Припрема Табу за прераду семенског кромпира Кромпир

Узгој кромпира је тежак посао. Љетни становник мора уложити у њу много снаге и новца. За садњу, он бира само најбоље сорте. Али чак ни ово не гарантује да ће баштован добити добру жетву. Смањити ризик од оштећења корена помоћи ће посебном кемијском агенсу, који има име Табу.

Специјални хемијски агенс Табу

ће помоћи да се смањи ризик од оштећења корена од инсеката.

Опис лека

Дрога Табу се показала добром. Инсектицид дизајниран посебно за коренасто поврће. Пружа им неопходну заштиту од инсеката који изазивају велику штету на усјеву. Врло често, лијек се користи за борбу против колорадског крумпира и жичара. Садржи високо ефикасну супстанцу имидаклоприд.

Употреба алата треба да буде јасно у складу са упутствима која морају бити приложена. Пре прскања гомоља пажљиво прочитајте сва правила која се односе на њену употребу. Хемикалија се производи у погодном облику. Изгледа као водени раствор.

Љетни становници који су одабрали овај начин заштите својег врта могу бити сигурни да ниједан инсект неће нашкодити њиховом будућем усеву. Ефекат лека траје око 40-45 дана.

Цхемицалалат лако може ући у младе избојке и клице.У телу инсекта отров је у тренутку када он почиње да прождире саму биљку.Табу узрокује парализу штеточина, јер супстанца која се налази у њој делује директно на нервни систем.Инсект једноставно умире.Од тренутка одласка до смрти не прође више од једног дана.

Табу има дуг рок трајања.Користи се три године након ослобађања.Након истека рока трајања, мало је вероватно да ће имати жељени ефекат и онда неће бити сврхе користити овај алат пре садње кромпира.

Лек Табу се показао са добре стране

Предности и недостаци табуа

Велика популарност алата за наводњавање лако се објашњава високом ефикасношћу у борби противдосадне штеточине које треба започети непосредно пре садње кромпира.Такве мјере могу спријечити појаву инсеката.Ова хемикалија има много позитивних резултата.

 • Штеточине су велики проблем за сваког љетног становника.Лек је у стању да спречи губитак усјева и уништи инсекте који су ухваћени у том подручју, који је имао времена за обраду.
 • Задржава своја заштитна својства током дужег временског периода.Дјеловање лијека траје више од мјесец дана, што је врло погодно и корисно.
 • Нема потребе да се користе друге сличне супстанце са табуом за елиминацију штеточина.
 • Супстанца има одличан посао чак и саоне инсекте који су успели да развију отпорност на отрове. Није заразна у колорадском крумпиру. Стога га вртлар може користити идуће године.
 • Лијек не дозвољава развод на лисне уши. Овај инсект је главни носилац озбиљних инфекција које су опасне не само за биљке, већ и за људе.
 • Табу у свом саставу има посебну боју. Омогућава вртлару да види на ком је дијелу локације већ примијенио рјешење, а које још треба напојити.
 • Временски услови имају мали или никакав утицај на хемикалију. Ни топлота ни јак мраз не смањују његову ефикасност. Има заштитно дејство на кртоле кромпира у свим условима.

Кромпир мора бити прераен непосредно пред садњу

.

Чак и са толико позитивних аспеката, немогуће је игнорисати недостатке дроге. Да би се спријечио њихов изглед помоћи ће сигурносна правила.

 • Не можете се бавити прерадом кромпира, без да прво носите рукавице и респиратор.
 • Не треба заборавити да је ова супстанца јак отров. Не остављајте га на местима на којима деца имају слободан приступ.

Пре почетка рада, изузетно је важно да се упознате са правилима за прераду подручја где ће се кромпир засадити. Ова мјера омогућава љетном становнику да избјегне неугодне посљедице, а такођер му омогућава да заштити свој живот од штетнихизлагање токсичним супстанцама.

Употреба наводњавања

Пре почетка рада за наводњавање, препоручује се да се упознате са временском прогнозом за блиску будућност. Неопходно је изабрати сунчане дане у којима кише нису предвиђене. На крају крајева, наводњавана земља треба да има довољно времена да се осуши. Само у овом случају, лек ће бити заиста ефикасан против штеточина.

Прскање гомоља и жлебова хемикалијом препоручује се истог дана када се засади корен. Након припреме, раствор треба одмах користити. Не препоручује се да се чува више од једног дана, јер може постати неупотребљив. Нанесите супстанцу на подручје до врха треба да буде ако се појави инсекти.

Пре наводњавања потребно је припремити раствор. Да бисте то урадили, разблажите жељену дозу лека у трећој потребној количини обичне воде. Ова мешавина се добро промеша и стави на ватру пре кључања. У време коришћења, препоручује се да се раствор повремено тресе.

Најпогодније је да се добијени раствор сипа у посебну прскалицу или машину за проток. Тако ће процес наводњавања бити лакши и бржи. Хемијска течност мора доспети на површину коренских усева пре него што се стави у земљу. Ако желите, нанесите раствор на жлебове како бисте их заштитили од ефеката жичаних црва.

Погодно је користити посебну прскалицу

Таблете токсичности

Као и сваки другиТабу хемикалија је веома токсична. Опасно је не само за инсекте, већ и за људе. То је један од разлога зашто је важно користити га искључиво према правилима и препорукама произвођача. Такође треба избегавати контакт кућних љубимаца са третираним земљиштем, јер се они лако могу отровати.

Токсичне супстанце које су у саставу лека могу негативно утицати на здравље, проузроковати озбиљне повреде органа, ометати њихов нормалан рад. Посебно су опасни за јетру. Особа може бити изложена могућем тровању супстанцама због низа таквих симптома:

 • брзи губитак тежине;
 • тремор удова;
 • отежано дисање;
 • летаргија;
 • натеченост палачастих пукотина.

Отровне материје могу бити у земљи дуго времена. Ово би требало памтити сваког љета који планира да користи дрогу. Уништава се само у тим случајевима, ако земљиште које они обрађује дуго времена буде под ужареним сунцем.

Дуги низ година табу је остао један од најбољих начина да се штити од штеточина. Он не даје инсектима никакву шансу да униште усеве. Немојте се плашити коришћења корена хране, који су у процесу сазревања третирани овим хемијским раствором. Супстанца је потпуно изведена из њих два месеца.

Стога, коренски усев постаје потпуно безбедан за здравље. Само решење остаје у земљи. И препоруке и правила коришћењаХемикалија ће помоћи особи да се заштити од утицаја отрова током наводњавања.