Производимо до-ит-иоурселф хранилице, пијаце за голубове

Власници голубова се често морају суочити са проблемом уређивања хранилица и пијанаца за голубове, сисе.Ова потреба настаје када пилићи одрасту, када почиње период њиховог преласка на самостално храњење.Нема посебних проблема у прављењу пристојне конструкције властитим рукама за храњење птица.За то можете користити различите материјале.

Додавање голубова је лако направити

Хранилице голубова

Производ мора испунити одређене захтеве:

  • искључити улазак смећа и елемената у отпад;
  • имају структуру која спречава улазак шапа у храну за птице;
  • обезбеђују погодност убирања хране од стране голубова.

Као елементарну хранилицу можете користити празне картонске кутије, лименке или друге погодне посуде. Такви ручно рађени производи захтевају минималну количину времена и труда, али имају кратак животни век и веома специфичан дизајн.

Стварање више капиталних и поузданих голубова за храњење је доступно са одређеним материјалима, временом и вештином.За правилан рад, хранилица за птице мора бити опремљена кровом и постављена на палету.Такав уређајспречиће кућне љубимце да расипају храну са стране.У наставку су два начина како направити властите руке користећи приступачне технологије.

Први метод

Потребно је узети два пластична контејнера, од којих се један лако поставља у други.Даљње манипулације су слиједеће:

  • дно и врат треба одрезати из мање бочице;
  • направите малу рупу на страни на дну резервоара;
  • покривају храну одозго;
  • ставите резану боцу већег калибра.

Хранилица за пластичне боце

Други метод производње

Други начин уређења хранилице голубова укључује употребу дрвета.Да бисте то урадили, потребно је да узмете две табле величине 70 цм (дужина) и 8 цм (ширина) и исту, дужине 25 и ширине 20 цм. Из постојећег материјала треба да направите стандардну кутију са високим бочним зидовима.За њих је пожељно прилагодити шипку која спречава продирање голубова у хранилицу.Поред тога, на врху уређаја, уградите плочу, као што је лопатица, која ће, окрећући се, уплашити птицу од слетања на сам производ.

Посебан приступ захтева конструкцију уређаја за исхрану пилића који су управо напустили гнездо. Пожељно је разрадити функционалност таквог хранилице голубова на такав начин да се храна и вода дозирају у различите нише.Коришћењем плоча, ексера, лимова, минималног алата, сличан производ је прилично приступачан.урадите то сами Ово ће захтевати:

  • Изградити главни бункер и клизну палету из дасака;
  • завршни слој конструкције може бити од шперплоче;
  • посебни рестриктивни елементи формирани су од малих комада коситра.

Једноставна дрвена хранилица за голубове

Пигеон Дринкерс

Главни захтев за уређај за снабдевање пијаће воде птицама је спречавање контаминације. Главне карактеристике дизајна посуде за пиће за голубове или сисе нису. Најлакше је властитим рукама направити галванизирани уређај. Међутим, требате слиједити одређене препоруке. Посуда за пиће треба да буде довољне дужине да прими главу птице, јер голубови пију воду, увлачећи је у очи. Уређај не би требао бити велик тако да га птица не бира за пливање, иначе ће бити тешко постићи чистоћу. Основа дизајна је правоугаона плоча ширине 60 мм.

Препоручује се да зидови посуде за пиће буду 80 мм високи, причврстите цијелу структуру на плочу, причврстивши је на бочним странама.

За оне који имају значајан број голубова на фарми, најбоља опција би била да се направи пијанац са дозираним водом. У одговарајућем цилиндричном контејнеру, дубине 80-90 мм, пластични контејнер треба да буде постављен са отворима кроз који ће тећи вода. Неће се брзо конзумирати и испаравати, јер се служи као конзумирана. У тупомПотреба за водом у голубовима је знатно повећана.Зими је препоручљиво опремити конструкцију гријањем или снабдијевати водом потребну температуру с каналом, како би се избјегло његово замрзавање.Пијење голуба због могуће контаминације може бити извор заразних болести.Због тога је разумно додати мало дезинфекционог раствора у воду.

За велики број голубова потребна је велика посуда за пиће

Хранилице за сисе

Отворени уређаји за сисање хране имају један главни недостатак: доступни су другимавелике или безобразне врсте птица.Стога је неопходно направити такву верзију хранилице властитим рукама, што ће осигурати доступност сисе крми, без учешћа конкурената.

Да бисте то учинили, узмите пластичну боцу (1,5 л), папирну траку ширине 12 мм, која се наноси као шаблона на сваку ногу контејнера и извлачи водоравне пруге.Затим се сече дуж означених линија. На месту реза, боцу треба умјерено загрејати фен за косу тако да постане могуће притиснути горњи дио посуде према унутра. Као резултат тога, будућа сисачица ће бити опремљена неком врстом преграда за храну.

Дозирна посуда се може лако направити из пластичне боце

Дно боце треба пробушити загрејаним шилом или ексером да би се одводио вишак течности из додавача.Ушица је направљена од флексибилне али издржљиве жице у подручју врата за суспензију уређаја.Цанда се прилагоди дрво или жица.Готов производ за храњење сиса се пуни семеном и виси на погодном месту.Будући да су бучни и неорганизовани врабци навикли да отварају хранилице, храна од сиса остаје безбедна од неприкладне употребе.

Вране, голубови и друге релативно велике птице, због карактеристика дизајна уређаја, такође ће бити веома незгодне за коришћење некомплицираног, али веома ефикасног додавача сиса.

Независна производња хранилица за птице је могућа из импровизованих средстава са минималним сетом алата.Усклађеност са представљеним препорукама и присуство елементарних вјештина омогућит ће да се кућним љубимцима пруже одговарајући уређаји високе квалитете и брзине, а употреба фантазије ће помоћи у стварању не само практичне посуде за храњење, већ и стварне декорације дворишта или кокошке куће.