Птице често падају на ноге: узроци и третман Туркеис

Често се дешава да пурани падну и многи пољопривредници једноставно не знају шта да раде у таквом случају.Поултси су беспомоћни у таквој ситуацији и само дају глас и гласне звукове, па им је потребна брза и ефикасна помоћ.Ако намерна превенција није помогла да се носи са инфекцијама и другим болестима, треба да размислите о ефикасном и корисном лечењу.

Птице из Турске могу пасти на ноге због заразних болести

Заједничко и опасно за здравље птица узрокује, због чега пурице почињу да падају на слабе ноге,пар.Ову ситуацију не треба оставити без професионалне пажње - ако се то не ријеши одмах, то доводи до нежељених посљедица. Често падала на ногама могу указивати на акутну инфекцију.Ако се почне третирати касно, то свакако доводи до смрти појединаца .Шта се препоручује да се уради када поултси почну да падају на слабе ноге?

Порекло чудног понашања

Зашто младе кокошке почну да се хране на ногама?

  • Ћуретина ће сигурно пасти на ноге када се природна густина живих птица повећа и премаши све дозвољене вредности у простору који сте ограничили.Да би се птице нормално развијале, а удови исправно функционисали, ћуркама је потребан константан простор.Повећана гужва птицаможе допринети активном развоју различитих болести, што доводи до честог пада пилића на ноге.
  • Сваки фармер перади зна да су птице у раној доби подложне различитим болестима, тако да њихово здравље мора бити посебно опрезно.
  • Још један чест узрок пада је одсуство или акутни недостатак нормалне количине калцијума у ​​храни. Да би се пурица правилно и потпуно развила, у њену исхрану треба додати јаје, кухано јаје, бојице и разне шкољке. Повећани садржај масти, кукуруза, природне соје или витамина А у храни може природно да доведе до појаве пурана на леђима или ногама, а понекад и до смрти.

Артритис опасан за здравље и нормалан развој код пурана може настати због чињенице да у храни има превише протеина.Они могу довести до слабљења ногу, зглобова, што ће спријечити птицу да хода, а понекад чак и живи.

Ако је узрок пада Невцастле болест, живот пурана неће успети

Још један чест и опасан разлог који често доводи до пада пура на стопалима је присуство опасне инфекције у телу птице. Ако су ваше ћурке почеле активно да падају на ноге, то може бити изазвано развојем болести која се зове Невцастле. Ова болест се не може лечити, изазива брзу и потпуну парализу удова и птица, што доводи до смрти појединаца.

Ако ваше птице имају проблема, могу почетидати вам глас да обратите пажњу на њих. Будите опрезни и пажљиво посматрајте било какве промјене у понашању пилића, јер пад на ноге може указивати на почетак озбиљних проблема.

Терапија и третман

Када пацови почну да седну, падну на ноге, дају гласан глас, али задрже апетит, разлог може бити у погрешној и неуравнотеженој исхрани. Постоји много препорука и научних чланака који помажу у превазилажењу прехрамбених проблема. Јачање ногу код живине успешно се добијају витаминским и имуним минералним суплементима, свежим и младим зеленилом, домаћим сиромашним сиром.

Да би се прописала терапија заснована на лијековима, птица мора бити јасно и намјерно дијагностицирана. Постоји доста болести које прате тако опасан знак. Лијекови у овом случају су врло различити и стога захтијевају јасну верзију. Не можете без консултација са професионалним ветеринарима. Тек након инспекције и одређених обавезних тестова можемо судити о даљем третману.

Многе уобичајене инфекције међу птицама једноставно не реагују на терапију, тако да пилићи почињу да умиру или су заклани посебно, тако да се болест не шири даље.

Препоручује се стриктна изолација птица које су већ почеле да падају на ноге и дају гласан глас. Ове ћурке добијају већу негу, уравнотежују исхрану и услови њиховог одржавања се значајно побољшавају. Он ће саветовати даље поступкеветеринара који је обавио преглед и спољни преглед птица.

Сира помаже у јачању ногу пелата

Превентивне мере

Правилна и добро осмишљена превенција болести од којих пилићи пурана могу почети да падају на ноге су честе и дуге шетње у вентилираном и отвореном простору. Пилићи ће моћи активно и често да се крећу када траже своју храну. Тако свака птица може ојачати своје ноге, изазвати њихов изузетно исправан развој. Недостатак јаког светла може негативно утицати на здравље и стање удова птице.

Посебно обратите пажњу на исхрану и равнотежу у њој. Важно је да исхрана увек има довољно витамина, разних минерала и корисних елемената у траговима. Сви ови додаци су неопходни за правилан развој ћурки - избећи ћете пад на ноге.

Неприхватљиво је да је у исхрани постојао барем један производ, јер би то за посљедицу имало нежељене посљедице.

Слама за отпад треба да се често мења

Још једна превентивна мјера је пажљиво пратити стање смећа у шупи гдје живе птице. Пурани немају навику веслати по поду, што рад фарме перади чини раднијим. Поултси имају тешку масу, тако да се легло брзо и прилично добро забија. Стога, сав модерни материјал постељине одмах долази у потпуну запуштеност, што узрокује потребу за промјеном сламе.

Зашто је препорученочесто мењају квалитетно смеће?То се ради с намјером да кућни љубимац не добије ни најмању рану.Сува и контролисана клима у просторији у којој живе ћурке и одрасле ћурке је важна.Легло може бити не само слама, већ и чипс, али запамтите да га треба редовно мењати.

Важан аспект превенције је планирана дезинфекција перадњака, која је једноставно незамјењива точка у узгоју пурана.Дакле, успешно избегавате ширење инфекција.

Ако правилно и правовремено спроводите превентивне мере, ваше птице ће бити здравије и активније.Мора се имати на уму да је превенција превенције много јефтинија од третмана насталих тегоба.Правовремена реакција на манифестовану болест ће помоћи да се избегну негативне последице и страшне болести које утичу на нормално функционисање птице.