Пресађивање лимуна код куће за плодове Лимун

Лимун од камена почиње да дајене раније од 6 година.Током овог периода важно је да се не греши брига о биљци, да се добро залије, да се оплоди и орезује.Можете убрзати процес жетве пресађивањем.Али, пре него што кувате лимун код куће, морате бити свесни карактеристика и услова под којима ће ова процедура донети резултате.

Пресађивање лимуна вам омогућава да брзо добијете жетву

Сама вакцина вам омогућава да добијете агруме за годину дана.Главна ствар је да се изаберу одговарајући материјали и створе неопходни услови за потпуно стапање изданке и подлоге.

Пресађивање лимуна и његове предности

Људи су почели да вакцинишу лимун код куће због главног недостатка узгоја усјева - недостатка плодности у младом добу.Неке сорте дају прве плодове након 4 године.Али већина сорти домаћих лимуна доноси плодове касније, за 5-7 година.Први цвет се јавља већ 1-2 године од садње, али гране младог цитруса не могу издржати тешка оптерећења, као што коренски систем не може да обезбеди плодове свим хранљивим материјама.Због тога је цветање одсечено.Можете засадити лимун тако да се прво цвеће које се појави може зауставити у плоду.

Вакцинација лимуна код куће је процес померања пупољака и изданака са једног дрвета на друго. Поступак се сматра завршеним када графт (материјал који је калемљен) и залиха (материјал на који су калемљени) потпуно расту заједно.Да би се постигао жељени резултат, важно је да је залиха јака и јака.Стога се вакцинација проводи најраније годину дана након садње дрвета.

Важно је да је време калемљења добро.Дрвеће се обично сади у пролеће током вегетације.Неки власници цитруса ће бити вакцинисани крајем лета, али добијање онога што желите у овом периоду ће бити теже.

Лимун је калемљен током вегетације

Како се калеми лимун тако да доноси плодове

Лимуни који се узгајају у домовима и становима су пресађениједна од ових метода:

 1. резнице.Користи се у пролеће и лето.Постоје две опције за вакцинацију - у подели и за кортекс.
 2. Буддинг.Уобичајена метода вакцинације, у којој се пупољак користи као графт, носи се испод коре растућег стабла.
 3. Копулации.Производи се комбинацијом два материјала једнаке дебљине - резница.

За вакцинацију треба користити само здраве биљке.Обрађено дрво треба да има здрав коријенски систем.Због тога треба да се унапред уверите да је залихе потпуно здрава и спремна да прихвати део друге биљке.Неопходно је благо извадити дрво из лонца, отрести га с тла и провести вањски преглед.Ако је корен оштећен трулежом, вакцинација треба одложити.

Неки власници лимуна препоручују замену земље у саксији.Након трансплантације, стабло лимуна се оплођује посебним минералним саставом.

Пупљење лимуна - пупољак се преноси испод коре дрвета

Значајке избора подлоге и потомка

Расту здрав и јак лимун, којиГодишње ће производити усеве, то је веома тешко.Стабло лимуна је осјетљиво на промјене температуре, недостатак или вишак влаге, може патити од болести.Ако одлучите обогатити култивисани усев воћем, онда треба да знате услове под којима ће пресађивање бити ефикасно.

Да би заједно узгајали биљке и пупољке, треба водити рачуна да материја испуњава потребне карактеристике:

 • раст;
 • склоност болести;
 • ​​
 • воћни укус.

Патуљасти и ниско растуће биљке су савршени за залихе.Међутим, графт треба да се примењује само на сорте плодова.Боље је узети неколико калемљених избојака.Треба их очистити од вишка лишћа и трња, остављајући само основну базу.

Неки власници цитруса воле да експериментишу са различитим културама.Можете посадити собни лимун, не само са другим сортама лимуна, већ и са наранџама и мандаринама.На таквом дрвету ће расти различити плодови.

Патуљи се узимају за залихелимуни

Сечење лимуна преко коре

Како се калем пресади преко коре:

 1. Припрема материјала.Резана залиха на висини од 5 цм од тла.Изрежите рупу у њој (2 цм).Изоштрите калем на једној страни, тако да настали коси рез буде једнак рупи на мајчином стаблу.
 2. Једињење.Убаците стабљику на крају са бубрегом у стабљику, размазите спој са вртом и замотајте полиетилен.
 3. Холдинг.Траје од 30 до 40 дана.

Како се бринути о калемљеном стаблу: потребно је да обезбеди довољно топлоте и влаге, не треба да преплављује дрво, јер вишак влаге може проузроковати трулеж кореновог система.Такође је важно за добро вакцинисање и светлост. У пролеће са проблемима са природним светлом може бити због нејасног времена. Стога, морате ставити специјални фитоламп поред дрвета, чији рад ће вам омогућити да надокнадите недостатак сунчеве светлости.

Лимун, одрезци за кора

Сечење у цепању

Пресађивање лимуна у цепању има много заједничког са операцијом која се обавља током сечењаиспод коре дрвета.Главна разлика: ово је спој материјала за пресађивање.Комад коре се реже од мајчиног стабла (до 5 цм), а уместо вертикалног пресека направи се удубљење у које се касније поставља калем.

Да би се материјали спојили да расту и развијају се, треба да одаберете графт на којем се налази више од три тачке. Када се придружите потомству и залихи, посадите ихзбијено. Њихова кора треба бити притиснута током навијања.

Једнако је важно бринути се за такву биљку. Треба га преместити на топло, добро проветрено место. Потребно је сачувати дрво из нацрта. Након неколико дана резнице могу постати жуте. Немојте се плашити, то је нормалан процес, требало би само да олабавите завој и када бубрези почну да се развијају, мора се потпуно уклонити.

Лемон, сханкед ин сплитс

Могућности копулације лимуна

Копулација је један од најједноставнијих трансплантата. Њен важан услов је потреба за извођењем процедуре током хибернације цитруса или почетка његовог буђења. Најбољи период вакцинације је зима или рано пролеће. Како калемити лимун методом копулације:

 1. Изабрати калем и залихе једнаке дебљине.
 2. Направите исти коси рез на графтованим материјалима.
 3. Спојите калем и залихе, чврсто их омотајте полиетиленом.

Приликом причвршћивања стабљике на мајчину стапицу, важно је да се спречи расељавање. Чврсто причврстите зглоб и сачекајте да се калем проклија. Када се бубрези почну оживљавати, завој треба уклонити.

Нега за копулираната биљка е комплицирана. Биљка мора бити премјештена на топло мјесто. Копулација се одвија зими, тако да ће организовање повољних микроклиматских услова бити теже. Без помоћи расвете да не радим.

Приликом копулирања, важно је да се чврсто споји графт и залихе

Лимун будс

Пупање очију (пупање) је једноставна метода пресађивања лимуна.Таква операција се одвија иу пролеће иу лето.У пролеће је погодно око које је већ израсло, ау августу користе материјал за спавање.

Употреба резања пупољком чини га погодним за фиксирање у стаблу дрвета са Т-облика реза.Сама процедура пупања се састоји од неколико поступних поступака:

 1. Графт је исечен из стабла лимуна.Уклања се не само резање, већ и дио стабљике који је с њим повезан.
 2. На залихи је направљен рез у облику слова т, једнаке величине до краја коришћеног изданка.
 3. Преса и сток се спајају тако да се зглоб третира вртом.
 4. Спој је прекривен полиетиленом или је на њега стављена пластична боца.

Под филмом или испод боце ствара се ефект стаклене баште.У таквим условима, пресађивање ће бити интензивније. Показатељ тога је стање резања.За месец дана ће нестати, а шпијун ће остати.Важно је да се сам засеца, исечена тачка - 10 цм од шпијунке.

Првих дана након пупљења важно је да се стаблу обезбеди довољно влаге.Потребно је свакодневно залијевање и додатно намакање у стакленику.Важно је да дрво буде топло.Треба спасити биљку од пропуха и навлажити ваздух у самој просторији.И ако је све урађено како треба, након годину дана власник лимуна може добити своју прву жетву.