Разлози за недостатак цвећа на домаћем лимуну Лимун

Кућне биљке не само да украшавају кућу, већ могу постати и право чудо у зеленом углу. Лимун је дивно цветно дрвеће које производи здраве плодове. Са једним здравим дрветом за годину можете добити десетак лимуна. Зашто код куће не цвета лимун? То је питање које се тиче и људи са искуством и почетника који су по први пут код куће засадили плодно украсно дрво. Разлози због којих се лимун није појавио у цвату, мало. Проблем треба тражити у окружењу или међу могућим болестима, након чега се дрво полако губи.

Лимун има дивно цвеће, али захтева посебне услове за њихов изглед

Зашто се јајници не појављују

Дрво лимуна увијек се истиче на позадини украсних биљака, а свјеже воће може скупљати и јести цијела обитељ. Култура већ плоди у другој години, након што је особа правилно подметнула сечење и оплодила земљу. Брига о стаблу укључује многе активности које се одвијају током цијеле године, а тешко је разумјети све болести лимуна или узроке увенућа. Шта учинити ако се прве цвасти не појаве на зеленим гранама?

Потребно је сазнати узрок болести и отклонити га.Проблем воћа може настати у сваком тренутку.године и са младом биљком, и са старим дрветом, које увек доноси плодове.Разлози за правилан раст лимуна су привремени или трајни.Промјене у њези или гнојидби често доводе до оштрог погоршања стања дрвета.Блиједи листови, одсуство цвасти или појава малих горких плодова - алармантни сигнали за узгајивача о појави озбиљних проблема.

Болестан лимун производи мале и горке плодове

Неправилна њега

Узгајивачи цвијећа поносно засаде дрво лимуна.Таква биљка захтијева велику бригу и расте више од годину дана прије него почне носити прве плодове.Неправилни услови или штеточине спречавају дрво да расте и доноси плодове.Зашто лимун није плодоносан?Ако лимун није процветао, треба узети у обзир неколико могућих узрока ове негативне појаве:

  • слабо заливање;
  • недовољна сунчева светлост;
  • недостатак витамина или минералних ђубрива;
  • ненормална трансплантација биљака.

Прије садње воћног стабла које се може ставити на прозорску даску, вриједно је проучити увјете одржавања цитруса за његов брз и правилан раст.

Дрво лимуна не треба свакодневно бринути.Лимун воли сунце и влагу, али само у ограниченим количинама.

Погрешно заливање

Лимун неће процветати или нагло одбацити боју која се већ појавила ако је особа неправилно напојила биљку.Претјерано залијевање оштећује коријенски систем, а због врућегвреме зелено лишће брзо блиједи. Али осушена земљана грудица је најгоре што се може догодити земљишту у којем расте ризом лимуна. Влага-воли биљка треба стално влажење не само тла, али и зелени дио стабла. Искусни узгајивачи наводњавају листове са спреј боцом најмање једном недељно.

Редовно заливање спречава испуштање цвећа

Дрво које не добија довољно влаге капље пупољке тако да не узимају последњу влагу из стабљика. Након што пупољци одмах падну. За такве карактеристичне "симптоме" лако је разумети разлог за пале цватове.Може се приметити и обрнута ситуација у случајевима када особа буквално напуни лонац за биљке са доста воде.Због превелике количине влаге, земља се згусне и коријени више не могу апсорбирати воду. Ротирајуће корење и пали пупољци тешко се могу спасити.

Неправилно ђубриво

Проблеми са плодовима су често повезани са избором ђубрива. Направите храну за коренски систем сопственим рукама или купите готова ђубрива - избор остаје за цвећаре, али квалитет изабраних супстанци зависи од тога како ће лимун донети плодове.

Брига о дрвећу нужно укључује ђубрење земљишта у било које доба године. Цитрусним биљкама је потребно стално храњење, иначе им коренски систем слаби. Лоше корење не дозвољава да се појаве нови пупољци, а добро дрво не даје никакав плод. Најбоља опција - допуна стабладва пута месечно и константно заливање неколико пута недељно. Зими се смањује количина ђубрива, јер лимун успорава све процесе.

Да би се ојачали цитруси, потребна су сложена ђубрива, која се лако купују у специјализованим продавницама. Снажан коренски систем ће омогућити да дрво цвета у догледно време, и ускоро ће људи моћи да узму први усев.

​​

Гнојива за лимун могу се купити у трговини или сами кувати

Недостатак сунчеве светлости

Режим поремећеног осветљења је чест узрок недостатка цвећа на стабљикама лимуна. Без доброг осветљења, цвасти једноставно не потичу. Биће могуће поправити ситуацију ако дрво померите на други прозорски прозор са најбољим природним светлом.У хладној сезони, специјалне лампе се постављају око лимуна.Љети се лонци изводе на улицу, али остају тамо гдје нема скица. Наткривене лође или балкони погодни су за летњу садњу.

Штеточине и болести

Проблеми друге врсте, што резултира чињеницом да цватови не потичу, односе се на штеточине. Болести које штете стаблу лимуна доприносе не само избацивању лишћа или цветова, већ и смрти целе биљке. Недостатак белог цвијећа је посљедица гљивичне болести, а не главни проблем.

Инфекције и гљиве брзо се умножавају због честог заливања биљке. Влажна средина - најповољнија за активност опасних микроорганизама.