Преглед најпопуларнијих пасмина фазана Фазани

Највећи појединци у породици пилића су фазани. Пасмине дивљих фазана стекле су славу захваљујући таквој страсти људи као што је лов. Али ту су и припитомљене врсте фазана који се добро осећају у кавезима у двориштима. Ако се донесе одлука да се такве птице покрену у његовом дворишту, потребно је детаљније проучити њихову расу, правила држања и узгоја.

Фазани штрајкују лепотом и разноврсношћу врста

Бирд Царе

Одржавање сваке пасмине ових птица код куће је иста. Главна ствар је да им се обезбеди велика кавез за птице испод поклопца како би се створили удобни животни услови. Не плаше се мраза, али не толеришу скице.Садржај мора бити упарен, а под у кавезу је покривен довољном количином сламе или пиљевине.У таквим случајевима, њихов узгој ће бити ефикасан! У наставку се разматра најчешћа врста фазана.

Златни поглед

Ове софистициране и дивне птице долазе из Кине. Свијетло перје и невјеројатан изглед сугерирају узгој ове пасмине не само за месо, већ и као декорацију дворишта. Колико птића тежи? Одрасли златни фазан добија тежину до 1,5 кг, женка исте врсте је 200-300 г лакша. На глави птица је грб златног перјаблацк едгинг.Перје на леђима је такође златно жуте боје, а цео доњи део (груди и стомак) је црвена или засићена цигла.Златни фазан је сретни добитник прелијепог репа са црним дугим перјем.Женка изгледа веома скромно у односу на боју мушкарца.Она нема чуперак на глави, а боја перја је блиска смеђој или сивој.

Само мужјаци имају дивно перје у златном фазану

У просеку, златни фазан носи око педесет јаја у сезони полагања јаја, пола године мање женки.Уз редовно сакупљање јаја, производња јаја може се повећати за 30%.Месо живине је мекано, укусно и дијетално.Златни фазан толерише температуре до -30 ° Ц, тако да се не брините о његовом зимском садржају.Птица удобно зими у негрејаним просторијама.Златни фазан не треба посебан садржај, не треба га хранити специјалном храном.

Неопходно је обратити пажњу на чињеницу да птице ове пасмине имају веома слаб имунитет, тако да узгајивачи препоручују периодично давање антибиотика.Дакле, можете заштитити птицу од болести.

Уобичајене врсте

Појава ове пасмине фазана више је као остатак обичних пилића.Једина разлика су дуга репна пера.Обични фазан или мушки кавкаски фазан добија на тежини до 1,7 кг.Перје на телу птице може бити осликано на различите начине од опеке и жуто-златних тонова до зелене и љубичасте.Сва репа од репајединке исте светло браон боје са нијансом бакра или љубичице.Обични фазан је много светлији од женке исте врсте.

Обични фазан је врло издржљив и неуморан у храни

Уобичајени фазан у дивљини за живот бира станиште близу воде и бујне вегетације.Често се налазе у близини поља засађених кукурузом, памуком или рижом.Обични фазан је веома стидљив и брз. Ове птице ретко се пењу на дрвеће и више воле да се крећу по земљи. Обични фазан воли да једе инсекте и семена корова, стога је корисно за узгајиваче који се баве пољопривредом.

Роиал специес

То је најголемиот тип декоративните птици кои ʻели да гојаат на дома {ните ʻивоти.Краљевски фазан живи у висоравнима сјеверне Кине.Карактерише га жуто-смеђа боја перја, црни обод око врата и лагано перје на темецхке.Женка је мирнија, њена светло смеђа и златно-жута пера су разблажена тамним мрљама.Поред своје лепоте, краљевски фазан има величанствени реп дугачак више од метра.У европским земљама краљевски фазан се узгаја као ловачка птица, када се у нашој земљи може наћи само у зоолошким вртовима.

Краљевски фазан има реп до 1 метра дуг

Румунске врсте

Ова пасмина румунских фазана појавила се као резултат јапанских дивљих врста и европског обичаја.Ова птица у неким извориманазива се зелена или смарагдна, јер су перја од птица обликована зеленилом.Код неких појединаца, перје је жуто или плаво.Румунски фазан је велика птица која се узгаја код куће само за жетву меса.Ове месне јединке добијају тежину до 2,5 кг.Х

у перадарским фармама, препоручује се масовно узгајање ових птица и њихово храњење до старости од не више од 1.5 месеца пре него што се достигне килограмска тежина.

Током пролећног и летњег периода представник ове пасмине може носити од 20 до 60 јаја.Производња јаја директно зависи од жене и њених година.

Румунски фазан, прикладан за расплод за месо

Сребрне врсте

Ова пасмина је једна од најчешћих.Сребрни фазан је полудива птица која се припитомљава и узгаја код куће, како за декоративне сврхе, тако и за припрему дијететског меса.Тежина одраслог мушкарца износи до 4 кг, док је женка два пута лакша.Сребрни фазан има посебну боју.Врат и глава су прекривени црним перјем, тијело је свијетло сиво или бијело, прекривено тамним пругама на врху.Поред тога, глава је украшена црвеном маском.Женка се веома разликује од мужјака своје пасмине.Његово перје није тако светло - светло браон са маслинастом или зеленкастом нијансом.

Сребрни фазан има добар имунитет и ретко је изложен разним болестима.

Њихово густо перје штити птице од мраза и јаког вјетра.Храна за птице ове пасмине може бити стандардна храна, којаКористи се за несилице или гуске. Сребрни фазан је тешко репродуковати код куће, ако не знате неке од нијанси овог процеса.

Сребрни фазан може да достигне тежину од 4 кг

Дијамантски изглед

Ова пасмина није лошија по изгледу од најфинијих и живахнијих птица. Дијамантски фазан је прекривен тамно зеленим перјем на врату и леђима и крилима, бијелим на стомаку и црним на репу. Глава је украшена црвеним праменовима. Женка није обојена тако шарено, а дужина репа је много мања. Према опису, женке подврсте дијаманта и злата су врло сличне једна другој и разликују се само по боји ока око њихових обода.Дијамантски фазан - плави обручи, а злато - црвени. Мушкарац је скоро двоструко већи и већи од тежине женке.

Станиште птица у дивљини налази се на истим мјестима гдје живи златна подврста. Врсте дијамантских птица се узгајају код куће од фармера чешће од осталих врста осим обичног. Женка може инкубирати до два туцета јаја и самостално водити бригу о својим пилићима. Ова пасмина се истиче и чињеницом да оба родитеља учествују у подизању потомства. По њиховом мишљењу онолико времена колико је потребно.

Дијамантски фазан се добро брине о свом потомству

Еаред лоок

Ова врста је једна од највећих. Уши су подељене у три подврсте:

  • плава (плава);
  • браон;
  • бела.

Разлика ове врсте: моћна тежина, кратке ноге и бело перје које личе на уши. Средастаништа ушних птица - планински ланац источне Азије.Плави уши су обојени у плаво-плаву боју. Живе у великим јатима и чак током репродукције покушавају да се држе заједно. Плави ушни фазан производи храну са кљуном и канџама.Њихова исхрана укључује инсекте и сочне зеље.

Плави еаред фазан - друштвена птица

Бели ушни фазан потпуно оправдава своје име.Појава ове пасмине фазана је прилично необична.Његова перја су светла, поред црне главе, смеђа на ивицама крила и мешавина црвених и жуто-смеђих цветова на репу.Бијели ушни фазан лишен је мајчинских инстинката, стога не инкубира јаја.

Размножавање и инкубација јаја ове пасмине врши се помоћу инкубатора или облоге од пилетине или ћурке.

Омиљени ловци и узгајивачи.Ове птице остају једна од најпопуларнијих и траженијих од стране фармера, а једноставни услови њиховог притварања омогућит ће свима да их задрже у свом домаћинству.Усуди се и све ће испасти!