Радиант грожђе - грожђице

Ко од нас не воли грожђе? Ова бобица привлачи изузетним укусом, атрактивним изгледом. За вртлара - одлична високоприносна биљка, која омогућава добијање висококвалитетних производа. Припада сортама без сјемена које су добиле позитивне повратне информације од виноградара.

Радијантни кишмиш - најукуснија сорта без семенки

Изглед

Временом, младице грожђица жарких грожђа постају високе, али под неповољним условима досежу само средњу висину. Облик лишћа привлачи око: мали рез им даје обрис у облику срца. Дужине листне плоче биљке не могу се класификовати као крупне. Њихова боја је блиска зеленој. Бочни резови су означени малим резом, који личи на малу оточку удубину, док су горње засвођене.

Култура је формирана у облику гроздова, чије су димензије импресивне (велике, конусне). Код неправилне неге и примене велике количине ђубрива, њихова величина је нагло смањена, а цветање касни. Ако знате ову особину, примјетили искусни вртлари, онда можете јасно пратити стопу плодоносности.

Кластери дужине достижу 40-50 цм, и тојавља се у лабавом распореду бобица. Чак и са овим на уму, тежина једне такве четке досеже 700 г, а понекад и 1 кг.Због чињенице да радијални кишмиш има тако велике плодове, биљка треба пажљиво разрјеђивање и помоћ виноградара.Да не би дошло до повлачења, ломљења, смањења приноса у наредној години, грмови су често везани.

Зреле бобице су познате по својој црвенкастој боји, прилично велике величине (њихова тежина досеже 4-5 г).Њихов издужени облик наликује овалу.Унутра је месо, напољу густо.У устима остављају киселкаст, мушкатни остатак.Детаљнији опис сорте направљен је у стручној литератури.

Гомила сијаних суши може да тежи до 1 кг

Главне карактеристике

С обзиром на период зрења усјева (120-130 дана), искусни узгајивачиприписују ову сорту раном зрењу.То је због чињенице да је ово стварање узгајивача добило ниску отпорност на мраз (укупно -16-19 степени).С обзиром на овај опис, биљка мора бити пажљиво замотана за хладнија времена, посебно у Москви.

Проблем отпора инсеката и других штеточина је проучаван у пракси.Емпиријски је откривено да је блистав кишмиш познат по својој средњој отпорности на плијесан, оидијум, али је подложан утицају филоксере.Због тога, да би се у пролеће добила жетва, биљка се мора пажљиво третирати посебним хемикалијама.

Када постоји недостатак елемената у траговима у земљишту ,сорте грожђа зрачеувођење прикорма. У већини случајева, то су додаци магнезијума, јер овај елемент служи као важна компонента у животној активности узгајивача.

Радијантни кишмиш није отпоран на филоксере

Аграрне особине

Након испитивања горе описаног зрачења кишмиша, научници су закључили: “разноликост захтева пажљиво одржавање и избор одговарајућих агроинжењерских алата. ”Познато је да велике четкице бобица стварају велико оптерећење на лози.Из овога следи да са касном асистенцијом можете изгубити младицу да бисте смањили индекс приноса.Да би се то избегло, потребно је извршити геодетско снимање са одређеном фреквенцијом,

Одређена ђубрива, на посебан начин, утичу на основне показатеље биљке.Захваљујући адитивима, могу се подесити:

 • Гиберелин доприноси повећању величине плодова и грожђа до два килограма;
 • ​​
 • Препарати за азот утичу на масу листа биљке;
 • капање за наводњавање ради побољшања влажности ваздуха, итд.

Садња грожђа

С обзиром на карактеристике биљке, саднице не би требало да се налазе близу једна другој.Минимална удаљеност између њих треба да буде око два метра. Неопходно је обратити пажњу на редове, посебно у предграђима, који се не смију налазити на удаљености мањој од три метра.Таква зонација ће омогућити вртлару да мирно прилази сваком грмљу и разнесе саднице на ветар.

Кишмиш лучећег типа треба да буде добро разнесен ветром

Обрезивање

С обзиром на опис воћа (величина и тежина гроздова бобица) у предграђима, потребно је пажљиво израчунати оптерећење на лози.Не би требало да пређе 21-23 побег.Стално обрезивање се врши на 5 пупољака, то се односи на младе биљке (не старије од 4-5 година), мало касније, када је лоза јака, можете повећати резидбу на 8-9 пупољка.

Проређивање у региону Москве омогућава добијање висококвалитетног (великог, меснатог) усева.Ако прекршите препоруку: “2-3 кластера по једном бекству”, сљедећи индикатори се могу значајно смањити: ​​

 • садржај шећера;
 • величина;
 • меснатост;
 • принос.

У овом случају, врло често бобице почињу пуцати.То је због недостатка калијума.

Међутим, сама ђубрива неће спасити материју.Стога, да бисте добили дуго очекивани, правилан жетве, морате пажљиво пратити ротквица кисело грожђе.

Дијаграм обрезивања трогодишњег грмља винове лозе: везе носача семена, замене чворова, плодоносне винове лозе и места за орезивање

Заливање постројења

Ова процедура такође захтева одређена знања и вештине:

 • Довољно заливање (без прекомерног рада).
 • Ако је тло пјесковито, онда ће 8-9 канте по 1 младица служити као норма.
 • Када се узгаја на плодној црној земљи, број канти ће бити 5-6.
 • С обзиром на те количине течности, наводњавање треба обавити само у размаку од 3-4 дана.
 • Заливање се не врши током цветања.
 • ПроцедураПрестаје 2-3 недеље пре планираног датума жетве.
 • Ако је потребно (у случају суше), примењује се наводњавање капањем или наводњавање између редова.

Заливање грожђа се врши сваких 3-4 дана

Комбинована храна

Довољно уношење азотних ђубрива у региону Москве се дешава током хемијске производњеобрада.Ово одређује побољшани раст зелене масе биљке.Као што је добро познато грожђе, опис сорте која се производи горе, привлачи лепе листове плоча којима је потребан магнезијум за побољшани раст.

Уношење магнезијума и калијум гнојива у московском региону најчешће се врши пре почетка цветања. Али, не заборавите на однос макро и микроелемената у слоју тла.Познато је да су "кисела тла склона недостатку калијума, фосфора и натријума".Код неправилног храњења долази до кашњења цветања, и до фазног помака у формирању јајника, што значајно утиче на коначни резултат плодоношења.

Болести биљке

Познато је да је ружичаста султана у региону Москве отпорна на одређени род штеточина, али лијечење је још увијек потребно.Нитрофен или витриол доприносе застрашивању мишева и плијесни.Гнојива која садрже сумпор могу заштитити грожђе ружичастог осипа од гљивичних паразита и плијесни.

Касна берба доприноси привлачењу пажње ос.Ово се односи на чињеницу да многи вртлари, који желе да добију велике гроздове, остављају горње делове да презре (чекају пун раст)доње четке).Стога, да би се избегло оштећење, мора се правовремено уклонити.

Да би се сачувао одличан укус и квалитет плодова, потребно је пажљиво проучити грожђе жарких грожђица, који описује разноврсност која вам омогућава да разумете основна правила неге, да прилагодите процедуре сјетве, обраде и заливања биљке.Само уз велико стрпљење и поштовање свих препорука можете добити жељени производ.

За правилну прераду, грожђице ће одушевити импресивним приносима

Прос за сорту

Захваљујући раду узгајивача, популација планете Земље има одличну прилику да проба разноликостпроизвода, пробајте ужитке и изненадите се изузетним квалитетом.

Познато је да искусни мајстори раде како би се осигурало да људи из различитих дијелова свијета имају прилику искушати такву бобицу.Дакле, они стално праве нова открића.Тако је грожђе са флексибилном лозом супер за земље са дугим зимама, јер је сада много лакше замотати биљку (само је нагнути).Ова могућност вам омогућава да заштитите већину садница, да их заштитите од негативног утицаја не само временских услова, већ и штетних паразита.

Карактеристике које омогућавају дотичном грожђу да добије награде на изложбама:

 • Продуктивност.
 • Рана зрелост.
 • Отпорност на већину паразита.
 • Съдържание на сладкор (21%).
 • Киселост (6–7 г /л).

При избору ове врсте постројењаза вртларство, морате запамтити да пажљиво бринете о њима. Гроздови су претешки, тако да лоза није у стању да издржи оптерећење. Плус, заштита у реалном времену од штеточина, правовремено лијечење фунгицидима, резање итд.

Сјајни кишмиш у московском региону је ухваћен само захваљујући правилном раду виноградара. Зими се поклопац не користи као поклопац, јер је способан да оксидира земљу током топљења снега и леда. Искусни вртлари знају да су кисела тла позната по недостатку нутријената.

Ова сорта грожђа узгојена љубављу и бригом моћи ће задовољити вртларско око. Уосталом, љепота зреле младице неће допустити да прођу, а зреле бобице привлаче изглед и необичан укус купаца.