Рано и супер рано грожђе

Узгој грожђа обављен је прије наше ере.Није потпуно познато ко је први упознао квалитете грожђа и открио га као прехрамбени производ.Али немогуће је порећи чињеницу да историја узгоја грожђа почиње од памтивијека.

Грозје Алесхенкин је класичан представник раних сорти

Ране сорте грожђа

Грожђе је рано, средње, касно и супер рано сазревање. Најпопуларније су ране сорте и супер ране, јер је потребно четири месеца или мање да се напуне бобице и купи слатки укус. Ово је најоптималнији и најпрофитабилнији начин садње и гајења усева.

Брига о садном материјалу састоји се од резидбе, наводњавања, ђубрива и правилне садње.Рана берба се може добити одабиром одговарајуће сорте садница и обезбеђивањем одговарајуће бриге за грожђе.

Да би се утврдило које је грожђе боље за гајење за рану жетву, потребно је да га изаберете из следеће листе:

  • Кишмиш, Кодранка и Софија.
  • Лаура, Преображение и Аркадиј.
  • Ужитак, Алесхенкин и Јубилеј.
  • Либија, Аугустин и Виктор.
  • Тимур, Велес, Викторија и Монарх.

Трансформација грожђа производи дивне бобице и велике гроздове

Сорта грожђа грожђа припада раним сортама и производи усјев сто и десет дана након садње.Берба округлих и лаких бобица,сваки тежи четири грама, добија се без камења и има слатки укус.Сорта је отпорна на болести и отпорност на хладноћу.

Период сазријевања Софије је сто и петнаест дана од времена вегетације.Плодови добијају већу величину и имају тежину у просеку по пет грама, а боја усева је светла са карактеристичним укусом и аромом мошуса.Сорта је отпорна на хладноћу и болест.

Могуће је укључити кодирану игру на врло ране, јер даје жетву већ у трећем мјесецу. Жбунасто грмље расте јако и даје тамне бобице.Квалитет укуса је пријатан и нема специфичних нота.Ова сорта ће се борити против гљивичне болести и издржати ће хладноћу.

Рани изглед Лаура даје сјајне бобице тежине девет грама са пријатним укусом.Јагоде садрже велике кости.Растући поглед је погодан јер се лако транспортује и складишти.Сорта толерише хладноћу и отпорна је на болести, сорта се узгаја типом покривања.На излаз се добијају бобице тежине око девет грама.

Грожђе Лауре се добро складишти током транспорта

Култивација Аркадије се врши за сто двадесет пет дана.Жетва је велика и тежинске карактеристике сорте достижу два килограма.Укуси су једноставни.што привлачи потрошаче у овој разноликости.Свака бобица светле боје достиже тежину од око петнаест грама.Сорта носи транспорт и дугорочно складиштење.

На почетку љета разне трансформације, грмгрожђе је велико са светло црвенкастим бобицама. Укуси укуса су одлични, а жетва стабилно сазрева. Одупире се и болестима и штеточинама.

Још једна постојана разноликост даје ужитак у сто двадесетог дана и има просјечну снагу раста, бобице су лаке и слатке.

Сорта Алиосхенкин произведува култури сто двадесет дена по вегетацијата. Боја бобица до пет килограма тежине добија лагану нијансу, облик је отпоран на болести и хладноћу

Годишња сорта грожђа производи рану жетву, тежина сваке групе усјева достиже један и по грама, са црвеним и великим плодовима. Разноврсно грожђе са пријатним укусом такође мирно одолева болестима и издржава мраз.

Гомиле грожђа Јубилеји могу тежити до 1,5 кг

Грожђе Либије доноси сто и десети дан од времена вегетације. Жетва се добија уз мућкасти орашчић и слатки укус. Он је подложан гљивичним болестима, али траје до хладноће.

Сорта Аугустин је веома отпорна на прехладу и болести. Жетва је спремна до средине августа, боја плодова је лагана, укус је слаткаст. У бризи о сорти није захтевна. Тежина сваке хрпе достиже пет стотина грама.

Сорта Вицтор је јака бобица раног сазревања, која је захтевна за пружену негу. Отпоран је на мраз и болести. усев сазрева до друге половине септембра.

Сорта Тимур производи усјев на сто шеснаестог дана након садње и не расте многогомила тежи око шест грама. Боја плодова је лагана. укус је сладак. Садни материјал је отпоран на гљивичне болести и може расти у северним географским ширинама.

Велез, Вицториа и Монарцх су тамне сорте грожђа које су отпорне на хладноћу и производе константно висок принос.

Грожђе Велес - украс сваке парцеле

Супер Еарли Грапес

Међу сортама грожђа постоје и сорте које требају минимални период зрења винове лозе. Кристал са високом продуктивношћу изгледа припада супер раном року сазревања. Брзина сазревања је сто петнаест дана. Грм расте до средње величине. Свака гомила тежи око две стотине грама. Плодови су лагани и слатки, сваки са по два грама. Врста је способна да се одупре болестима и расте у условима јаког мраза. Кристал се користи за производњу вина.

Супер рани изглед Јулиан је спреман за стоти дан од сезоне раста. Жетва се добија великим светло црвенкастим тоновима. Ова врста је такође у стању да преживи хладне и специфичне болести.

Брзина сазревања додатног усјева једнака је стотину и двадесет дана, грмље снажно расте, свака група достигне тежину по фунти. Грожђе велике светле боје.

Сто двадесетог дана након вегетације, жети Магарацх сазријева. Ова врста не толерише температуре смрзавања и одређене болести постају погубне за врсту. Тамно грожђе са малом количином семена има пријатан укус.

СортаКардинал тамне боје жетве даје бобицама сочан слатки укус и пријатну арому са мускатним нотама. Жетва је спремна на сто двадесетог дана, количина жетве је велика, али није способна да одбије штеточине и мразеве.

Супер рана сорта грожђа даје усеве великих тамних бобица које су отпорне на мраз и имају слатки укус.

Још једна врста биљног сензација такође сазрева у раним периодима са великим грожђем тамне боје, мирно се односи на хладно време.

Јупитер - рана сорта црног грожђа

Јупитерова сорта има сличне карактеристике као и содисх и садржи ноте мушкатног орашчића на непцу, толерише смрзавање и излагање штеточинама.

Рана сорта Плевен припада столним врстама са лаганим слатким бобицама које се морају заклонити зими и пажљиво се бринути, јер су погођене штеточинама и гљивичним болестима.

Буффет грожђе дозријева до краја августа и даје велике гроздове тамним бобицама.Врста је отпорна на болести и хладноћу.

Сорта грожђа у долини производи усјеве почетком августа. Сто двадесет и петог дана формира се жетва слатких плодова, отпорних на мраз и гљивице.

Сорте грожђа су различите и међу њима можете лако изабрати најпогоднији тип за регион.