Рано розе грожђе

Ране сорте грожђа увијек привлачи брзо сазревање плодова.Ружичасте сорте имају лепе гомиле боја.У овом чланку ће бити описане карактеристике различитих сорти грожђа рано роза сорти.

Предност садње такве сорте грожђа на његовој парцели је у томе што доминантан број ових сорти има не само одличне особине окуса бобичастог воћа, већ и њихову широку употребу.

Ране ружичасте сорте грожђа и њихове заслуге

Италијански виноградари кажу да ружичасто грожђе прво “окуси” својим очима, а тек онда окус.

Постоје многе предности у описивању раних ружичастих сорти грожђа:

  • Брзо сазревање плодова је увек пријатно за децу и одрасле.
  • Атрактивност плодова са ружичастим нијансама је пријатна за очи.Обично су велике, сочне.Одличан укус у свјежем облику, у пићима, десертима.Често гроздови ружичастог грожђа постају свечани украс за стол.
  • Рана зрелост плода омогућава биљци да избегне многе болести.
  • Многе рано розе сорте грожђа производе високе приносе.
  • Већина ружичастих бобица грожђа се може акумулиратишећера, што им даје диван укус.

Грапес Руссиан

Сорта грожђа руски припада врстама столова. Воће сазрева после 115 дана. Гроздови су дуги, али лабави. У Русском, велике бобице, благо заобљене, постају тамно розе у процесу зрења. Једна бобица у маси, у просеку око пет грама. Сорта је рана и добро се сакупља. Дакле, плод је укусан, хрскав. Око 21% шећера има руско грожђе и само око 7 г /л киселости. У опису овог грожђа, примећује се да има високу плодност, тако да на грму можете видети неколико цветова. Сорта грожђа Руссиан Еарли савршено транспортује транспорт, тако добар за посао.

Важно је да они добро подносе мраз (до -23) и да имају заштиту од озбиљних болести грожђа као што су плијесан, оидиум, сива трулица.

Рано руско грожђе савршено акумулира шећер, има атрактиван деликатан укус и хрскаво месо

Рана трансформација

Ова сорта грожђа направљена је од сложеног међуврсног хибрида грожђа. Грм сазријева за 115 дана. Гомила великих, достиже 1,5 килограма. Прелепе бобице, велике величине, тежине до 18 грама и лепог издуженог облика и ружичасте нијансе. Они су атрактивни и укусни. Савршено за свечани оброк. Трансформација сорте карактерише обилан принос. Пагонтси је савршено зрео на грму. Сорта се лако калеми на другу врсту грожђасорте.

Грмови грожђа Преображења расту врло брзо и не захтијевају посебне потешкоће у њези и култивацији.

Трансформација грожђа се одликује добром отпорношћу на мраз, савршено се задржава током транспорта. Обезбеђена је средња заштита од гљивичних обољења. Сорта је тражена међу потрошачима.

Рано љубичасто грожђе

Рано грожђе Љубичаста карактерише добра отпорност на мраз и заштићена је од гљивичних обољења. На младој пагонти је круна, која постепено добија светло зелену боју. Листови грма средње и велике величине. По облику, могу бити пјенушава и трострука или петокрака. Рубови су благо закривљени према доле, налик слабом левку. Горњи рез лишћа има просјечну дубину и сличан је улазном куту. У већини случајева, горњи део врата је отворен, али је понекад затворен. Нижи резови такође личе на долазни угао и дешава се да недостају. Цвеће Љубичасти оба пола. Грозд је дугачак, дуљине 17 цм и широк до 12 цм, али лабав. Тежина једне гомиле је око 150 грама. Плодови су средње величине, округли, љубичасте боје са сиво-плавом патином. Кожа је густа, месо је врло сочно, укусно са деликатном аромом мушкатног орашчића. Постоји неколико сјеменки у бобицама. Воћни сок је безбојан.

Љубичасто рано посебно воле винари због свог богатог укуса са израженим мушкатним укусом и ружичастим нотама, као и високим садржајем шећера.

Ако желите да једете свеже воће, жетву бољепочетком септембра.За вино се беру после 20. септембра.Када се описује сорта, треба напоменути да се она вреднује због високог плодоносности.Избоји носе до 78%.Сочни плодови дају до 84% сока.

Сорта је отпорна на плијесан и сиву плијесан, али није заштићена од бактеријског рака.Ниско-толерантно грожђе до лишћа.Одликује се отпорношћу на мраз, издржава до -27 степени.

Гурманско грожђе

Гурман припада хибридним врстама.Плодови сазревају у првој половини августа.Грмови су средње величине.Кластер је цилиндричан, велик до 600 грама.Маса једне бобице досеже 9 грама.У процесу зрења бобице добијају ружичасту боју.Њихов облик је округли.У окусу мушкатног ораха.

Рани гурман се сматра обећавајућим за индивидуалну и масовну култивацију.

Плодови сазревају после 125 дана.Ту је добар укорјење резнице Гоурмет.Чахура може издржати до -23 степена мраза.Има средњу заштиту од уридијума и отпорност на сиву трулеж.Грожђе Гоурмет атрактиван изглед и са пристојним укусом.

Рана сорта Магарацха

Магарацха припада врстама столова.Сочни зелени листови варирају у облику (љевкасти, са пет режњева, са дубоким сецијама).

Велики дугачак грозд, дужине до 22 цм и ширине до 19 цм.Густина гомиле просјека, тежине до 500 грама.Бобице су мале, до три грама.Они имају восак.Кожа је густа, али понекад пукотина.ЈуицеГрапе Магарацха ружичаста боја. У свакој бобици има 2-3 семена.

Гроздје раног Магарацха, узгајане од стране украјинских узгајивача, догодило се након преласка црног Кишмиша и Мадлен Анжевин.

Грожђе дозријева након 120 дана. У опису сорте немогуће је не указати на њен висок принос.

Захваљујући раном зрењу, плодови практично не пате од сиве трулежи. Магарацх није обдарен отпорношћу на плијесан, не подноси мраз. Пожељно је га узгајати на топлој земљи, на пример, Крим је савршен за њега.

Мускат Пинк Еарли

Ова сорта је подврста мушкатног белог. Листови су сочно зелени, благо спуштени, средње величине, сецирани или са пет режњева. Цвеће оба пола које не захтевају опрашивање. Дужина грозда је око 28 цм, ширина 10 цм, колотура је цилиндричног облика са масом од око 200 грама. Једна бобица може имати 18 мм дужине и 17 мм ширине, заобљеног облика. Боја дивно тамно црвене боје са приметним воском. У бобицама има од два до четири семена. На крају зрења бобице постају тамне, скоро црне.

Ружичасто грожђе раног Муската веома је хировито у односу на услове околине, не толерише мраз и временске флуктуације.

Рана сорта мушкат роза има просечну фруктификацију. Најпогоднија земља за мушкатну ружу је јужни Крим.

У опису сорте узима се у обзир слаба отпорност на плијесан и оидијум, лишће, филоксера. Није отпоран на мраз иподложан климатским условима.

Плодови мушкатне руже савршено акумулирају шећер, па су укусни. Али, у већини случајева, ова сорта се узгаја за производњу вина.