Преглед црног одела коња Коњи

Црни коњ је увијек био у цијени. Такву одећу су по природи преферирали охоли и сврховити људи. Плавкаста нијанса која се појављује у јаком светлу даје јој карактеристике мистерије.

Црни коњ има импресиван изглед.

Претпоставља се да је коњ А. Македонца био представник овог одијела и комбиновао снажну грађу, импресиван карактер и краљевски изглед.

Шта је овај тип коња?

Црно одијело се односи на једно од два основна одијела из којих су узгајане друге пасмине коња.Друго основно одело је црвено. Према другим подацима, постоје четири основне боје: црна, црвена, заливна и сива. Њихово мешање је дало различите интермедијарне опције. Али ипак, доминантни знаци једног од њих остају, а варијанте “за сваки укус” не раде. Из црног одела појавиле су се друге врсте, то су задимљене вране и други.

Споља, такви коњи изгледају веома импресивно и спајају племенитост и профињеност. То се постиже смоластим осекама и сјајима који су својствени коњима овог одела.

Име "црно одијело" настало је због "играња" сјаја, слично као код гавранових крила. Типичноза њу је једнолично бојање целог тела.У основи, то је црна и плава (углавном црна од плаве) распон боја.Чак и коњска копита су црне боје.Постоје опције са мрљама других боја на глави, или беле "чарапе" на ногама.

Црни коњ може бацити смеђу на сунцу

Боја животиње се мења, у зависности од карактеристика осветљења.На позадини јарке свјетлости сунца појављују се смеђе тонске ноте.Ако је осветљење слабо, коњ добија сивкасту боју, остајући веома таман.Такође, нијанса се мења када се промене услови у којима се животиња одржава.Ако су услови неповољни, то ће покренути непланирану шупу.

Боја коња за молтинг је мање засићена.Може бити тамно смеђе или пепељасте боје.Љепота ове врсте се постиже управо код особа које не пропадају.У овом случају, вуна задржава брилијантан, чак и када је изложена сунчевом зрачењу.

За црне коње типичне су тамно смеђе очи и тамна кожа.

Коњи и генетика

Црни коњи могу бити представници различитих типова коња.Ове пасмине су намењене за јахање или за транспорт робе.Изузетак се односи на тешке коње.Међу њима нема никога ко би био обојен у црно.Многе пасмине ових животиња имају знакове црног одијела, јер је послужио као основа за њихов узгој.Али има и оних који немају ништа са овим одијелом.Ово су тешки камионигафлинского бреед.Постоје и пасмине чији представници имају само боју црног коња.Ово је фризијски.

Црни коњ може имати претежно црне ждребе

Црни коњ је одређен доминантним геном, тако да се само црни коњи могу родити из црних коња, осим када је други родитељносилац доминантног црвеног гена. У просеку, вероватноћа да ће се црно одело прећи наслеђем је око 70%.

Код коња са црним одијелом могуће су сљедеће варијанте врсте:

  • Димне вране, које су свјетлије боје од класичне вране, због посебних гена укључених у његов геном.
  • Вороно-Цхала, чија геном укључује ген исте боје.
  • Такозвана мишићава је пепељаста или тамна са сивом нијансом.

Варијације боја црних коња

Коњи црне пасмине карактеришу различите сорте боја, у зависности од расе, присуства или одсуства молирања, и услова у којима се коњ држи.Доделите следеће основне опције боја.

Класик

Коњи који спадају у ову категорију нису склони пролијевању и имају стабилну црну засићену боју.За ждребад карактеристична је плавкаста боја длаке.Само у неповољним условима почиње молтинг.Обично није тешко препознати црну већ на први поглед на њу.

Класични црни коњ

Танак тон

Црно одело има смеђкасту нијансу,док је прилично таман, али је лакши него у класичној верзији.Такве животиње карактерише присуство појединачних сунчевих светлосних длака.У условима интензивне инсолације, која је типична за јужне земље, боја коња може постати смеђа (у тамној верзији).Међутим, ако има мало сунчевог зрачења, боја се приближава класичној верзији.

Коњи који припадају овој категорији су прилично склони молингу.

Боја пепела црне

Она се мало разликује од класичне црне.И само са јаким светлом појављује се задимљени и благо пепељни тон.Ова врста боје је ретка и има неку генетску везу са сланим оделом.

Коњ дима-црн има светлију боју

Код неких коња, боја типична за црно одело комбинована је са присуством белих мрља које се хармонично уклапају у укупну боју.Ове животиње су радије задржале Индијанце, а сада су у Америци веома честе.Често се користе у пословне сврхе, јер изгледају паметно, добро изгледају и нису лоше за људе.

Коњи, чија вуна не садржи никакву смјесу лакше косе, много су мањи од оних који имају такву смјесу.