Препоруке за садњу лука у стакленику на зеленом луку

Зелени лук је комплекс корисних витамина и минерала који благотворно дјелују на људски организам.Поред тога, сама култура је веома тражена на тржишту.Не требају вам велики трошкови.Једини велики трошкови ће ићи на изградњу и уређење стаклене баште.у којој ће се култивисати култура.

Лук, расте върху стакленици, е трабва много на пазарот

Предности зелени лук

Интересантна чињеница је, да сто грама зеленог лукова садржипотребну дозу витамина Ц коју особа треба да прима дневно.Искусни пољопривредници већ дуго знају о предностима узгоја лука различитих сорти, с циљем његове накнадне продаје.

Користи од узгоја лука на стрелицама нису само корисне, већ и једноставне.Лакоћа бриге о усјеву не значи да се брига уопште не тражи, већ осигурава да не трошите толико времена и труда као што расту исти краставци и парадајз.Главни трошкови његе су припрема прамца и одабране земље за садњу.

Да не би изгорјело у овој једноставној ствари, довољно је разумјети сорте лука и разумјети елементарну бригу која се мора учинити у односу на културу.Да би се осигурала добит из пословне године потребно је обавити узгој лука у стакленику.

Перје лука у стакленику је лако и брзо расти истовремено.Потражњапо биљци у зимском периоду повећава се троструко.У топлој сезони, лук се узгаја на отвореном пољу.

Узгој луковице за зеленило у стакленику врши се из сјемена с не-очврслим рожнатим слојем како би се повећала дјелотворност планираног догађаја.За позитиван резултат, потребно је опремити гријани стакленик, гдје планирате извести сјеме.

Лук у стакленику се узгаја на основу следећих препорука:

  • опремити стакленик тако да има стално осветљење;
  • изабрати интересну врсту семена;
  • врши припрему садног материјала;
  • земљиште.

Лук на перо може да се произведе из семена

Лук садржи не само познати витамин Ц, већ и многе друге минералеи витамини. Сорте зимске садње омогућавају да ваш имунитет буде отпоран на све врсте болести. Лук и лук помажу особи да направи тело отпорним на разне болести, дијабетичаре, помаже да се уравнотеже ниво шећера у крви.

Редослед садње

Кукурузни лук или прелазне врсте лука треба претходно припремити.Припрема земљишта се састоји од неколико фаза:

  1. Одабир локације на којој су раније били засађени добронамерни претходници.Садња лука након краставаца није прихватљива.
  2. Раскривање тла и ђубриво.
  3. Чишћење тла од корова и третман за паразите.
  4. Поделитев накревета

У стакленику, у прољеће или зиму, сјеме се може посадити у више разина. Ова техника омогућава да се смањи простор или оптимално искористи мала површина просторије. Седам дана пре слетања, семе прекидача или лук се дневно намакају у раствор мангана и стављају на топло место, са температурним ограничењем не мањим од двадесет пет степени. Пошто култура не воли топлоту, не прелази двадесет пет степени.

Када семе затеже, равномерно се стављају на врећицу, прекривајући их истим материјалом, док се не формирају мали клице. Пре садње, семе се суши и сеје у припремљене кревете.

Дубина сетве лука или лука не би требало да пређе три центиметра.

Тресет или друга органска ђубрива се шире преко сетве. Препоручује се после сетве семена да се неколико пута недељно попусти. Да би се перо брже добило, многи баштовани оплођују земљиште азотним ђубривима.

Када лук расте на 25 цм, може се уклонити са кревета

Када стрелице расту двадесет и пет центиметара можете жетву. Не мање популаран начин садње лука је и зима или пролеће. Садни материјал се може користити у сорти коју сматрате прикладном. Можете узети севок тежине до четрдесет грама.

Која метода искрцавања треба да користите сами. Можете садити семе или севок, садњу можете обављати зими или пролећеу зависности од врсте и брзине очекиваних изданака.

Употреба севок усјева може се добити раније него са садње семена. Сјеме или сетови различитих сорти, без обзира на врсту засађивања која се препоручује за припрему. Севок се може изабрати у зависности од величине и стања. погодне су само целе луковице исте величине и здравог стања.

У зимском периоду неће бити трошења снага толико великих колико би се могло претпоставити. Можете их посадити у стакленик. уштеда потенцијалних трошкова и добијање очекиваних резултата. У прољеће се садња сјемена врши на отвореном тлу, када се парцела већ одмакла од мраза.

Када сте посађени, важно је контролисати заливање семена.Требаће вам благовремено заливање и умерено заливање, које прихвата одређену сорту.Садња семена се завршава заливањем. Правилно заливање семена се врши неколико пута недељно, тако да се не покаже претјерано залијевање. Не треба вам велика потрошња воде за заливање, јер ће прекомерно заливање проузроковати труљење усева.

Култивација лука је стога профитабилна, што не захтева велике трошкове за организовање садње, узгоја и залијевања усева. Правовремена и пажљива брига ускоро ће дати своје резултате ако се испуне неопходни услови.

У условима правилне садње и неге, добићете велики усев и дуго очекивани профит.