Принципи управљања коњима Коњи

Јахање у почетку укључује подучавање не само техничких аспеката јахања, већ ида правилно управља коњем.Важно је одмах запамтити да се различите коњичке школе придржавају различитих наставних метода, али још увијек постоје бројна неписана правила која сватко треба слиједити.

Главна ствар у јахању је контакт коња и јахача.пријатељ за минималне покрете тијела. Погледајмо основне контроле за животињу, које укључују: улар, скенкел и јахачко тијело, када кажњавају коња, неки јахачи користе бич и оструге.

Разлог за контролисање коња

За возаче, разлог помаже да се коњ усмјерава у правом смјеру и да га се заустави.Користећи га као средство контроле, можете направити галоп, а онда се вратити или окренути.

Узде су повезане са двокраком (гвоздени уређај који се налази у устима коња), тако да не заборавите да изненадни покрети животињи доносе болне сензације.

Када јашете, научите како да правилно држите разлог.Да би то урадили, пролази кроз песницу, држећи је палцем и притискајући је на кажипрст.Шаке док јаше се држе у опуштеном стању.

Разлог за контролу коња

Ваши тимови не смију садржавати агресивне покрете који узрокују бол за животињу.Никада не вуците коња за уста.Да бисте контролисали животињу, правилно користите следеће савете.Приликом окретања, држите шаке заједно и пратите команде са обе руке.Истезање једног краја улар у правцу окрета, а други крај затезање, притискање на врат.Чим сте видели да је коњ схватио суштину тима и почео са његовом имплементацијом, одмах смањите притисак.Али немојте заборавити да тапкате или погладите врат коња, животиње перципирају такве покрете као похвале.

Али осим узде, постоји читав низ средстава за контролу коња.

Сцхенкел

Да би се убрзало кретање животиње приликом вожње, возачи користе сцхенкел да би извршили ову наредбу.Овај термин се односи на унутрашњост ноге од стопала до колена.

Сцхенкел се користи за промену правца и темпа ударца

Сцхенкел се користи:

  • пре вожње;
  • убрзати темпо;
  • у случају окрета.

Кретања у одређеној области варирају од лаганог притискања животиње на стране, до активног куцања. Главна ствар коју треба запамтити је да не треба стално држати ноге на странама коња - то ће је збунити. Схенкелу се морају дати одређене команде, а ако стално утичете на стране коња, то ће једноставно престати реагирати.

Покрети тела

ВишеЈедна важна контрола коња је нагињање и померање тела.Али таква средства се могу користити само у случају сигурног задржавања у седлу.

У основи, команде за коње су дате користећи све горе наведено.Након што је успоставила везу са коњем, најмања кретња јахачевог тела даје животињи команду коју он схвата брзином муње.

Да би зауставили коња, потребно је да стегнете узде

За заустављање коња, узде се повлаче преко себе истовремено појачане притиснуте стране дјеловањем лопатице с обје стране (главна ствар је ставитиноге).Поред тога, додатно средство за спровођење команде "стоп" ће бити скретање тела јахача уназад.

Додатне контроле при јахању су оструге и бич, али многи љубитељи животиња искључују употребу таквих сурових мера за образовање!

Бич и оструга

Спурси су додатни алат за контролу коња.Бирајући оструге, обратите пажњу на чињеницу да избор шкенела зависи од дужине јахачевих ногу.Такође имајте на уму да су оштри изданци са брисањем забрањени ФЕИ правилима као средством контроле коња.

Спурси се могу правилно користити само од стране искусних јахача како би се повећао ефекат шкенела, али не и на штету животиње.Не заборавите, без обзира на то да ли се користе оструге или не, током јахања увек постоји могућност да коњ са јаким карактером контролише јахача, а не обрнуто.

Спурс можеда би повредили коња, тако су забрањени оштри примерци

Ако мајстор користи оструге за подизање коња, он ће такође узети бич да се бори за вођство.

Бич служи као нека врста појачивача снаге и мотивише подношење и неупитно извршавање команди.Будући да се и оструга и бич користе за појачавање дејства скелета.Али агресивнији возачи могу користити бич као средство кажњавања за животињу због одбијања да изврше команду.Бич би требало да ступи у интеракцију са боковима отприлике на месту где се слам удари.И запамтите да коњ разуме оно за што је кажњен, бич треба да се користи одмах након непослушности, ако га стегнете ударцем, животиња једноставно неће разумети зашто је погођена. Забрањено је победити коње по правилима ФЕИ-ја!

Коњички спорт може се приписати хуманом спорту, а окрутно поступање према коњу сигурно ће услиједити.Јахач је искључен из такмичења у случају када користи погрешан бич или оштре оструге.