Примена фолијарне исхране грожђа

Под природним условима, грожђе је непретенциозна биљка.Ако сте почетник и желите да помогнете свом грожђу да живи пун живот, да побољшате и побољшате квалитет усева, морате знати све о прављењу неопходних ђубрива и елемената у траговима.Како и када их користити.Припрема грожђа је подељена на корен и ван корена.Храњење коренског система подразумева додавање ђубрива земљишту и заливање растворима који садрже све корисне компоненте потребне за вашу биљку.Ово храњење је основно.

Да би се добила добра берба грожђа, лоза мора бити опремљена са редовном прерадом

помоћни метод.Успешно се користи, спроводи неколико пута у различитим периодима, пре цветања грожђа, након бледења, пре плодоношења. Облагање лима може се обавити истовремено са превентивним прскањем грожђа од болести. Ефикасност ове акције значајно повећава принос, садржај шећера, квалитет грожђа.Не занемарите фолијарну апликацију, уз минималне трошкове рада, ваше грожђе ће вам одговорити са одличним резултатом.

Тиминг

Храњење листомПосебно је корисно у хладнијим регијама, гдје биљка може патити након оштрих зима, а коријенски сустав се не може потпуно носити с пријемом потребних микро и макронутријената. Прво прскање листа се врши 10 дана пре цветања. И активно надопуњује коренско ђубриво. Елементи које апсорбују листови достављају се у потпуности у року од 4-5 дана и важе за 2 до 4 недеље. Број прељева за сезону 6 - 8 пута троши:

 • 5-10 дана пре цветања грожђа;
 • после цветних биљака;
 • током омекшавања бобица;
 • током активног старења винове лозе.

У различитим временима, биљка треба различите хранљиве материје, тако да се гнојива могу разликовати у свом саставу.

У периоду активног цветања грожђа не врши се фолијарно храњење

Правила вођења

За ефикасно храњење лишћа грожђа, морате се придржавати основних правила:

 • наводњавање листова се врши у облачним данима или увече;
 • растварање микро и макронутријентних ђубрива, поштовање правилних пропорција и концентрације раствора, како не би наштетило биљци, не оставља опекотине на лишћу, боље је снизити концентрацију, боље је подхранити него прелити;
 • у сушној сезони, можете следећи дан прскати чистом водом да бисте смањили концентрацију;
 • у раствор додајте 10 литара 30 г глицерина или 3 кашике. кашике шећера, што ће омогућити спорије испаравање из лима и побољшати квалитет апсорпције нутријената;
 • прскалица би требала прскати текућину у облику магле, велике капи, без испаравања, могу узроковати опеклине лишћа;
 • за наводњавање користе лекове за превенцију болести винове лозе контактним фунгицидима, они су компатибилни са ђубривима (Фолпан, Куадрице, Стробе, током поновљене профилаксе, да би се избегла адаптација код патогених организама, променити лекове на Ридомил Голд, Скор, Топаз, Браво).

Ридомил Голд се може користити за превенцију штеточина

Потребна потрошња корисних елемената

За правилно наводњавање лима, дајемо неопходно рјешење потребних елемената, методе припреме и рецептуре композиција за наводњавање на 10 литара воде:

 • суперфосфат 100 - 200 г;
 • амонијум сулфат 50-100 г или амонијум нитрат 50-60 г;
 • калијум сулфат 30–70 г или калијум хлорид 50–60 г;
 • манганов сулфат 15 г;
 • цинков сулфат 5–10 г;
 • бор у облику боракса 10 г или борне киселине 0,5 г;
 • хромат, молибдат или натријум волфрамат 0.3-0.5 г;
 • манганов сулфат 10 г;
 • кобалт сулфат 0,5 г

Цинк и бор се препоручују одвојено, ако их користите за побољшање ђубрења грожђа.У овом тренутку припремите смешу са неопходним супстанцама.Суперфосфат је слабо растворљив, из њега се прави капуљача.Да бисте то урадили, 100 -200 г суперфосфата разриједите у 1 или пола литре воде и инфундирајте 24 сата.Затим излијте раствор, остављајући талог, и додајте воду до 2 литра.У другој посуди растворена у 2 литре сулфатаамонијум 50 - 100 г и калијум сулфат 30 - 70 г. Раствори се спајају и додају воду до 10 литара.Затим додајте друге елементе у траговима: цинк, бор, манган, који је неопходан и доступан.Ово је екстрактор за воду.

Минерални фолијарни преливи могу бити произведени од пепела.Капуљача се припрема по стопи од 50 - 100 г пепела на 10 литара.Инсистирајте 2-3 дана, мешајте, пожељно у пластичној посуди.

Амонијум молибдат је компонента фолијарне примене

Рецепти

Прва фолијарна примена се обавља 2-3 дана пре цветања.Суперфосфат 200 г инзистирати дан, мијешајући за 2 литре воде, у друге 3 литре воде растопити амонијев нитрат 30 г или амонијев сулфат 50 г, калијев сулфат 100 г, борну киселину 10 г, бакар сулфат 100 г..У другој посуди раствор млека вапна разблажити са 100 г свеже куваног креча на 5 литара воде.У прво раствор се додаје вапнено млеко до неутралности и подеси на 10 л са водом. Реакција се проверава индикатором (лакмус тест) или новим ноктом - ако се појави рђа, раствор је кисели.Препоручује се додавање Бордеаук мешавине како би се спречиле болести грожђа у раствору.Попрскајте лишће и стабљику винове лозе.

Други завој се припрема као први рецепт, изузев плавог витриола, бора и креча.Неутрализована сода за печење.Врши се прскање након цватње грожђа.

Треће распршивање се врши пре него што плодови сазрију.

Решење је припремљено као друго, али је из њега искључено.азот.Током овог периода, биљка не треба вишак азота, неопходна количина корена ће се добити из земље.

Четврта фолиарна исхрана се врши пре жетве.

Направљен од дрвеног пепела.Раствор суперфосфата 100 г на дан по 3 литре, меша се, спаја са седиментом.У остале 3 литре убризгавају се 4 шоље пепела (450 г), такође инсистирају уз мешање, сипа се, остављајући остатак.Донесите сода у неутрални медијум и додајте воду до 10 литара.

Ово је тежак процес, али је фолијарно храњење веома ефикасно и економично, производи га, запамтите, грожђе ће вам захвалити за висок принос и невиђени укус.Успешно расту пупољци за следећу жетвену годину.