Расте винова лоза

Грожђе је човеку познато веома дуго. Чак иу античкој Грчкој, бавила се узгојем различитих сорти. Данас је култивација ове културе за многе само хоби. Љубитељи грожђа се радују сезони грожђа. Неко жели да процени њихов рад, а неко жели да једе зрело воће. Они и други су уједињени у љубави према грожђу. Често, учињени напори нам не гарантују добру жетву. Коју сорту грожђа треба изабрати да би се добио позитиван резултат у облику велике жетве? Упознаћемо вас са овом сортом грожђа, која ће вас сваке године одушевити својим приносом. Упознајте Венеру.

Венера - грожђе без семена, рано сазревање

Опис сорте

Венус грожђе без семена. Вратио га је седамдесетих година КСКС вијека. Популарност ове сорте расте из дана у дан. Његова умјерена киселост и висок садржај шећера привлаче многе. То није тешко научити. Плави гроздови и питајте их на длану. Свака бобица тежи 3 грама, а гомила од око 300 грама. Његова плава боја привлачи многе љубитеље ове деликатесе. Често се помеша са другим сличним сортама. Укус бобица у овој сорти је сличан црној рибизли. Ова сорта има предности:

 • је способанда издржи јаке мразеве до минус 26 степени;
 • једноставан за транспорт;
 • Кора од бобица није густа, а саме бобице су отпорне на пуцање.
 • раније сазревање.

Услови задржавања и узгоја

Ако одлучите да набавите сличну сорту грожђа на вашој дачи, требало би да се упознате са следећим правилима узгоја и условима заточења:

 1. Најпогодније земљиште за узгој Венере је пјесковито-пјесковито тло које укључује пијесак и глину.То ће повећати раст винове лозе, што ће додатно донијети квалитетне плодове.
 2. Вредно је да се биљка правилно постави, јер је ова сорта склона преоптерећењу воћем, што угрожава квалитет грожђа и смрт биљке.
 3. Боље је планирати обрезивање грожђа када су сви листови са стабала пали.И на нивоу 4-6 очију.

Зимовање Венера

Ова грожђа не скрива зиму, јер веома добро подноси веома хладно време.

Ова правила не треба занемарити.Уосталом, ако не узмете у обзир неке тачке, онда се жељени резултат неће очекивати ускоро. Неисправни услови за одржавање и култивацију Венере ће значити лоше воће. Такво грожђе неће имати обећану слаткоћу и благу киселост.

Болести грожђа нису страшне

Венера је позната по својој високој отпорности на гљивичне болести.На примјер, за плијесан и оидиум, који нису из друге руке, доносе велику штету грмљу, цватовима и плодовима грожђа.Венера на скали одрживости има 2.5указује на плијесан и 2 бода на оидиум.Стално стајати и поразити сиву трулеж.Али ништа у нашем свијету није 100% осигурано, ако је Венера захваћена лошим временом, не брините.Постоји много начина да вам помогнемо да се носите са било којом болешћу.Поташа-фосфатна ђубрива су метода борбе против плесни.Активна метода је уклањање степеница и третман фунгицидима.Обрада се врши у три фазе.Ако желите, можете користити више дрога и слагати се око извођења таквих операција.

Правилна подвезица ће штитити грожђе од гљивичних обољења, јер ће омогућити добру вентилацију приступа винове лозе и сунца гроздовима

Опис метода за борбу против оидијума разликује се од претходних.За борбу против ове болести, агротехничке технике су савршене:

 • изданак за подвезице;
 • берба корова;
 • изданке за резидбу;
 • беви и други.

Методе поступања са сивом плијесни биће исте као иу борби против плијесни и оидијума.Ефикасност одређених метода зависи од писмености и времена.Избор методе је ваш.

Венера у вашој кухињи

Винска сорта грожђа биће неопходна у вашој кухињи.Ова врста грожђа је савршена за израду домаћих грожђица.Очување у облику разних компота, сокова, па чак и вина.Сочне бобице и мекани укус савршено ће употпунити остала припремљена јела.Венерине бобице могу послужити као врста украса за укусне пите и колаче.Свакидомаћица је више пута експериментисала и створила у својој кухињи мала ремек-дјела у облику желеа, мармеладе или џема.

​​

Многи људи хвале Венеру.И то није случајно.Јер, ова сорта није хировита у бризи и доноси много жетве.То ће бити божји дар за оне који га неугодно воле да једу, али и не желе да зараде новац.Пре својих мирисних нота рибизле не могу одолети ниједном купцу.А атрактиван изглед Венере никога неће оставити равнодушним.

Након дегустације таквог грожђа, нећете примијетити како ће постати саставни дио вашег стола, и свечаног и свакодневног.Куповином неће уништити вашу породицу, цијена грожђа Венус је сасвим разумна.И брига за њега не траје много времена.Једење овог грожђа ће заситити ваше тијело храњивим тварима и витаминима.