Превенција болести грожђа

Да би садни материјал задовољио вртлара сталним усјевом, треба му пружити одговарајућу негу у било које доба године.Пружена нега је подељена у три сезоне: пролеће, јесен и лето.Ове три сезоне су праћене наводњавањем, ђубривом и резидбом винове лозе.

Правилно чување грожђа ће га заштитити од болести

Од којих болести пати грожђе

Прерада јесени настаје зато што грожђе након пролећаа лето губи много труда да би сазрело усјев.У јесен морате припремити винову лозу за зимску хладноћу.У јесен, виноград производи нове пупољке.

На крају процеса жетве, садни материјал треба залијевати и оплодити. Како би се осигурало да постројење одбија ефекте штеточина и болести.

Винова лоза се третира за ефекте болести:

  • гљивичног карактера;
  • вирусне врсте;
  • и бактеријске болести.

Грожђе може бити под утицајем разних болести које се шире инфекцијама оидијумом и антракнозом.

Оидиум је уобичајена гљивична инфекција грожђа

Плијесан има највише завидну постојаност ефеката болести на лози.Млечна роса оштећује зелене површине винограда и множи се у условима високе влажности.Првознакови болести - мрље на доњем дијелу листне плоче, имају изглед беличастог плака.

Временом се лишће грожђа суши и умире. Без третмана, пепелница може потпуно уништити виноград, а садни материјал се третира фунгицидима и другим препаратима.

Плијесан је уобичајено име за разне болести, исти оидиум припада овој болести. Али последња таква врста се брзо развија и тешко је закључити.

У време јесењег обрезивања, потребно је третирати виноград специјалним препаратима који ће излечити биљку од болести оидијума. без третмана орезивања је тешко спровести.

Не мање честа болест винограда је антракноза, која оштећује зелене површине садног материјала. Развој гљивичних обољења спроводи се у условима позитивних фактора окружења:

  1. Киша.
  2. Облачно време.
  3. Висока влажност.
  4. Недостатак бриге за садни материјал.
Болест се развија брже у облачно вријеме, као и друге врсте болести. Антхрацносе и друге врсте болести се шире у различитим климатским условима. За лечење гљивичних и инфективних болести постоји велики број лекова који помажу у лечењу симптома болести и њиховој превенцији.

Болест црне тачке доводи до смрти процеса у винограду, а пратећи услови за развој болести је висока влажност.Споре гљивицапродиру у саме дубине винове лозе и стабљике винограда, њихов развој не дозвољава да лекови уђу у место развоја гљивице.

У циљу спречавања развоја болести и заштите винограда од настанка болести, потребно је стално резати винову лозу и третирати је профилактичким препаратима.

Антрацнос - инфекциа грозда

Заштита винограда

Профилактички третман садног материјала повезан је са узгојем отпорности на болести грожђа. Могуће је повећати издржљивост садног материјала уз помоћ квалитетне неге: храњење кореновог система, прскање профилактичких средстава на земљишту грожђа, правовремено сечење.

Од тренутка орезивања потребно је прерадити грожђе посебним средствима која ће јој омогућити заштиту од гљивичних и заразних болести. Лечење треба спроводити у пролеће, јесен и лето. Зими, биљка је покривена и дозвољена је да смири хладноћу.

После сечења винове лозе, потребно је уклонити отпад биљног порекла са локације. У обореним листовима или на обрезаним површинама живе споре гљива које се крећу у здраве области грожђа.

У прољеће и јесен потребно је виноград обрадити од штеточина. За третирање филоксера у пролеће, садни материјал треба да користи инсектициде и исећи и спали заражене површине винограда. Ако биљка није третирана, она се мора уклонити са локације заједно са другомзаражених локација.

За обраду винограда за сврбеж, виноград се третира нитрафенумом раствореним у води, а након прелома пупољака, такођер се спреју специјални производи на виноград.Боље је да се виноград третира у пролеће или јесен, обезбеђујући садни материјал са превентивним мерама како би се спречила могућност заразе грожђа уз болести.

Свака болест има своје сопствене начине, које можете изабрати у зависности од врсте болести.

Третман и превенција у јесен и пролеће одвијају се у фазама, односно у неколико курсева. Ово гарантује обнављање садног материјала у најкраћем могућем року.

Грожђе је најстарија култура, чије узгој даје укусну и мирисну културу која се може примијенити у различитим смјеровима.Међутим, узгој биљке карактерише и пажљива брига о биљкама.

Превентивно прскање винограда се врши у прољеће и јесен

Како уклонити инсекте

Грожђе постаје плијен гљивичних болести, инфекција и паразита.Међу штеточинама, обични паук је обична болест.Потребно је обрадити садни материјал посебним средствима чак и прије отварања бубрега и након извршења процеса.Третман биљака се врши у циклусима, сваких једанаест дана, уз промену лекова.

Грожђе постаје честа жртва инсеката, а најгорљивији штетници за грожђе су осе.Од ос је потпуноПроблематично је извући, потребно је извући посебан мамац за осе са слатким сирупом у који се мешају отровни препарати.

Сифон се може направити из пластичне боце, исећи и окренути тако да врат буде унутар боце.Једном унутра, оса неће моћи да изађе.

Гроздови грожђа се стављају у посебне вреће које их штите од спољашњег утицаја пчела на грожђе.

Садни материјал мора да се периодично обрађује у пролеће са посебним средствима пре него што усев почне да сазрева.Након што се кластери почну сипати, хемијски третман се зауставља.Да не бисте изгубили усеве, морате да обавите превенцију штеточина.То је превенција која је поуздана заштита биљака од штетних ефеката штетника и штета.