Препоруке за резидбу грожђа након цветања

Обрезивање винове лозе након цветања је обавезна мјера за збрињавање биљке.Ако сте лењи и избегавате чишћење грмља, завршићете са шикарама које нису способне да произведу најмање једну гомилу.Биљка губи много снаге у формирању винове лозе, а дебљи и неуреднији је, што је мања вјероватноћа да се добије усјев.

Уклањање непотребних гроздова и макова након цватње грожђа омогућава добру жетву

Организовање резидбе грожђа након цватње

Резидба након цватње помаже да добијете великодушностжетве за следећу годину.Избор времена за сечење садног материјала зависи од климатских услова региона у коме се грожђе узгаја.Први корак је одређивање циља орезивања:

 • Формирање винове лозе.
 • За бојење и стезање биљке.
 • Да се ​​смање снаге које грожђе троши на формирање плодова грожђа.
 • Резидба након цватње смањује трошкове постројења за формирање винове лозе и усмјерава све силе да насупе групу силом.
 • Ако виноград има много стрелица.Ово је знак велике жетве, али њихово присуство доводи до непланираних трошкова.Као резултат тога, сами кластери се испостављају као летаргични и слаби, са малим, не укусним бобицама.Зато је важнонакон цватње подрезати грмље, лако прилагодити његов раст.

Обрезивање током лета је начин да се помогне биљци да произведе што је могуће више усева у великим гроздовима грожђа. Чишћење и прилагођавање раста делова грмља помаже да се регулише одлив минерала и усмерава ка кластерима. Прати превентивну природу орезивања винове лозе након цветања. Чишћење током лета такође помаже да биљка буде отпорнија на болести и штеточине.

Да би се повећао ниво приноса грожђа, можете урадити следеће:

 • Стисните или одсеците горњи део грма.
 • Чишћење биљке, обрезивање изданка, који је завршио плодоносно. Тако се преусмерава у правом смеру одлива хранљивих материја.
 • Уклањање празних изданака, оних који не дају плодове.
 • Подрезивање сувих делова садног материјала да би се омогућио слободан приступ ваздуху и сунцу.
 • Танак грм кад постане жртва климатских услова, или изложеност штеточинама и гљивичним болестима.

Въздушни избои на грозје треба да се одстранат

Како правилно очистити виноград

Почетак резидбе винограда након цветања зависи од климе, не постоје тачни датуми за његову примјену у свим дијеловима свијета. Потребно је независно посматрати како цвјета и када се завршава. Обрезивање треба обавити ујутро или увече, што је оптимално вријеме за чишћење грожђа. Да обрежем грм у летњем периодуНема потребе да имате посебне вјештине, као што је лако имплементирати.

У првој половини јуна млади избојци на грожђу треба уклонити, а главни дио биљке везати. Након тога се уклањају неплодни изданци и саде се материјал за садњу. На крају љета уклањају се додатни изданци, од којих је већина доступна, а вишак лишћа и стари изданци на грожђу се уклањају.

Ако су климатски услови на вашем подручју тешки, онда почетком љета они чисте винову лозу од младих избојака, проредујући им редове.

Грапевине афтер Цлеансинг

Пост Гравине Вине Царе

Љетна резидба је благо чишћење садног материјала, како би биљка добила прилику да донесе плодове до максимума својих могућности. Само чишћење није довољно. Због тога, морате се послужити храњењем садног материјала. Када је четкање завршено, треба предузети следеће мере заштите:

 • Напуните биљку са десет литара воде за један грм.
 • За ђубрење се користи садни материјал углавном органска ђубрива, али им се додају минерална ђубрива.
 • По завршетку наводњавања и храњења садног материјала, подручје треба да се олабави.
 • Уклонити коров у том подручју.
 • Важно је правовремено везати грожђе за вертикалну подршку.

Недостатак чишћења грожђа такође је жалосан, као и неправилно чишћење. Да недати биљка да постане жртва болести након резидбе треба провести превентивни третман биљке. Ако немате времена да спречите инфекцију, третирајте биљку манганом и специјалним растворима.

Резидба се обавља током целе године, само зими не чисте грмље. Лети, када је процес цветања завршен, резање постаје симболична вјежба, није скупа и није тешка за извођење.

Брига за грожђе је тежак задатак, који се састоји од узастопних активности за његу у јесен, прољеће и љето. Зими биљка чека хладноћу, а љети власнику даје жетву у зависности од пружене неге.