Прелазимо краву са јаком и бизоном

Хибрид јака и краве је плод крижања појединаца који припадају различитим врстама животиња. Ова врста животиње настала је након што је једна особа бијелог мушкарца јака била смјештена с кравама. Природне потребе довеле су до њиховог преласка и рођења првог представника комбиноване врсте.

Постоје многи хибриди јака и крава

Хибрид краве и јака

Хибрид добијен укрштањем краве и јака зове се Хаинак. Њихово станиште је концентрисано у земљама Монгола и северним регионима наше земље.

Хаинаки пружа узгајивачима врхунско млијеко, са мирном диспозицијом и расте до малих величина.Садржај млијека у њиховом млијеку је три посто.

Ови занимљиви појединци живе тридесет пет година, носећи плод осам и пол мјесеци.

Опис изгледа:

  • Дуга вуна.
  • Дебљина слоја испод премаза осигурава отпорност животиња на хладноћу.
  • На полеђини је избочина.
  • Дужина рога достиже метар.
  • Све врсте немају рогове.

Узгој хибрида довео је до појаве хибрида са водећим показатељима о стопи повећања тежине. Теле до једне и по године стекао је три стотине килограма тежине. Овај феномен је последица мешања карактеристичних врста.

Накнадно укрштање се дешава са јаком, јер су мушкарци ретко у могућностирепродукција.

Хаинак може да тежи до четири тоне

Тежина Хаинак женки добија две тоне, а мужјак тежи четири тоне или више. Учинак жена прелази краве за девет беба.

Издржљивост хибрида је обдарена високим нивоом отпорности на тешке климатске услове.

Мужјаци ове врсте нису способни за оплодњу и су тешки по природи, што омогућава да се користе као радне животиње. Узгајају се иу планинама иу равницама.

Врста крава и бизона

Хибрид добијен укрштањем краве и бизона назива се бифало. Овај догађај се десио између 17. и 18. века у случајном редоследу.

Али намјерно су се узгајивачи бавили узгојем врста у нашем времену.

Циљ узгоја бисон хибрида био је заснован на организацији исхране животиње самом. Бисон је у стању да се храни под снегом и не треба посебно храњење.Ово је израчунавање када се пређе. Други разлог за континуирану комбинацију карактеристичних врста био је циљ повећања дневног повећања тежине.

Бифалова крава је доносила телад од дна 20 година

Конституција Бифала, хибрида краве и бизона, има јаку конституцију. Животиња је покретна, обдарена мирним карактером. Отпоран је на болести и отпоран је на климатске карактеристике.

Плодност животиње је неупоредива. Тежина мужјака досеже тону, а крава добија шест стотина и педесет килограма. Са две године, жене постајурепродуктивни, рађају телад, која у старости године имају тежину од пет стотина килограма.

Учинак животиња траје двадесет година. Не захтевају додатну негу, јер се могу хранити пашњацима.

Квалитет бисон хибридног меса има високу стопу и низак холестерол. Због чињенице да бисон хибрид није уобичајена животиња међу узгајивачима, карактеристике окуса меса нису широко познате по сопственом искуству.

Добијени хибриди су побољшали издржљивост и отпорност крава. хибридима треба мање бриге о одржавању.