Припрема хране за свиње Свиње

Свиње се узгајају за месо, крмаче се узгајају одвојено.Исхрана животиња које се узгајају на сланини и масти такође варира.

Пузки за мъж се гојаваат рано од свиње

.Помоћу побољшане исхране са сложеним хранљивим састојцима и витаминским додацима могуће је постићи повећање тежине код свиње много брже него у природној исхрани.

Комбинирана храна је подељена на неколико типова.

Врсте хране за животиње

Храна за сточну храну је да свињама обезбеди све потребне минерале и витамине.Храњење са храном подржава имуни систем свиње и повећава његову тежину.

Комбиниране типове на хранението:

 • брашно и махунци с големи количество протеина.
 • биљна храна: сено и трава.
 • житарице које су храна која садржи енергију.
 • отпад од хране.

Да би се ваша животиња правилно развијала, уравнотежите исхрану тако да укључује све врсте хране и потребне додатке.

Најједноставнији начин је да се нахрани прасад са крмном смјесом

Ако желите да смањите кућне послове и не желите да кувате свиње за сопствену храну, хранимо их свим елементима или додајемо главној исхраниконцентрат

С откупом на хранитесвиње, консултовати са стручњацима и навести састав хране за животиње, како би се утврдило присуство потребних компоненти. Већина пољопривредника користи пелетирану храну на фарми.

Састав комплетне хране треба да садржи: житарице, брашно разних врста, креду, со и премикс.

Хранидба за свиње треба да садржи све исте компоненте, али у већем проценту.Дакле, приликом креирања дијете за дивље свиње потребно је посветити посебну пажњу композицији.

Исхрана

Није довољно изабрати одговарајућу исхрану за свиње, боље је знати колико хранити животињу сваки дан.

Пасмина свиња утиче на састав прехране

Количина и квалитет хране код куће зависи од раса свиња, њене старости и намјене. Просечни дневни оброк је између два и четири килограма хране по особи.За жене у периоду храњења прасади дневна стопа достиже шест килограма. Прашцима је потребно до стотину грама хране.Међутим, након што је навршио годину и по дана, потрошња је до једног и по килограма.

 1. Конзумација дневне хране жене прије парења је два и по килограма.
 2. За време трудноће женама је потребно до три и по килограма мешане хране.
 3. У време храњења, тежина хране достиже шест и по.
 4. Новорођенчад до педесет дана дневно једе око пет стотина и педесет грама.
 5. До шездесет дана отприлике осамдесет педесетграма
 6. Док свиња не достигне старост од три месеца, потрошња хране ће достићи један и по килограм.
 7. До шест месеци, два килограма.
 8. Пошто је достигао осам месеци - три килограма две стотине грама. Код това до сланине - храна ће бити три и по килограма. Код това да би се добила масноћа - до три килограма од сто грама.

Комбинована храна за свиње које производе произвођачи се дијеле на различите врсте, намијењене за одговарајуће врсте свиња.

Припрема мешане сточне хране

Храну можете правилно припремити код куће. Није тешко направити храну за свиње властитим рукама, главна ствар је да поседујете потребан рецепт.

Малим свињама треба дати малу храну

Прва компонента у крмним смјесама за свиње куване код куће је зрно.

Компоненте могу бити исецкане. Храна за свиње је следећих врста: крупна, средња, мала.

Разноликост хране повезана је са старошћу свиња и структуром црева. То јест, садржај влаге у храни се бира на основу броја месеци које су животиње достигле. Обавезно укључите у мешавину премикса и витамина и минералних додатака за правилан развој животиња.

Не кувати зрно, топлотна обрада смањује нутритивну вредност хране.

Исправно припремљена исхрана обухвата све састојке наведене у табели, у зависности од тежине коју свиње добију.

\ т
Саставфеед, 6-9 кг 9-20 кг 20-45 кг 45-100 кг
јечам 33 33 35 45
пшеница 23 23 20 35
кукуруз 14 19 23 10
грашак 15 10 12 5
Оброк 9 9 5 2
брашно 3 3 3 3
лизин 3 3 2 0

Почетна храна за прасад код куће разликује се од састава исхране одраслих свиња. Могуће је променити потрошњу компоненти паралелно са висином тежине свиње. Дијета се припрема властитим рукама тако да његов изглед подсјећа на кашу и стање је мокро. То је због структуре пробавног система животиње. Зрно мљети и додаје се квасац, масноћа, креда и сол у фазама.Опционо, можете додати хлеб и кромпир, пре-цут, као и грашак и зоб на вашу исхрану.У великим количинама, зоб се не користи у исхрани животиња. То је због чињенице да се тешко разграђују у телу.

Разноврсни адитиви треба додати за крма за одрасле свиње

.

Кухање одговарајуће исхране властитим рукама код куће за одраслог појединца слично је исхрани за прасад, можете додати брашно и премикс. Потрошња зрна је смањена тако да је храна крупна. Боље је да се дијета разблажује хлебом у ограниченим количинама, јер у њему нема посебних позитивних својстава.

За деснохране животињама код куће, разблажите суву крмну смешу водом или сурутком и пратите присуство у посуди за пиће чисте и свеже воде.За мале свиње, суву храну, дати до пет пута, а не више од два за одрасле.Потрошња смеше зависи од апетита једне особе.

Във връзка със напълно се додава множина на адитиви, които се свържат брзо.

Стимуланси раста који се користе као дијететски додаци подстичу брз раст.Не садрже хормонске елементе и заснивају се на природном расту животиње, брзом дјеловању.

Антимикробни дополнениа здрава развиваата за свиња

Боље је да се користе прехрански додатци.Елиминисање микроба.То вам омогућава да побољшате пробављивост хране и убрзате процес развоја тела.

Можете користити суплементе за свиње које убрзавају процес раста и омогућавају повећање количине депонованих масноћа.Додаци основној исхрани омогућавају бољу дигестију хране и смањују количину конзумиране хране.

Витамин Д се такође користи као адитив, јер помаже телу да се боље развија.

Инокулирајте свиње и додајте малу количину антибиотика у исхрану.Они ће спречити појаву болести и побољшати брзину развоја животиње.Хитно треба спровести лекарски преглед и кастрирање појединаца.Болесне особе могу врло брзо заразити сву стоку.И правовремена кастрација се смањујеагресивност стада.