Произвођач сорте грожђа

Данас су хибридне сорте грожђа прилично популарнејер су укусне и отпорне на болести и мраз.Сорте грожђа које је створио познати узгајивач Е.Г.Павловски.Једна од нових сорти је произвођач, чији је опис дат.

Производна садница - нова хибридна форма грожђа, рано сазревање - сазрева истовремено са сортом Аркадиј.

Карактеристике производитела грозда

Производителат се определа за хибридни сортни сорти.Зове се и произвођач садница.Вриједност разреда у самом раном сазријевању.Плодови дозријевају 110 до 115 дана.Пуна зрелост се јавља у првој деценији августа.Лозу карактерише снажан раст и добро сазревање.Саднице се могу брзо укоријенити.Цвеће за жене које захтевају опрашивање.Гомила Произвођача је веома атрактивна, елегантна, тежи од 600 до 800 грама.

У плодове сорте нема грашка.Велике су величине, беле боје са мат нијансом, овалне, теже од 8 до 10 грама.Њихово месо са пријатним крцкањем, различите густине.Јагоде су сочне, укусне.Узгајивач је карактеристичан по константно високом приносу.

Описана сорта је отпорна на 2.5 куглицаплијесан, сива трулеж, оидиум. Отпорност на мраз је прилично висока (до -23 степени).

Произвођач садница грожђа ће красити свечани сто. Уз њега се добијају укусне воћне салате. Савршено за украшавање разних јела.

Павловскиј Е.Г., творца сорте Продуцент

Сорта грожђа је произведена од стране познатог украјинског узгајивача Павловског Јевгенија Георгијевића. Професионално се бавио виноградарством тек 1985. године. Пре тога је радио у руднику. У почетку, Павловски је обавио једнократни рад на својој парцели у близини куће на хибридизацији грожђа под контролом Костиркина Ивана Александровића, истраживача.Његове хибридне сорте вреднују због своје високе отпорности на гљивичне болести и мраз.

На месту Павловског настало је више од 50 сорти грожђа.

Евгениј Георгиевицх је био у стању да савлада све методе инокулације грожђа које се користе за грмље одраслих грожђа (пресађивање) и за узгој већ цијепљених грмља. Он је у могућности да узгаја велике индустријске серије грожђа - до 10 хиљада грмова отпорних на филоксере. Да би наредио, Павловски је узет да узгаја око две хиљаде нових ретких врста грожђа, али је калемљен.

Е.Г. Павловски је пристрасан према избору сорти грожђа. Данас је лично створио више од четрдесет врста грожђа. Он ставља свој рад, знање, велику жељу, слуша препоруке мудрих ментора. Сада ПавловскЛозе су веома популарне. Међу њима, најпознатије врсте су Претти Воман, Зепхир, Али Баба и други. Популарност добија произвођача сејалица.

Произвођач Ландинг

Садница издавача је нова сорта грожђа. Стога, љубитељи грожђа, најбоља опција за узгој садница - добити их из расадника. Дакле, могуће је узгојити управо ону сорту грожђа коју сте одабрали на парцели. Садња садница произведена у пролеће и јесен. Произвођач садница је пожељно засађен на јужној страни било које зграде. Важно је да грм није осенчен другим биљкама. Грожђе не подноси промаје, тако да би требало бити нешто близу грма (штагаљ, ограда, итд.) Који би могао заштитити грм од пропуха.

Пожељно је да је земља била плодна, ако није, потребно је направити неопходне облоге.

За добру бербу грожђа, садњу треба обављати у складу са правилима, узимајући у обзир посебности мјеста и климе.

Кораци слијетања су сљедећи:

  1. припрему јаме неколико дана пре садње дубином и ширином од 80 центиметара;
  2. више од половине јаме прекривене припремљеном мешавином земљишта и ђубрива; сачекајте да се земља слегне;
  3. један дан пре садње, садницу грожђа у води држите 24 сата и умочите у стимуланс раста корена;
  4. спустити садницу у јаму, али врат корена није прекривен земљом, већ остаје на површини;
  5. залијте садницу, вежите је на припремљену подршку и обећавајте околоземљиште.

Брига о произвођачу

Када се брине о произвођачу, потребно је узети у обзир такве карактеристике:

  • Грожђе воли влагу, а произвођач није изузетак. Без тога, грм неће бити формиран и жетва ће бити неуспешна. Обавезно извршите наводњавање пре цветања и након тога, у сухом љету, у сушним подручјима.
  • Важно је да се храни грожђе . Део хранљивих материја ће тећи до корена грма кроз малчирање тла око саднице. За малчирање је боље користити хумус, маховину или стару већ поцрњену пиљевину. Малчирање је потребно за дебљину од 3 центиметра. Корисно је хранити фосфатним и калијевим ђубривима.
  • Сваке јесени обрежите грм за добре приносе . Тако да у грму има више хранљивих материја. Неопходно је да се прекине у зависности од снаге раста пагонта. Пошто је садница произвођача веома висок грм, она се скраћује, остављајући 6 до 8 очију. Жбуње са просечним сазревањем секу се за 4-5 очију. Захваљујући обрезивању, ствара се облик грмља.
  • Произвођач има отпорност на смрзавање, али је боље да га покрије. Мале саднице прекривене резаним пластичним боцама. Одрастао грм је прекривен фолијом, стварајући мали тунел на врху.