Промена тежине пилећег бројлера

Броилери требају адекватне животне и прехрамбене услове да би добили потребну тежину.Пилићи брзо добијају масу, због чега су толико популарни међу пољопривредницима.

Броилер може добити на тежини већ 20 дана након рођења

Да би бројлери добили потребну тежину у старости од 20 дана, они морају да обезбеде становање са одређеним температурним режимом.

Угоститељство живине

Уз правилно храњење, птице ће добити жељену тежину. Постоје правила за добијање на тежини, која зависе од старости и исхране.

Само рођене кокошке добијају тежину до четрдесет грама. Нахрањују бројлере са пред-стартер храном која омогућава да се дигестивни систем живине уреди тако да се прилагоде скупу живе тежине. Ова храна такође чини кости чврстим и стабилнијим. Првих десет дана живота бројлера хране се овом храном, након чега им се даје концентрирана храна.

Након три дана од рођења, здробљена зелена храна, проклијало зрно и трава додају се у исхрану.

У доби од 10 дана, пилићи добијају до двије стотине грама тежине. Ово се обезбеђује додатком хране рибљег отпада, зелене крме, кромпира и шаргарепе. За правилан рад желуца, додајте шљунак у хранилице.

Зрна прожета би требала бити присутна у оброку бројлера

Старост од 20 дана је у иностранствуразвоја пилића, ако су добили добру тежину у овом узрасту, онда правилно храните животињу.У доби од 20 дана, бројлери се хране углавном храном и добијају до пет стотина грама тежине.У доби од 20 дана, пилићи се хране са куваним кромпиром и млечним производима.

Да би се побољшао развој живине, дати им витаминске додатке.

Ако ваша пилића није добила одговарајућу тежину, то значи да се птица слабо развија и храна која се даје пилићу је нетачна.

Ако је ваша пилића добила одговарајућу тежину до старости од 20 дана, онда ће након месец дана тежина пилетине бити килограм.Због тога што птице у овом узрасту имају нежно месо, неки фармери их клањају.Педесетог дана развоја, бројлер добија до два килограма тежине.

Уз правилно храњење и одговарајуће услове, бројлери у доби од два месеца добијају до три килограма.Највише је дозвољено да живе до три месеца, након чега су пилићи заклани.

Таблица на маса на бројлери

В таа таблица се прикаʻат промени на тегот, зависно од старостот на бројлери и нивното храњење.Сваког дана видите колико хране морате потрошити и колико је на крају бројлера тежак.

  1. У доби од 10 дана, у табели се користи тридесет девет грама хране, а пилићи добијају двјесто грама тежине.
  2. У доби од 20 дана у табели, пилић тежи до осам стотина грама када се користи храна у износу од сто шест грама.
  3. До месец дана живота, бројлери добијају један и по килограм на потрошњу хране од 137 грама.

У доби од једног и пол мјесеца, пилићи добивају до два килограма, а више од два килограма у доби од два мјесеца.

За развој пилића, треба их хранити висококвалитетном сточном храном, а њиховој храни можете додати природне производе онолико колико им обезбеђује њихова тежина. Чувају се углавном у кавезима, за мање активности птица, у овим условима потребно је узети у обзир температурне услове потребне за правилан развој птичјег тела. Шетња бројлера на улици, јер недостатак свежег ваздуха и сунца негативно утиче на развој пилића и његов раст мишића.

Шетње доприносе расту мишићне масе бројлера

Услови притвора

За бројлере је важно да увек имате чисту и свјежу воду. Кавези пре трчања тамо пилићи и одрасли бројлери опрани са дезинфекционим растворима. У кући, по могућности без прозора, неопходно је да кућа буде топла и светла. Покријте под са чистом и свјежом пиљевином. Под мора бити без прљавштине и плијесни.

Пилићима се пије манган да би се спречило ометање у пробавном систему. Птице су храњене соком и соли, а корита се редовно третирају раствором за дезинфекцију. Због чињенице да је контрола температуре бројлера успостављена тек у доби од 20 дана, потребна им је топлина у просторији.

У првим недељама живота пилића, остављају светлост у просторији током дана, осветљење не треба да буде светло. Требам тједноизмери пилиће и стално бележи све промене у исхрани бројлера.

Максимални пилићи могу да живе до три месеца. Њихова тежина се повећава до три килограма, а колико је потребно приликом продаје пилетине.