Растварање првих пупољака грожђа: правила за отварање биљака

Природа се буди с првим сунчевим зракама.Све биљке радо замјењују прве пупољке топлом зраку.А ако већини грмова и дрвећа не треба ништа за то, онда је са грожђем ствари мало другачије.Овај грм захтева припрему за пролећну сезону.Стога, чим се температура подигне изнад нуле, лозу треба отворити да би се почела вегетација биљке.

Како правилно отворити грожђе

Како не би уништили грожђе,треба да буде у стању да се правилно отвори да осуши винову лозу, али не штети биљци.Да бисте успјешно започели сезону раста, морате слиједити нека правила која ће помоћи у расту здравог, јаког и плодног грожђа.

Правило 1. Не дозволите да се грмље распадне. Ако је у пролеће предуго да би грожђе било затворено, можете оштетити биљку. Уосталом, филм ће загрејати ваздух, који ће се таложити са кондензатом и влажити винову лозу.Дакле, биљка није само упарена, већ и гљива може да се разболи.Због тога би требало да са првим доследно топлим данима отворите грм тако да може да дише пролећни ваздух.

Правило 2.Пролећно време је веома непредвидиво и светло дневно сунце уступа место ноћним мразима.Стога ће бити погрешно потпуно отворити грожђе и тако га оставити.То је зато што се земља загрева много дуже од ваздуха и вероватно је да ће пупољци процветати пре него што се корени систем пробуди.Сходно томе, хранљиве материје су усмерене на развој бубрега, који, у одсуству подршке од корена, умиру.У овом случају, коренов систем ће расти, али неће донети плодове исте године.Да би се грожђе пробудило исправно, прво отворите корење, а затим стабљику.

Правило 3. Загријавање тла.Ово се може урадити на два начина:

Правило 3. Не дозволити правовремено откривање бубрега.За ово вино је прекривено двоструким слојем лутрасила.Тако је биљка заштићена од сунца и ноћних мраза.

Када пупољци почну цвјетати

Вријеме када пупољци почињу цвјетати у прољеће, различитиза јужне и сјеверне регије.Све зависи од акумулације у пролеће на топлим температурама и других фактора као што су:

Када су сви ови фактори нормални, пупољак се распада. За јужне регионе је април, а за северне мај мај.

Ова вегетативна фаза траје од 25 до 55 дана. Такве цифре су резултат не само температуре ваздуха, већ и тла.То јест, што се земља више загрева, то ће брже цветати пупољци. Важан факторје и акумулација суме активне температуре (за грожђе изнад 10 степени топлоте) до нивоа од 30 степени и више.

О томе да ли је могуће заштитити грожђе од зимских мразева и правилно уклонити склониште, овиси о пријатељском цвату пупољака у прољеће. То је циљ свих напора. На крају крајева, ако се корени замрзну, или комадићи лозе, процес ће бити дуг и неуједначен.

Гроздови пупољци цвату од априла до маја

Вхат передатуиу буддинг

Када температура земље близу корена достигне ознаку +8, почиње процес протока сока, што је веома важно за нормалну животну активност грма.

Коренски систем почиње своју активност: влага заједно са хранљивим састојцима се апсорбује из земље и шири се кроз дрво. Пошто лишће (главни потрошач влаге потребне за фотосинтезу) још није одбачено, апсорбована количина течности је прекомерна. Феномен који се зове плакање почиње: течност тече кроз резове и сече по грожђу. Ова фаза траје око 10 даназаштићени виногради потпуно невидљиви.

Степен до којег се одвија проток сока зависи од влажности тла и од тога колико је грм био развијен до тог времена.

За отварање бубрега, ова фаза је важна јер у њу улазе потребне пластичне и минералне материје, што повећава физиолошку влагу ткива и утиче на разградњу скроба.Почиње дељење ћелија на тачкама раста.У овој фази, бубрег се повећава, бубри.Покривне љуске натечене шпијунке се размакну и разоткривају врх зрна, почевши његов раст.

​​

Грожђе почиње да расте на температури од +8 степени

Шта се дешава са биљком током прелома пупољка

Чим температура достигне удобан минимум,Хранљиве материје ће ући у тачке раста културе.Процес формирања бубрега прекинут у јесен наставља се у прољеће, а диоба станица постаје активнија.

Ова фаза је једна од неколико критичних током развоја грожђа. Важно је да грму не требају хранљиве материје и вода, пошто се цвасти биљке разликују, осовина цватова и пупољци се формирају.Због тога је раст цветова бржи од раста врхова изданака.Ако је исхрана грмља сломљена, онда су цвасти слабо развијене, чак могу и да се угасе.

Како спречити рано распадање пупољака

Да бисте спречили да пупољци прерано процветају и не умру од првог мраза, можете зауставити овај процесна прилично једноставне начине:

  • не отварајте грмље док се не успостави константно топла температура;
  • такође практикују кашњење жбуња у пролеће;
  • да избледе рукавима и воћним везама биљке;
  • правовремено везати винову лозу на решетку;
  • Обилно залијевајте земљу.

Ако, ипак, пупољци цветају, онда би вино требало да се смрзне.За то су отворена грожђа остављена на земљи, али се преко ње протежу филмови који су причвршћени за лукове.Они уклањају ову конструкцију тек када прођу пролећни мразеви.

Слиједите ове једноставне смјернице и ваше грожђе ће бити здраво и снажно.