Предности и недостаци узгоја гвинеје

Домовина живине од перади је афрички континент. Краљевску птицу обожавају Британци, Кубанци, Французи, Јапанци и Африканци. Укус меса није као пилетина - ово је месо меке игре, које се вреднује по гурманима. Краљевска птица нашла је поштовалце међу нашим сународњацима. Узгајање бисерки као бизниса, профитабилно или не, може се ријешити тек након разматрања свих позитивних и негативних бодова.

Гвинејске птице постале популарне птице за размножавање

Узгој бисерки за бизнис је плус

Узгајање бисерки као бизниса постало је популарно, за што је потребан пословни план.Ово је корисно због чињенице да:

 • Бисерке имају јак имунитет, што их разликује од болесних пилића и друге живине. Не постоји опасност од заразних болести које се налазе у другим живинарским производима.
 • Лако се прилагодити свакој клими: бисерке се не боје врућег времена или мраза.
 • Животиње - не злостављајте са другим становницима фарме, већ их можете заштититисебе Брзо се везују за своје домове.
 • Није захтевно. Они једу храну коју добијају, чак једу отпад од хране, брзо добијају на тежини са лошом храном.
 • Месо ове живине је егзотично и има висок укус.
 • Јаја која не изазивају алергијске реакције, стручњаци сматрају кориснијим од препелица.
 • Постоји потреба за перјем птица.
 • Уништити велики број инсеката који штете економији. Од њих нема спасења за колорадске крумпирове корњаче, али бисерке не штете вртовима, као пилићи - немају навику ракинга кревета. Изузетак је купус - птица неће проћи поред ње равнодушно.
 • Размножавање бисерки из конкуренције на тржишту.
 • Висока цена меса и јаја, лакоћа имплементације, што је корисно за пољопривреднике.
 • Птице стада се лако дестилирају из места у место, лако се пасу и ходају.

Полети се серока може да произведе сопствену храну на пашу

.

Размножавање бисерки за бизнис

Недостаци краљевских птица, који стварају минусе током њиховог узгоја, су:

 • Гласно узвикивање птица у случају угрожавања њихове безбедности - када се појављују други људи, мачке, пси, пацови. У томе постоји и плус - бисерке обављају улогу сигнализације.
 • Немојте бирати изоловано место за полагање јаја.
 • Не излежу јаја због страха.
 • Способност птица да лете, што их пажљивије присиљава на изградњу зона слободног хода.
 • Страшљивост птицанису отпорне на стресне ситуације.За њих, чак и обична грмљавина може бити стресна.Ова околност негативно утиче на производњу јаја.
 • Потребна је расвјета за кућу која се носи.
 • Додатни трошкови потребни за превоз производа, припрему меса и костима, куповину расхладних јединица, одлагање отпада који су оставили птице.

Птице лете добро, зато могу да побегну

Вриједне особине краљевске птице и јаја

Вредност меса

Месо бисерке је једно од најздравијих и најсиромашнијих и мање водено од свега што се може добити од било које живине.Присуство масти у њему је 1%, протеина има 26%, садржи много витамина и минерала.Гвинеје се разликују по брзом порасту меса - пилићи узгојени на домаћој природној храни не могу се похвалити таквим повећањем.

Всего, за три месаца пешака, птиците только, чтоби получать тегло над килограм.Максимална тежина дна - 1,8-2 килограма.

Вредност јаја

Јаја ових птица су прехрамбена и хипоалергена.Садрже велику количину цинка и витамина, међу којима највише витамина А. Јаја имају дуг рок трајања.Ако се током складиштења одржавају температуре од 0-10 степени, јаја задржавају своје особине 5 месеци.

Говеда кукавица могу да се чувају до 150 дана

Узгој бисерки

Царска птица живи добро у било којојуслови.

 • Држите их у посебним оловкама на територији за шетњу.
 • Да би се спријечило летење птица, ходање се врши у облику кавеза на отвореном, или се њихова крила подрезују.
 • Они проводе ноћ као кокоши, пењући се на високом положају.
 • Бисерке се не смију смјестити у влажне просторије.
 • Ходају ван чак и по хладном времену, не захтевају гријање куће.
 • Мора се пазити да птице увек имају довољно чисте питке воде и хране за животиње.

Ако се фарма бави узгојем перади, да би продала јаја, не треба заборавити да бисерке полажу јаја већ у седам мјесеци, отприлике у првој половини дана, не тражећи скровито мјесто - журе директно на под.

Као птица стада, бисерке се окупљају у јатима у којима има 5 женки са једним мужјаком. Женке се узгајају мање од мужјака. Ћилибари су стидљива бића, тако да њихове пилиће могу излећи пилиће. Ако фарма има велику живинарску индустрију, корисно је узгајати краљевске птице помоћу инкубатора.

Производството на този птиците е шест месеци. Једна гвинеја у то време носи до 125 јаја. Након тога, птица је заклана за месо. Мужјаци су заклани у доби од 4-5 мјесеци.

Повлачење бисерки је бизнис без отпада који не захтијева велика материјална улагања, али је неопходно израдити пословни план.

Током године, до 50 пилића се излеже из једне кокоши.

Птици не излегуваат јаачи

Опрема за живину

 • Кућа би требало да буде скровиштевелике количине.На једном гргечу не може се ставити више од 6 птица.
 • Ако су подови у њему земљани, покријте их пиљевином, тресетом, сламом, сијеном или пијеском, дебљине око 15 цм.

Оброци бисерки

Ако птице ходајуна великој површини, храна ће бити потребна само увече.Препоручљиво је хранити птице житном кашом, дајући им суве мешавине целог зрна, разне квалитетне крмне смеше. Главни услови притвора је обиље чисте питке воде, која се треба мијењати 3 пута дневно и која има собну температуру.Перје се храни за себе - траже разне кукце и црве, пужеве и жабе, траву и жито.Не одбијају корове и њихово семе, врхове биљака.

Ако индустрија живинарства узгаја бисерке у оловкама, она им обезбеђује зелену крму - свеже посечену траву, а такође птице једу кукце и црве.Одраслим птицама се обезбеђује три оброка дневно у складу са режимом.Можете им дати отпад хране, житарице, кувани кромпир, крушне мрвице, месо и рибљи отпад, безмасни свјежи сир, и такођер осигурати храну богату калцијем.Може бити: уситњене шкољке, дрвени пепео, чипс од креде, неки речни песак.Не постоје границе маштаријама које перадарска индустрија користи.

Гвинејска перад на руднику слободног узгоја производи црве и бубе

Ко купује месо и јаја

Власници ланаца ресторана купују рафинирано месо и хипоалергена јајасупермаркетиспецијализоване продавнице.Можете продавати производе пријатељима.

Продаја пилића

Свака фарма ће бити сретна да има такве профитабилне и вриједне птице међу својим становницима.

Продаја перја краљевске птице

Перја гвинеје разликују се од пиле, патке и гуске у својој невероватној лепоти, захваљујући којој се користе за прављење разних накита - минђуше, привјесци, амајлије.Перје је лијепо природно, лако обојено у било којој боји.У козметичким салонима модерно је извести елегантан маникир користећи предивно перје.

Первиј бизнес с перним патлением овиси о производството на перевозки - јастуки, деки.

Закључци

Позитивни моменти прелазе негативне, тако да је вриједно израдити пословни план и почети узгајати дивне птице, које су профитабилне, нове, конкурентне, не скупо материјалне и физичке,што је невјеројатно занимљиво и исплатит ће се након годину дана.План ће вам помоћи да израчунате све трошкове и утврдите који приход бисте требали очекивати.