Разлози за смањење производње пилића Пилићи

Узгој кокоши несилица је профитабилан посао.Често се дешава да количина производа нагло опада због чињенице да пилићи не носе добро.Ако се то догоди кратко, и након неког времена проблем нестаје, онда не треба да бринете.Али често изостајање јаја у гнезду чини нас да тражимо узрок ове појаве.

Смањење производње јаја негативно утиче на профитабилност пословања

Важно је сазнати зашто се то догодило и шта учинити, посебно ако су испуњени услови притвора.Постоје бројни проблеми због којих пилићи не журе.

Проблеми са одржавањем

Прва ствар на коју треба обратити пажњу је кршење услова кокоши несилица.Да би се редовно носили, неопходно је:

 • Придржавати се температурног режима у кокошињцу.Пилићи, укључујући и младе, престају да доје у присуству превисоке или прениске температуре у просторији.Чињеница је да је пилећи организам осјетљив.Оптимум је 23-25 ​​° Ц, али не више од 25 ° Ц.Можете контролисати помоћу термометра.У прољеће и љето потребно је чешће провјетравати кокошињце.Зими и јесени, када долази хладноћа, просторија је додатно изолирана.
 • Уверите се да има довољно светла у кокошињцу.Ако је у летњем дану светло дуго, зими је много мање. Зато направите додатно осветљење. Не би требало да буде сувишно, јер су кокошке веома узбуђене и боре се, посебно младе. То би могао бити и разлог зашто су кокоши почеле да се погоршавају. Прихватљиво када расвјета кућа траје 13-14 сати. Осветљење не треба да заслепи кокош. Ако је кокошињац дизајниран тако да добије много директне сунчеве свјетлости, онда је потребно направити заштитну завјесу од јута.

Сукоб у кокошињцу може изазвати смањење продуктивности

Утицај збира на производњу јаја

Производители живинарства изклучиват множество пилис.Будући да утиче на њихову способност да полажу јаја:

 • Прописи захтевају да 5 птица покрива 1 квадратни метар површине. Ако је на једној глави мање од једне норме, онда ће бити горе. Број гнезда такође утиче на продуктивност. На 6 кокоши - једно гнездо. Требало би да буде што је могуће удобније и удобније. Гнезда се налазе на таквој удаљености један од другог, тако да пиле не могу досећи и кљуцати квачило.
 • Продуктивност кокоши директно зависи од броја шетњи. Присуство великог ограђеног простора са вегетацијом, ситним шљунком и пијеском омогућиће слојевима да се слободно крећу, кљуцају траву и пливају у песку. Ако није могуће опремити кавез на отвореном, онда је добро барем једном дневно да птица хода на отвореној територији.
 • У кокошињцу не би требало да има много петлова. Њихов број не приморавапилећи чешће журе.Пољопривредник мора периодично вршити ревизију стада.Додатни курци се чувају одвојено.За 10 кокоши - један петао.

Не би требало да постоји много петли

Захтеви за храњење слојева

Један од главних разлога зашто птицелоша журба је лоша исхрана.Догађа се да јаја немају шкољку, а понекад их једе и сама кокош, посебно ако је млада кокошка. Са масовном појавом јаја без љуске, исхрану стоке треба пажљиво проучити.

Малолетници су посебно склони овом проблему.Ако постоји недовољан садржај минерала и чврстих компоненти у храни, то утиче на квалитет полагања јаја.Да би кокошке добро јуриле, фармер мора заситити храну са супстанцама које садрже калцијум и фосфор, убризгати све потребне витамине и суплементе.

Разлог зашто кокош кљуца јаја може бити њихова неуравнотежена исхрана.Ако нема довољно калцијума у ​​храни, посебно зими, онда љуска јајета попуњава овај недостатак.Мора се фино уситнити пре додавања у кашу и покушати уништити мирис протеина.Ако се то не уради, млади ће се навикнути на окус јаја, и готово је немогуће да их се одбије.

Понекад се случајно разбије јаје, а пилетина га поједе.Након што је једном покушала, она ће то стално радити.

Друге птице ће научити ову технику.Број јаја ће драматично пасти.Потребно је изоловати такве несретне слојеве из куће.Храна треба да садржи све потребне витамине,посебно зими.

​​

Пилићи могу јести јаја због недостатка калцијума

Инфекције и болести

Понекад се догоди ситуација када пиле не журенеколико месеци, чак и лети.Да би сазнали зашто се то догађа, важно је погледати око стоке.Понекад је узрок болест која може заразити сву стоку и довести до непоправљивих посљедица.Позивање на ветеринара ће помоћи у успостављању дијагнозе.Међу најчешћим узроцима су сљедећи:

 • Неинфективне болести, које укључују упалу јајовода и жучни перитонитис.Ако се таква болест открије у пилетини, потребно је: опрати јајовод помоћу обичне воде, а затим се птица исисала отопинама јода и калијума.Неопходно је да се третман спроведе у року од 20 дана.
 • Разлози могу бити лоша исхрана, или прерано лансирање птице у квачило и његова активност током неколико мјесеци.Ако је ојачана, онда птица једноставно нема времена да се опорави.Превенција је организација правилне и уравнотежене исхране.Храна треба да садржи витамине Е, А, Д и Б. Прехрана треба да садржи зеленило, нарочито у рано пролеће и зиму.
 • Пилићи који долазе у контакт са дивљим птицама подлијежу заразним болестима.Ако у летњем периоду постоји слободан простор или приступ хранилицама и посудама за пиће.Пораз органа који формирају јаје колибактериозом и простогонимијом доводи до смањења производње јаја.

Пилићи слободног узгоја могу довести до заразних болести

Непажња домаћина

Ако се број јаја почне смањивати, то није увијек повезано са смањењем производње јаја. Откријте зашто се то дешава, помоћи ће власнику да обрати пажњу на своје кућне љубимце. Опције су:

 • Квочка је сама направила гнездо и почела да жури тамо. Ово се посебно односи на младе пилиће. Скривају се у скровитим мјестима и стално полажу јаја. У приватном сектору то може резултирати чињеницом да ће с временом млада птица потпуно нестати. Модерна технологија омогућава инсталирање видео записа и детекцију младих бјегунаца. На питање зашто је нестала, одговор би био: њен природни инстинкт је побиједио, а она је сјела како би излегла кокоши. После 21 дана долази до губитка легла пилића. Ово је у најбољем случају. Понекад се уопште не може наћи, могу га отети дивље животиње. Најбоља опција би били пажљиви власници. Пратећи понашање птица, лако је утврдити његов пут напредовања. Благовремено откривено благо јаја ће решити проблем.
 • Смањење производње јаја олакшава присуство пацова и других предатора у кокошињцу. На интернету можете гледати видео о томе како гаврани паметно носе јаја из гнијезда. Власник мора да спречи ову ситуацију елиминишући могућност лаког приступа полагању.
 • Присуство стресних ситуација може бити разлог зашто су кокоши постале мање. Мора се имати на уму да чак и са грмљавином или буком кише могу имати мање квачила. Требало би избегавати гласне крикове у близини куће.

Цхицкен цансакрити ново гнијездо и помести у њему

Избор пасмине

Често су фармери почетници заинтересовани за дужину периода несења.На то утичу многи фактори: пасмина, услови хране и одржавање.Најбољи показатељи се примећују код младих птица.Двије или три године имају максималну производњу јаја.Затим долази до смањења, тако да се стока повремено мора ажурирати.Зими, све кокошке се погоршавају.

Да би могли добро да лете, морају се изабрати птице посебних пасмина које носе јаја.Они добијају максимални профит, јер се могу преносити много мјесеци у години.

Домаће пилиће зими су много ређе.Само-растуће пилиће из пилића вам омогућава да имате јаја од младих за 4. или 5. месец живота.

Аномалија јаја

Значајни губици настају када пилићи носе неисправна јаја.Могу бити премали, имати неколико жумањака или неправилног облика.Такве аномалије често се јављају код младих пилића.Рано су стимулисане на квачило.

Млади пилићи понекад носе неисправна јаја

Понекад се ванземаљске инклузије налазе у јајоводу.Реакција жлезда је потпуно иста као и на жумањку.Онда је само мали протеин присутан у малом јајету.

Присуство два или три жуманца објашњава се њиховим истовременим ослобађањем из јајника.Крећући се дуж јајовода, они су обавијени протеином, затим у љусци, као једно јаје.Величине су прилично велике и углавном их носе млади пилићи.

Када се појаве закривљена јајанеправилности или неисправне узроке треба тражити у супротности са мотилитетом јајовода.Ако није могуће вратити нормално полагање, онда се такви слојеви одбацују.

Усклађеност са власницима правила и прописа за бригу о пилићима ће им донијети већи профит и задовољство послом.Ако желите, можете снимити најзанимљивије тренутке комуникације са популацијом пилића и подијелити га с другим узгајивачима перади.