Прерада и заштита грожђа у прољеће од болести и штеточина

Са почетком првих пролећних дана долази летња сезона.Пољопривредници и вртлари бирају се на локалитетима како би успоставили ред прије почетка садње.У рано пролеће, и прерада грожђа.Пружа могућност припремања бобичастог грмља за буђење након зимовања и раног сазревања, помаже им да се заштите од негативних ефеката штеточина инсеката и болести које утичу на ову врсту биљке.

Обработка на виноград трабва да бъдат засисено от болезними страхами

Типи обработки

Дератизација гроздов и оболења, којто уходит нормальниј развлек гразиодржава се у прољеће након доласка топлине.Постоји неколико врста прераде бобица:

  • Прскање грожђа.Може се сматрати најпопуларнијом методом у борби против инсеката.За такав третман ће бити потребна куповина специјалних хемикалија које су начини заштите винограда током сезоне.Спреј не треба само да оставља, већ и друге делове грма.Третирајте биљке на овај начин ефикасније у пролеће.
  • Третирање тла.Не мање значајна фаза, због које је могуће осигурати виноградима добар ниво заштите од штеточина.Такав рад се обавља након сечења грмља.Да би се земља припремила, довољно је да је попустипомоћ мотике. Алат не треба продубити испод 15 центиметара, како не би оштетио коренски систем. Овај рад треба поновити након што први коров проклија, што се често јавља због честих киша.
  • Обрезивање винограда. Слабе и оштећене гране често постају плодно тло за болести. Да би се избегла контаминација целе биљке бобица, потребно је уклонити ове делове грма. Препоручује се да се пре обрезивања грожђа ангажује у орезивању грана.

Да би се штитили виногради, лахко се користи метода котације.То укључује уклањање коријења роса који су преблизу површини тла. Њихово опрезно обрезивање неће учинити никакву штету грму.

Прскање се практикује у свим виноградима, без обзира на њихову величину

.

Пролећна терапија штеточина

Штетни инсекти су главни проблем сваког вртлара. Прерада грожђа у рано пролеће помоћи ће да им се опростите за предстојећу сезону. Развијен је велики број различитих мера, захваљујући којима се можете ослободити штеточина. Важно је пронаћи најефикасније од њих. Да бисте направили избор, требало би да знате тачно који инсект је виноград заражен.

Прскање грожђа најчешће користе вртлари у борби против инсеката. Да би их заштитили, вртлари почињу да обављају такве послове након доласка прве топлоте. Током овог периода, штеточине тек почињуда се пробудим.

Они представљају директну опасност за лист, стабљику, коријенски систем и будућу жетву биљке воћа.Прскање жбуња у рано пролеће уништиће инсекте, неће изазвати светлост следеће генерације паразита.

Следеће хемикалије су савршене за прскање грожђа:

  • Нитрафен.Мешати 200 г супстанце у 10 литара воде.Одличне борбе са сврбежом, лишћем и патуљком.
  • Практично сви типови инсектицида (дозирање назначено на паковању лека).Прави непријатељ за филоксеру.
  • Фозалон или Тсимбусх.Ефективно уништите мољца.

Код стандардног прскања немогуће је заштитити винограде од штеточина.Постоје случајеви када се вртлари почну бринути о грожђу прекасно.Стога, они морају тражити друге ефикасне начине да им помогну да униште инсекте.

Ако штетници ударе у дио лишћа винограда, морају се уклонити прије кемијске обраде.Када чак и након ових мјера, бусх ионако и даље умире, морат ће се искоренити да би се избјегла контаминација других биљака.

Нитрафен уништава обичне паразите грожђа

Пролећни третман болести

Не само инсекти могу проузроковати значајну штету значајном делу усева, али иразних болести.Прскање грожђа у овом случају такође даје добар ефекат.

Да би се виногради заштитили од болести, потребно је након доласкаТопло време за прераду хемикалија: Бордеаук течност, Ридомил и гвожђе сулфат. Углавном су усмерени на борбу против гљивица, које често инфицирају биљке због недостатка адекватне неге.

Болести винограда изазивају неповољне временске услове. Након продуженог пљуска почиње да се јавља гљивица. Развој патогених микроорганизама доприноси повећању влажности. Можете заразити грмље гљивицама, чак га и залијевати с пуно воде која нема времена за намакање и испаравање. Да бисте избегли такву невољу, строго следите шему наводњавања винограда и бригу о њима.

Приликом откривања првих манифестација болести потребно је одмах почети са третманом биљке. Препоручује се пажљиво испитати грмље, потражити било какву штету на њима, што често указује да је виноград болестан. Ово треба урадити посебно пажљиво у пролеће, када биљка тек почиње да добија снагу после зимског периода.

Прерада грожђа помаже у борби против болести и штеточина, како би се спријечила њихова појава. Развијена је специфична шема за коју се тај рад обавља. У пролеће, третман треба да се спроводи неколико пута да би се поправио резултат и да се не дају болести и штетности било каква шанса да се уништи биљка.

Ако баштован није успео да заштити виноград на време, ризикује да изгуби највећи део зрелог усева ове сезоне. Међутим, очај за таквимне вреди.

​​

Наредног прољећа љето ће бити много лакше рјешавати сличне проблеме.А све зато што већ сада тачно зна какве врсте инсеката и болести могу угрозити грожђе овог пута, за шта су потрошили толико времена и труда да расту.