Расте лук у својој кући на прозорској дасци Бов

Чињеница да је погодно за урбане становнике да узгајају кућу на прозорској дасци лука је непорецива.Отишао је на балкон, ископао перје и наставио кухати.Не само то.да је добро, не морате ићи далеко.Први корак, други и све.

Лук на прозорској дасци - право складиште витамина у било које доба године

Зелени лук у вашем дому

Било би тешко одгајати парадајз на прозорској дасциили краставце, посебно кромпир и купус, али оно што може бити тешко је да се кувају лук или зелено поврће.Можете гађати лук на перје или на луковице.Можете да узгајате обе врсте.Мало је времена утрошено на бригу и сталан приступ биљци која садржи велику дозу витамина.А оно што је корисно је да расте у вашем дому.

Зелени лук на прозорској дасци - то није радозналост, то је чест случај.У урбаној средини и ужурбано заузетим људима, ретко си можете приуштити да задржите комад земље далеко након године.И посадите код куће у лонцу са луком на перо, или да бисте узгајали лук.

Лук на прозору је једноставан.Постоји неколико врста за садњу лука код куће:

  • култивација земљишта;
  • кућни раст на супстрату;
  • култивација у води.

Као што видимо, овдје нема ништа фундаментално новог. Подлога укључује фини шљунак и песак.Коришћењем овог материјала може бити и на тлу.Препоручује се оплодити земљиште органским путемђубрива и додају ђубриво на основу иструнуте пиљевине. Зелена култура коју ће вам дати врт не разликује се од продуктивности сетве код куће. Једина разлика може бити у обиму. У собним условима, количина сетве зависи само од тога колико вам квадратни метри дозвољавају. Али вреди трошити време на ове акције како би се увек обезбедили свјежи лук и извори витамина зими и љети.

Најједноставнији начин је узгој зеленог лука у земљи

Узгој перо у води је лак. Довољно је изабрати исту величину лука и ставити их тако да вода покрива само корење поврћа. У супротном, процес распадања ће почети, и можда нећете чекати успјех из процеса.

Постоји и хидропонски метод, када је сијалица прекривена водом у једној четвртини. И док се упија. Неко са неповерењем се односи на овај метод и покушава да прибегне традиционалним методама користећи земљиште или супстрате. Иако је ефикасност свих ових техника иста. На води се формирају младице још раније.

Материјал одабран за садњу, тј. Лук, се пере под водом и врућим раствором мангана, након чега се љушти. У одсуству изданака на глави, сече се један и по центиметар.

Ставите сав материјал у контејнер у непосредној близини и пренесите лук у воду на прозорску даску. Садња у земљу је слична радњама, не можете очистити сијалице, и они су постављени на одређенуудаљеност једна од друге.

Калијум перманганат штити сијалице од труљења

Како расти лук

Како је лако посадити лук у повртњаку, а такође га посадити код куће. Једина разлика је у томе што је обим садње у вашем врту скупљи и методичан.

У башти је потребно извршити низ узастопних акција у припреми тла за садњу. Прво, у башти се бира задовољавајућа локација, на којој су раније били засађени пријазни претходници лука. Након тога се третира парцела у врту:

  1. Обрадите земљу у башти.
  2. Уклањање корова и убијање штеточина.
  3. Подела парцеле врта у бунаре и заливање, постављање гнојива.

Лакше је посадити лук код куће, него уложити време и труд да га посадимо у башти. Можете садити у башти и сјеменке и луковице. Код куће је боље узгајати перје из луковица посађених у контејнер. Иако нема проблема у гајењу из семена или саднице.

Лако је зимзелено узгајање поврћа од интереса код куће.

Ако производ узгајате у подлози, он се сипа водом на нивоу од центиметра изнад нивоа супстрата. Расту на подлози и земљи брзо. Не постоје разлике у узгоју производа на различитим материјалима.

Зелени лук се може производити током цијеле године

Када је садни материјал дао своје плодове зими, преноси се на балкон. Али пре него што је проклија, чува се на топлом месту. Прве стрелице се одсецају на врховима тако да раст стрелица нијепаузирано.

Боље је поставити контејнер са садницама на јужној страни балкона.Биљка је љубазна, али не толерише топлоту. Ако имате стан у сенци, немојте очајавати.Само обезбедите саднице са лаким приступом са флуоресцентним светлима.

​​

Пре залијевања садница, препоручује се да се вода слегне.Температура воде треба бити топла.Први исечак из времена искрцаја обављен је двадесет првог дана.Одрежите их са стране и напустите централни део.

Узгој биљака је брз за имплементацију, многи неискусни пољопривредници у домаћинствима могу бити опрезни у томе.Да, потребно је мало времена да се брзо узгајају дуго очекивана перја из вашег малог врта.Али осигуравајући поштовање свих норми и редослиједа акција, постићи ћете очекивани резултат у кратком времену.

Свим зимама недостају витамини, а авитаминоза је сада уобичајена иу зимском иу раном прољећу.Саднице лук и друге зеленице које расту на прозорској дасци дају вам поуздану заштиту и пружају вам стабилан имунитет на разне болести.

Биљка садржи витамин Ц и многе друге витамине и елементе у траговима који вам пружају поуздану заштиту од штетних бактерија.

Обезбедите биљци редовно заливање, правовремено ђубриво и посадите лук на прозорску даску да бисте добили обилну бербу утврђене биљке.

Лук - заједнички производ на нашем столу, миједемо га у уједу, додамо јелу у различитим облицима: од топлотне обраде до свежег лука.Нема потешкоћа код узгоја лука код куће, па зашто се не би укључили у узгој ове културе код куће.