Препоруке за исхрану пепела грожђа

Дрвени пепео као ђубриво за грожђе користи се већ дуже време и користи се као дресинг или заливање, мешано са водом.Њени вртлари су је вољели због полифункционалности и корисности за садњу материјала.

Лесов пепел кот дърво за гроздје

Правила за употреба пепела

Дърво е производ на изгореването на лесен материал, кој има голем број на минерали.и елементи у траговима.

Разлике између пепела и пепела налазе се у објектима сагоревања и структури коначног материјала.Дрво се добија од дебла и теже од пепела, тако да га не носи ветар.

Само дрво се користи за исхрану грожђа.Други тип пепела који настаје сагоријевањем угља се не користи у ђубривима због токсичности.За фолијарно и свако друго гнојење није дозвољено и коришћење самог угља.

Дрвени је извор хранљивих материја и елемената у траговима:

 • магнезијум и сумпор;
 • бор и манган;
 • калијум и фосфор.

Захваљујући овој композицији, дрвенасто је добило почасно место као напредно ђубриво за фолијарно гнојење грожђа.Популарна употреба дрвеног пепела за регулисање нивоа киселости земљишта на локацији, обезбеђује садржи калцијум карбонат у саставу ђубрива.

Гнојиво за фолијарну прераду грожђа

Проценат минерала у дрву зависи од сировина. Ако се ђубриво добија из стабљика биљака, посебно сунцокрета, проценат калијума ће бити већи. Ако је производ сагоревања бреза или слама, онда ће бити превише калијума у ​​њему. Иста ситуација је и са садржајем других елемената:

 • Пшенична слама или еризипела садрже више фосфора;
 • бреза, смрека или бор су познати по високом проценту калцијума;
 • Дунг надмашује све биљке у саставу калијума.

Да би се грожђе оплођивало дрвеним пепелом, лисна преливом са сувим пепелом или заливши подручје са њим, претходно га мешати са обилном водом. Да бисте разблажили пепео у води за залијевање, морате узети двадесет пет грама и разриједити их по литру воде. Заливање се врши након што се лек инфундира седам дана. С времена на време треба мешати инфузију пепела. Овај алат се додаје води, коју залијевате грожђем. Водите површине испод сваког грма винове лозе.

Количина и квалитет облога зависи од структуре и карактеристика земљишта на вашем локалитету. Али у свим случајевима, ђубриво има позитиван ефекат и на садни материјал и на стање земљишта. Побољшава квалитативне карактеристике земљишта и чини услове повољним за организме који формирају тло.

Захваљујући систематском и компетентном увођењу облога пепела од грожђа, повећава се принос и побољшава стање земљишта на локацији. Утицај фолијарног дресирања грожђа дрвеним пепеломдуго се чува и штити садни материјал од штеточина.

Зрели гроздови по храњењу грожђа дрвеним пепелом

Количина пепела која се наноси на парцелу зависи од природе облога грожђа, ако се уводи у процесу отпуштања земље, затим по квадратуметар користи двјесто грама сировине, која се улаже на дубини од десет центиметара.37. \ тОво је еквивалентно наводњавању садног материјала раствором пепела.38

Да би се убрзала апсорпција хранљивих материја од стране биљке, могуће је третирати основни слој раствором пепела.

У зависности од стања земљишта , дрво се наноси на различите начине :

 • ако земљиште на локацији има структуру глине, боље је да се место третира пепелом у јесен када се земљиште ослободи;
 • Ако је земља пјесковита, гнојиво се примјењује у прољетној сезони.

Ако се ђубриво наноси истовремено са отпуштањем парцеле, онда се она комбинује са органским ђубривом.Ако желите да убрзате процес асимилације хранљивих састојака биљке, попрскајте раствор пепела на листове.Брзо апсорбују ђубриво и одмах се шире кроз читав раст биљке.Састав за прскањелистови се изводе пре почетка сипања бобичастог воћа како би се очувао укус и презентација плодова, чиме се штите од летења.

Како се може користити пепео

Ђубриво у сувој или течној форми користи се као ђубриво и лек за штеточине и разне микроорганизме.Висока ефикасност коришћења пепела као лека за листне организме.Пепео се такође користи за елиминисање досадних Колорадо крумпира.

​​

Пепео се користи за сузбијање штеточина и разних микроорганизама

Ако су на биљци оштећена подручја, они се третирају пепелом суве конзистенције.Прераду треба обавити након таложења.Због влаге, сува мешавина пријања на површину листа и штити биљку.Да бисте дистрибуирали дрво кроз садни материјал, можете га сијати кроз велико сито.

Да би се спријечило могуће оштећење и напади инсеката од садног материјала, врши се мокро и редовито третирање постројења.Дрво ефикасно утиче на биљку, али само под условима умјерене употребе.Ако претерате са употребом пепела и храните га грожђем, последице вас неће задржати на чекању:

 • Кршење нивоа киселине у земљи.Да бисте вратили однос киселости, потребно је оплодити подручје са иструнутим гнојивом.
 • Уношење вишка пепела може изазвати застој у расту и развоју садног материјала.
 • Дрво садржи не само корисносупстанце, али и метале који се накупљају у биљци и кваре укус.
 • Неопходно је пратити одакле је дрвенасти узет. Ако се добија сагоревањем дрвећа у подручју радиоактивних емисија, онда ће се ова композиција сачувати и прећи ћете на локацију.

Употребу пепела за регулацију киселости земљишта треба спроводити разумно и доследно, наизменично ђубриво са стајњаком и пепелом како би се спречило ометање структуре тла и инхибиција у развоју садног материјала.