Прекрасни надимци за коње у облику стола Коњи

Власници називају своје пастухе и кобиле одмах након рођења.Име ће бити исто током живота животиње.Надимци за коње нису само измишљени.Они треба да покажу темперамент кобила и пастуха, као и њихове јединствене особине.Надимци чистокрвних коња такође карактеришу њихову лозу.Зато је одговоран избор имена.Надимци коња - нису празна фраза, имају дубоко значење.

Коњ је племенита животиња, а име које му је потребно је прикладно

Како одабрати име за ждријебе

Имена коња у Русији у сваком тренуткује много више од само одређења одређене животиње.Људи су веома пажљиво приступили процедури за именовање кобила и пастува.Постоји много документарних доказа, укључујући и дела песника и писаца.Ту коњи увек имају лепе и светле надимке који карактеришу животињу на најбољи могући начин.

Питање како назвати коња неће утицати на вас када се стекне одрасла животиња.Зато што већ има име. Али ситуација може бити потпуно другачија, то је рођење ждријебе.Чим се родио, морао је смислити име.Неки људи неће сломити мозак и ићи на једноставан начин: новорођенче ће се звати обичнимиме које им пада на памет.Тако да постоје Зора, Бравлерси и други.Међутим, овај задатак се може ријешити на другачији начин: показати машту и познавање литературе о овом питању.

Могуће је пронаћи име коња који је настао у приватном комплексу, не постоје забране и ограничења на ову тему.Може значити темперамент, боју или други квалитет коња.Понекад је то само лепа реч која долази из другог језика: Црног, Вајнера и других.Све је на милост и немилост власника.Ствари су сасвим другачије када коњ има добар педигре, чистокрван или атлетски.

Име ждребета племените крви је изабрано према одређеним правилима

Табела имена

]36) Апполон, Аугустус, Ацлон, Антеи, Ангел, Астон, Адонис116) Хакер, Харли, ХарИасон, Хатхул, Хилтон, Предатор, Хуго
Слово абецеде Маре Сталлион
А Аделе, Алис, Акварел, Алфа, Аника, Арина, Атина, Асториа
Б Басси, Белла, Бонита, Бурка, Беатриче, Белочка, Буффи, Бианца Бен, Бенефис, Буран, Басил, Беркут, Бруце, Буиан
Ванесса, Васара, Венус, Вендетта, Верониа, Венди, ВеигВебстер, Висцоунт, Версаиллес, Лоиал, Вакхтар, Визорг, Вулк
Г Горда, Лоуд, Гвајана, Гаили, Глукоза, Гелда, Гимби Ханибал, Гартх, Хамлет, Галоп, Хенри, Геопард, Гранат, Гранит
Д Јулие, Деса, Јеннифер, Дева, Гилли, Дусти, Цомпассион, Доки Дакар, Даниел, Дарко,Динго, Домбаи, Дублон, Дали, Дуранго
Е Евразија, Хесенија, Елинира, Ебби, Елагиа,Иеила, Елис Еуфрат, Елман, Јенисеј, Ерос, Хунтсман, Еким, Иендаи
Ф Јасмин, Гиселе, Јулија, Свештеница, Георгетте, Јустин, Зхелика Зафреи, Јацкуес, Герон, Зхибек, Реапер, Зхокер, Гермес, Зхадин
В Зирана, Зиа, Стар, Фервент, Заида, Зориа, Забава Бунни, Залук, Замб, Зеван, Зераб, Зорик, Зулан, Зуфар
и Шпанија, Ибони, Игогосх, Зест, Елегант, Исолде Смарагд, Икар, Индиго, Ирбис, Ирхат, Исхтар, Иллан, Идеал
То Лепа жена, Брант, Јагода, Капи, Цатти, Ватерлили, Свеетие Цадет, Цаиро, Цамерон, Цаприце, Царат, Цасцаде, Куинт, Кинг, Кинг
Л Лагуна, Легенда, Луксуз, Леила, Љубав, Лолита, Луци Леон, Лагун, Лаврион, Лорд, Лотос, Луцас, Луцифер
М Магиц, Маркуис, Марие, Мафиа, Дреам, Моница, Молли, Малта Магистер, Мацлаи, Маратхон, Мартин, Мовгли, Махито, Милано, Мичиген
Х Форгет-Ме-Нот, Њежност, Нора, Натти, Ницоле, Нимпх, Нарита Норд, Неурон, Наполеон, Немо, Наутилус, Инвинцибле
| Орхидеја, Одисеја, Овација, Орлит, Офеи, Онежка, Орнета Оаза, Озар, Олсан, Олхард, Омар, Оптимус, Орион
П Пандора, Прима, Пантхер, Бресква, Палета, Пума, Платина, Песма Пират, Еш, Полис, Пегасус, Посејдон, покер, дух, Пиеррот
П Ремира, Риона, Камилица, Роелле, Росемари, Росе, Регина Рогуе, Рапхаел, Рицки, Ринго, Романтиц, Редхеад, Рееф
Витх Сопхиа, Сузи, Елемент, Стратегија, Сновбалл, Сонали, Арров Салуте,Сандор, Седои, Сенсеи, Торнадо, Соломон, Стуарт
Т Траци, Тамика, Таурис, Титан, Теодор, Тишина, Темида Типхоон, Танго, Тарзан, Титан, Торнадо, Тулип, Талин
В Луцк, Утопиа, Делигхт, Ултра, Тхреат, Менаце, Цлевер ГирлУголок, Улкус, Умник, Ураган, Успех, Улсан, Умберто
Ф Фергана, Фаина, Флорида, Фрида, Фаворитка, Фауна, Ферарри Фан, фараон, Феодал, Филип, Фламинго, Флиппер, Веатхерване
Кс Хилари, Хејда, Холи, Хелга, Хиделија, Хонда, Хлопушка
Ц Краљица, тсунами, циганин, кандирано воће, Целесте, Тсукериа Цвет, Тсаргун, Тсимбал, Цистан, Цедриц, Зостер, Цент
× Сеагулл, Цхерницхка, Цхуделнитса, Цхилли, Гарлиц, Турн, Цхалаиа Цхернисх, Цхарлес,Цхампион, Цхицаго, Цхипс, Вондерфул
Сх-Сх Чоколаде, Цханел, Схакира, Цхарлене, Генероус, Голдфинцх Шаман, Шангај, Шумахер, Саге, Схербет, Данди
Е Едге, Евлин, Евелин, Епоцх, Аила, Етоиле, Аегис, Естелла Еван, Егоист,Ецлипсе, Ектреме, Елф, Ерагон,Ексклузивно
Иу Јуно, Иусита, Иутана, Иулика, Јуниор, Југославија Јевелер, Јулиус, Еугене, Јувентус, Иузхни, Утон, Иуцас
И Берри, Јалта, Светлина, Јадвига, Раге, Фаир, Јамајка Јацоб, Хавк, Цлеар, Анцхор, Иантар, Иамато,Јануар, Иармак

Узгојне фарме

Сада су имена коња у таквим фармама одабрана према посебнимпаттерн:

 • име почиње истим словом као и име мајке;
 • у средини надимка налази се прво слово имена оца.

Полу-пасмине немају таква строга правила. Међутим, име оца и ждребе мора почети једним словом.У надимцима кобила и пастува за спортске догађаје, понекад се наводе подаци о тиму или штали.У већини земаља Старог свијета то је захтјев. Из тог разлога, надимци кобила и пастува из Европе су дуги и тешко се изговарају. Забрањено је користити имена за коње на стражарској листи, увредљиве и опсцене ријечи. Надимак не смије имати више од 16 слова, а понекад је дозвољено 27.

\ т Максимални број слова у имену коња је 27

Надимци у руском узгоју коња

Власници су морали да дају имена чистим коњима од КСИКС до КСКС века према традицији. Међу узгајивачима коња било је само неколико препорука. Једна од њих је захтијевала да се однос с произвођачима фиксира у надимку (барем код једне од њих). Људи су покушавали назвати пастухе и кобиле таквим именима, који су карактеристични за побједнике и познате животиње.

Међу њима су борац, моћни и други. У коду се ова ставка није појавила, али нико није отказао естетику.

Дуго времена је формиран веома компактан и разумљив систем надимака, који се лако описује. Људи су много комуницирали са животињама и то је био подстицај за активан процес измишљања имена. Значење и функција тачногжалбе коња су биле познате одавно.Пре стотина година у степама, они су пасли стада, а нису имали своја имена.Након што је човек почео са активном експлоатацијом, било је потребно назвати пастухе и кобиле појединачним надимцима.

Раније су надимци давани коњима на основу њихове сврхе

У древном свету, застрашујућа имена тркаћих коња служила су неколико сврха током непријатељстава:

 • адресу господара његовом коњу;
 • идентификација животиње;
 • застрашивање непријатеља.

Последна тачка служила је као упадљив додатак осталим елементима ратничке и коњске опреме.Уз помоћ њих, психолошки притисак је био стављен на непријатеља како би се убризгао страх и како би се постигао победу уз минималан труд.Имена животиња можда потичу из различитих имена:

 • Животиње (леопард, зец).
 • Птице, које су симболизовале снагу и лепоту (Еагле, Цуцкоо, Херон).
 • Случајни или симболични објекти (Броом, Булат, Буллет).
 • Сажетак природних феномена (Близзард, Тхундер, Пеал).
 • Групе особа које се одликују одређеном позицијом (Богацх, Витиаз, Кхан).
 • Људи са својим квалитативним карактеристикама (Буиан, Фриенд, Додгер).Ова група је веома обимна и активно се користи за називе пастуха и кобила.
 • Антропони из других језика, антике, књижевности (Добриниа, Мамаи, Полкан).Тачно значење неких имена могло би да зна само добро читани људи са образовањем.Међутим, њихова романса и историјски дух били су разумљиви обичним људима.Звали су их чешћечистокрвни коњи.
 • Име народа и градова (Вариаг, Татарка, Полтава).
 • Квалитет придјева (снажан, одан, злобан). Они су укључивали описну карактеризацију темперамента и понашања коња, као и емоције власника.
 • Термини коња (коктел, сива, челик). Нису носили двоцифрене информације о превознику, али за чистокрвне коње сматрали су се великим плусом.

Понекад се надимци дају на основу боје животиње

Ако пажљиво погледате ове категорије, постаје јасно да сви носе тачне податке о квалитетима коња (стварном или жељеном) и свијетлој емоционалној боји.

Уз помоћ њих, власници су покушали да животињу учине племенитијом, да привуку пажњу будућих власника или играча на тркама.

Шта се данас променило

Сада власници коња покушавају да направе почетни симбол имена оца првим словом имена. И почетна мајка која ће користити у средини речи. Овим приступом више се не узима у обзир природа коња и њихових физичких квалитета. Преовлађујући принцип је формални, заснован на иницијалима родитеља. Име коња губи емоционалну и експресивну компоненту, постаје готово неутрално.

Сада је главни захтев за име коња присуство иницијала родитеља у њему

У касарском узгоју коња у прошлом стољећу формирана је листа ријечи, од којих су састављени надимци за коње. Све могуће модификације сакористећи формирање речи на било који начин.Више се није користио рационалан приступ проналажењу имена за пастухе и кобиле.Уклоњене су све забране, осим означавања комуникације са произвођачима.Узима се речник и претражује реч, укључујући иницијале родитеља.Поштено је напоменути да је у прошлим временима било много имена која не носе очигледне асоцијације.

У модерно доба, неки власници коња се враћају класичним именима који су такође погодни из формалних разлога (Пал је син Раките и Дебосх-а).

Ситуацију погоршава чињеница да је уз помоћ модерних надимака (Павиљон, Дневни ред, Сесија) веома тешко комуницирати са животињама.Као резултат, формално име је постало еквивалент јединственог броја.

Успешно име за ждријебе може бити изабрано на различите начине.Неки ће желети да прегледају отворене листе надимака за дечаке и девојчице и да изаберу оно што им се највише допада.Неко би више волио формални приступ и тражио би надимке одређеном комбинацијом слова.Можете погледати понашање ждријебе, његов карактер, боју и осјетити име које му највише одговара.