Производња хранилица и напитака за зечеве Раббитс

Зец уопште није хировита животиња, али захтева исправан приступ организацији животне активности. У ту сврху, у кавезима или кавезима, можете монтирати опрему која ће се користити за храњење и снабдијевање животињама.

Хранилник за зечеве може бити независно

Посуде за пиће за зечеве су важан атрибут, без којих је немогуће узгајати здраве зечеве. Један уши љубимац током дана може да пије око литра воде.

Ако није могуће купити уређај за снабдијевање водом зечева, онда можете користити једноставну методу и успјешно изградити посуду за пиће за зечеве властитим рукама.

Чашице за напијање

Да бисте направили посуду за пиће, можете узети обичну лименку лименке. Обична лименка може стати овдје, или можете користити неку другу малу посуду од нехрђајућег челика. Даље, треба да буде сигурно причвршћена за кавез жицом или обичном стезаљком.

Посуда за пиће за зечеве

Предности овог метода израде алкохоличара:

  • ушене "ученице" у кратком времену прилагоде се овим некомпликованим уређајима;
  • дизајни се лако могу посудитипрање и чишћење;
  • не захтева велика капитална улагања.

Главни недостатак је нестабилна позиција корита и брзо загађење.

Пивци за боце

Обична пластична боца запремине од једног и пол литра погодна је за испијање боца.Дизајн таквог уређаја је једноставан и стабилан.

За изградњу је потребно:

  • пластична боца;
  • мали комад густе гуме;
  • лимени лим;
  • вијци.

У поклопцу је пажљиво направљен мали округли отвор, у који је завртањ причвршћен са размаком од 2-4 мм. Овај вијак игра улогу гаса. На вијак је намотан претходно изрезани круг густе гуме, који ће сам по себи послужити као вентил. Вреди размотрити да пречник поклопца мора бити већи од пречника вентила.

Затим се прави специјално учвршћење, помоћу којег ће пијаница стално остати у кавезу. Да бисте то урадили, можете користити обичан лим, алуминијум или поцинковани лим. Из ових плоча се израђују држачи за прстенове са причврсним ногама, за које ће се припремити припремљена посуда за пиће.

Зечеви ће ускоро схватити да све што треба да ураде је да додирну гас док вода тече из њега. Неће га окренути, а прљавштина неће стићи тамо.

Флаширана пивска боца за зечеве

Вакуумски напици

Пожељно је да овај тип пива буде од нерђајућег челика. Боца воде се причвршћује за зид кавеза са обичном жицом тако даврат се окренуо, а испод те бочице је била фиксирана посуда, из које би дуге ушне животиње пиле воду.Уско грло треба поставити близу саме посуде, али не би требало да дође у контакт са његовим дном, а поклопац се благо отвара.Када се вода смањи, она се аутоматски допуњује.

Вакуумска посуда за пиће за куниће

Из свега овога постаје јасно да са изградњом пијаће воде у руци неће бити потребни цртежи и да ће буџет бити знатно уштеден.

И ако укључите мало маште, онда можете створити право чудо за ваше кућне љубимце.Главна ствар је да су пивци за зечеве практични и пространи.

Хранилице: домаће производне могућности

Хранилице за зечеве су важан уређај који може бити од велике помоћи.Хранитељи зечева помажу у очувању зечје хране и одржавају хигијенске услове у кавезу.

Израда напојнице није тако тешка

У поређењу са кућним пићима, хранилице зечева ће захтијевати мало више напора за изградњу, али за изградњу добрих зечевавластитим рукама је сасвим стваран.Међутим, већ ће бити потребни цртежи који су унапред припремљени.Цртежи су неопходни да би се лако могао изградити читав уређај према шеми.

Хранилице за бункер и жлебове - једноставне и економичне

Најкориснија опција су хранилице бункера које се користе за пуњење сировина.

Хранилице типа бункера су веома популарне због економске потрошње хране, што је важно.Житарице нису распршене и животиње их не газе.И ова корита су затворена одозго, што је поуздана заштита од загађења.

Храна која се храни за хранилице бункера је довољна за зечеве дуго времена.То значи да уши неће бити гладне, а то је гаранција одсуства таквих неугодних обољења код животиња као што су констипација или надутост.

Бункер хранилице за зечеве могу се успешно извршити ручно.Овај дизајн не захтева никаква посебна знања и вештине.И готови уређај се лако инсталира и уклања.

Метални бункер

Размотрите начин производње најједноставнијих типова напојника за бункер.

За рад ћете требати:

  • металну лименку прилично велике величине;
  • Алати за резање метала;
  • бушилица.

Прије почетка рада, посуду треба очистити од свих врста загађивача, а затим осушити.Након што је половина посуде исечена дуж висине на такав начин да дно остане приближно 1,5 цм, важно је третирати рубове конструкције тако да животиње не буду повријеђене приликом храњења.

Затим наставите до дна посуде, у којој треба бушити рупе бушилицом.

Требало би да их има много, а пречник ових рупа треба да буде довољне величине за погодно сипање хране.

Одсечени део посуде треба изравнати и на његовим ивицамаможе се савити са кљештима.Уз помоћ вијака или вијака, овај дио се причвршћује на претходни полукружни дио са бушеним дном.На етичкој страни, овај уређај не побјеђује, али међу кућним хранилицама заузима готово прва мјеста.

Следећа добра опција из категорије дизајна са сопственим дизајном су жљебасте хранилице.Овај тип хранилице је углавном намењен за концентровану храну и корен.Њихова главна предност је да могу хранити велики број животиња истовремено.

Хранилица за зечеве

Ребрасте хранилице су полукружни и издужени контејнер, који је и причвршћен на зид и прилично успјешно инсталиран на поду.Погодно је напунити храну у њој.Направљен је од метала, дрвета или коситра.Размотрићемо како се монтира дрвени модел.

То ће захтијевати 6 плоча.За дно ће вам требати 2 даске, за дуге стране - 2 плоче и још 2 - за кратке даске.Слична корита за исхрану су направљена у облику конуса.А да би се то постигло, бочне плоче су подрезане под углом и причвршћене вијцима.Дужина таквих хранилица је обично око 50-60 цм.Да бисте избегли падање зеца у њих, можете уградити металне оквире са преградама које су постављене дуж читаве дужине хранилице.

Дно ових структура је уско, тако да ће бити погодније и боље за зечеве да бирају храну у њима.

Будући да је зец животиња која нешто волижвакати, важно је да се у производњи жљебних хранилица направљених од дрвета, горњи руб предњег зида ошишан.

Одлука о покретању и узгоју кунића је одговорна, стога се том потхвату треба приступити пажљиво и озбиљно. Једно од главних питања која се овде појављују је правилна припрема пијаћих посуда и хранилица. Само такав приступ ће зечевима омогућити услове који погодују њиховом брзом расту, репродукцији и добрим перформансама.