Препоруке за вођење гусака

Да би се заменио ручни рад, када су гуске биле ручне пиле, дошло је до употребе за чупање гусака.Такву машину можете направити властитим рукама, али је боље вјеровати познаватељима и купити их у специјализираним продаваоницама.

Машина за брање гуски

Опис чупања гусака

Не оспоравајте вредност висококвалитетног меса и перја гусака. Ако подјела меса не узрокује никакве посебне потешкоће, онда како правилно извући птицу, како не би оштетила перје, не остављајте пањеве у кожи и тако не смањите трошкове трупа.

Циљ узгоја гусака ће вам помоћи да одаберете најприкладнији метод за вас: месо или перје.

Најефикасније је да се властитим рукама украде перје.Али то ће донети бројне тешкоће, ако имате целу фарму, немате довољно времена да осцхип.У овом случају, профитабилније је користити перассембли строј за пинцх.

Процес стварања машине за осцхипа се дуго вукао.У средишту његовог развоја леже закони физике.

Главни део машине за стезање је бубањ, у њега су уграђени материјали за гуске, такозвани прсти.У центру овог бубња је трење и прсти који додирују птицу, извлачећи перје из ње.Употреба у раду перосемних машина олакшава рад и убрзава његове перформансе.

Машине за љуљање су различитепозиционирање прстију, величина и снага.Од величине је пожељно изабрати на основу величине птице.

"Прсти" пермутабилне машине

Карактеристике машине за поновно састављање

Састав пермутабилне машине укључује:

  27) бубањ;
 • доњи диск;
 • прсти;
 • мотор.

Поступак чупања периметарског строја укључује сљедеће кораке:

 1. Након што сте закуцали гуску, пустите да леш лежи неколико сати.
 2. Уроните гуску неколико минута у воду мало топлије од собне температуре.
 3. Умутите труп у кључалу воду на неколико минута, немојте претјеривати.Припремите перје на тело пре него што то урадите, тако да кључала вода продре до свих перја.
 4. Уроните труп у већ укључени и загрејани апарат.
 5. Приликом чупања, сипати врућу воду на гуску.
 6. Уклоните труп и исперите.Очистите подручја у којима се перје није повукло.

Ако поседујете мали број гусака, нема потребе да трошите новац на куповину аутомобила, то можете и сами.

Птица се може очистити од перја одмах након клања или неколико сати касније.

Мало дно спаљује лемилицом или лампером за гас, након чега се спаљена подручја уклањају ножем и труп се пере у врућој води.

Правилно ископана гуска

Својим рукама можете прибећи другом, за то користите завој и гвожђе. Ставите влажни завој на одређени дио трупа и глачајте га на претходно загријанојплот феатхерс. И уради то по целом телу.Ова метода уклањања перја властитим рукама ће убрзати процес и оставити мање штете на кожи гуске.

После овог посла, морате да спалите лагано длачице на врату својим рукама, остружите спаљену кожу и оперите леш рукама под топлом водом.

​​

Немојте бацати гуска на дно, јер она такође представља вредност.Стога је боље провести овај процес што је могуће пажљивије како се не би оштетила кожа или перје саме птице.