њихова култивација се наставља у загрејаној кутији, чије је дно прекривено сламом, под је загријан гријаћом плочицом, а на врху је инсталирана лампа.Хранити их је неопходно, придржавајући се посебног система, обезбеђујући птиће са пажњом и пажњом.Што се тиче правилне неге, пилићи почињу да расту што је брже могуће.