Пресађивање марелица у љето Априцот

Графт од воћних стабала се активно користи како би се произвеле биљке које су издржљивије. Да бисте узгајали кајсије у средњој стази или на северу Русије, морате користити вакцину. Најчешће се користи вакцинација кајсије на шљивама, која је најпогоднија за летење, користећи свеже резнице.

Вакцинација је неопходна за узгој кајсије у умереним климатским условима

Предности летњих вакцинација

Кајсија је култура која воли топлину и није увек у стању да издржи мраз.Ако није могуће купити зонску сорту, вреди покушати вегетативно размножавање резницама.

Кајсија је калемљена током лета или пролећа. Пролећна вакцинација има мању стопу успешности. Предности летње вакцинације су:

 • нема потребе да се цијела зима складишти;
 • већу стопу преживљавања;
 • са неуспјешним покушајем, можете прекинути резање;
 • биљка има времена да се опорави прије почетка хладног времена.

Избор дионица

\ т

Практиковање не само инокулације кајсије на кајсије, већ и на друге биљке. Најпродуктивнија је употреба дивљих или полудивих шљива као стока. Ова вакцинација даје добре резултате. Ово је одлична опција за узгој кајсије на киселим тлима, јер се шљива добро осећа у овој земљи.

Можетекалем на његов дивљи рођак, који ће узгајати јаку и здраву биљку. Постоји мала мана која може да поквари дивљи схтамб. Током одмрзавања, када се влага стагнира у земљишту, база стабла може да се меље и труне.

Марелица је такође засађена на биљци брескве, али су услови плодности такве гране мали. Главна предност је величина насталих плодова: они расту веома велики са дебелим плодним зидом.

Можете наћи кајсију, подлогу за коју је била трешња. Таква стабла расту мала, а њихова круна је веома компактна. Биљка почиње да доноси плодове 2-3 године, а за марелице је веома рано. Постоји један недостатак ове вакцинације - грана може да се сломи. Да бисте то избегли, користите интермедијални трансплантат, где је у средини стабљика шљива, а други ће бити кајсија.

Марелица може да се калеми на трешњу, брескву или дивљу кајсију

Како спровести летњу вакцину

Летње пупљење се спроводи од краја маја до почетка јуна. За резање користите земљани вртни алат (прунер, нож), као и вртну вар и изолацијску траку.

За време пресађивања, кајсија треба цветати и растопити лишће. Вртлар треба да одабере најјачи пуцањ са много листова на њему. Следеће, сечење је одсечено нагибом, тј. Дијагонално. Обавезно ухватите комад прошлогодишњег дрвета.

Када је калем припремљен, можете прећи на следећи корак. Како посадити кајсију:

 1. Горњи пупољак коријена се реже,и рез се третира вртом како би се спречило да патогени уђу у њу.
 2. Сви листови су изрезани из резања, али тако да њихови резови остају на грани. То ће смањити потрошњу хранљивих састојака и омогућити брже узимање трансплантата.
 3. На залихама се прави хоризонтални рез, који ће постати место вакцинације.
 4. Направите мали расцјеп оштрим ножем до дубине не веће од 4 цм на тачки сечења.
 5. Место цепања је посуто водом, соком алое вере или специјализованим лековима који се продају у пољопривредним радњама.
 6. На графту је пажљиво направљен клинасти рез са две стране. Што ће бити глатко, већа је вјероватноћа преживљавања резања. Оштра ивица кришке је прорезана што дубље.
 7. Побјегните од чистог потомка, али чврсто, омотан изолационом траком.

На пропелеру је направљен прецизан клинасти рез

Кајсија се може калемити на друге начине, али то је везивање изданка за раздвајање које смањује ризик од неуспешног исхода поступка. Ако је графт и подлога исправно одабрани, можете добити тврдог дрвета кајсије.

Дешава се да се вакцина не укоријени први пут, али љети има времена да се поступак понови. Ако је након 1–1,5 недеље резање почело да потамни и осуши, али морате да уклоните графт, очистите рез и покушајте поново са новим сечењем.

Важан детаљ је дезинфекција места вакцинације, јер је главни узрок смрти младих садница инфекција места вакцинације.