Прскање грожђа сумпором

Грожђе из разних разлога постаје жртва утицаја разних штетних организама. Од свог живота, грожђе постаје слабо и губи се у жетви. Ако се болест не спречи на време, онда се цела лоза може ископати и бацити.

Колоидни сумпор се широко користи за прскање грожђа

Шта је колоидни сумпор и за шта се користи

Колоидни сумпор или фунгицид се користе за заштиту биљке од штеточина за усеве, укључујући и за грожђе прскањем или влажењем. Лечи многе гљивичне болести, укључујући антракнозу, пепелницу и сиву трулеж. Почетак борбе против гљивице треба да падне на појаву болести, онда је потребно прскати. Лијек се користи у раним фазама развоја. Борба против било које од наведених болести почиње од првих знакова њене манифестације.

Третман се обавља у условима јасног и мирног времена.Лишће се третира са колоидним сумпором подмазивањем споља и изнутра.Лек нема ефекат тровања и не оштећује грожђе, ако се користи у прописаним размерама. Ако је грожђе већ почело да цвета,третман са овим леком треба ставити на стражњи горионик и сачекати крај цветања грожђа.Лек може изазвати пад листова у одређеним ситуацијама.

Препоручује се да се лек користи одвојено од других, упркос саветима о дељењу сумпора са другим лековима.Да се ​​не би оштетио садни материјал, ризик и експерименте треба поништити и третман строго у складу са упутствима.Лек се користи за лечење различитих усева.То јест, погодан је и за грожђе и за краставац.

Лек може третирати гљивице и уклонити споре оидиума.Његова сврха је да уклони ове посебне спорове и омогући вам да уклоните болест у раној фази.Може уништити крпеље и уклонити антракнозне гљивице, које су уобичајене међу биљним намирницама.Према препорукама, једино средство помијешано са сумпором су фунгициди бакарног поријекла.Припрема лека се врши у топлој води, уз константно мешање лекова.Лијек примијенити одмах након припреме.Као превентивну меру, раствор се распршује на лиснате плоче грожђа како би се заштитила од могуће опасности од инфекције гљивичним болестима.Трајање заштите је старо око две недеље.

Када започнете операцију третирања винограда хемикалијама, имајте на уму да се морате заштитити од директног контакта са раствором. Ако дишете или додирнетедиректно са леком, ризикујете изазивање алергијске реакције или изазивање тровања.Након контакта са производом и одмах испрати захваћени простор текућом водом. Ако се испоставило да је лек ушао, пијте пуно воде, са претходно раствореним угљем у њему. Не оклевајте и након свих мера обратите се лекару.

Колоидни сумпорни прах може бити опасан за људе, стога треба користити средства за заштиту од хемикалија

Тешкоћа у одржавању грожђа: штеточине

С једне стране, брига о грожђу може изгледати тешко, а када се суочава с њом у пракси, испоставља се да је то практично немогуће. Заливање, ђубрење и брига за грожђе је секвенцијална акција, једна од њих се не може избјећи.

Најпопуларније сорте су прве на скали расположења. То је због чињенице да су најосјетљивији на врсте гљивичних обољења.

Који укључују антракнозу, плијесан, пепелницу и сиву трулеж. Што је сорта укуснија и што је грожђе веће, то је захтјевнија њега. Ако се не обавља профилактичко лечење грожђа, они ће пре или касније постати жртве штеточина и болести. Ни биљке за резидбу, ни отпуштање тла и храњење коренског система неће бити у стању да заштите грожђе од ефеката спољних подражаја. Ризик од добијања болести и рањивости на штеточине расте у лошој клими.

Гљивичне болести,као што су плијесан и пепелница, уништени су раствором сумпора

Брига за грожђе са колоидним сумпором

Погодни погоји за размножавање гљива су:

  1. Високе температуре.
  2. Мокро време.
  3. Стални падови климатских услова.

Оно што је плус у превенцији лекова је да након јаких киша грожђе може већ бити потпуно заражено гљивицама, а третман ће постати болан и дуготрајан процес. Није увек могуће сачувати грожђе од споре гљивица, тако да је потребно стално пратити стање садног материјала. Ако мислите да ће вам стакленик помоћи да заштитите грожђе од штеточина, онда је још више влаге него на отвореном пољу. Међу могућим узроцима формирања спора гљива могу бити остаци траве на локалитету и контаминација територије. Присуство старе траве је повољан услов за репродукцију гљивица.

Сви делови винове лозе или убрани коров треба одмах уклонити са локације. Тако ће превентивни третман имати позитивне резултате. Копање и спаљивање вегетације је узрок који изазива умножавање спора штетних организама.

Парцела мора бити чиста, то ће учинити виноград заштићеним од инвазије и учинити биљку јаком и жетве богатом. Да бисте били сигурни у сигурност садног материјала, требали бисте стално ископавати земљу, обрађивати садни материјал и тло. СвеОтпад треба одмах уклонити са локације, како се не би оставио извор гљивица поред грожђа.Са ветром, споре гљивица ће се ускоро проширити и уништити грожђе.

Чистоћа у вашем подручју је гаранција здравља садног материјала.Немогуће је потпуно искључити опасност од инфекције.Али постоји много специјалних алата, међу њима прскања колоидног сумпора, и помажу заштити биљке од дејства штеточина.

Раствор колоидног сумпора је ефикасан лек за већину штеточина грожђа

Превенција против штеточина

Да би се заштитио садни материјал од ометања, потребно је стално пружатинега грожђа и распршивање на садном материјалу:

  • Заливање треба обавити око круга корена, без утицаја на лишће.
  • Биљке је боље заштитити од прекомерне влаге.
  • Правовремено уклонити коров како би се избегла концентрација влаге у доњем делу биљке.
  • Трајно уклоните отпало лишће и не испуштајте подручје, тако да можете избјећи ширење гљивичних спора.
  • У процесу формирања винове лозе, прилагодите његов облик тако да буде отворен за светлост, топлоту и ваздух.Сунце и суво време су жестоки противници репродукције гљивичних обољења.
  • Не копајте земљу око винограда.Опустите се - да, копање - не.Квалитет пружене неге утиче на раст биљака.
  • Оплодити благовремено и умјерено како не би наштетилона постројење.Прекомерна потрошња чини биљку рањивом.

Брига за виноград је тешка и вишезадаћна, али жетва и укус гроздова оправдава напоре које је вртлар провео. Употреба колоидног сумпора је популарна због погодности прскања биљке лека против болести и ефикасности.

Прскање против болести усмерено је на уништавање гљивичних спора.Прскање против болести утиче на стање биљке, штити је од последица болести или елиминише претњу која је већ формирана.