Правите таписерију за краставце сами Краставци

Таписерија је вртни алат направљен од дрвених клинова или металних шипки постављених вертикално.Између њих се протеже жица од метала, скела или пластична решетка.Служи за формирање клице за пењање.Таписерија за краставце, коју је лако направити својим рукама, повећат ће принос и јединствену сунчеву свјетлост на свим биљкама.То је због чињенице да ће се култура о којој се ради разгранати, ближе сунцу.Дизајн се може успоставити и на отвореном терену иу стакленику.16] 17ииелд.Такође повећава трајање вегетације и најефикасније се користи за садњу.Узгој краставаца на таписерији осигурава оптималан режим уласка зрака и свјетлости у стакленик и на тло.Посматрајући технологију узгоја, можете добити од 10 квадратних метара до 150 кг здравих и лепих плодова.

С таким методом слетањана доњим листовима се појављује само мала количина кондензата, ефекат промјене дневне температуре на биљку се смањује, а површина тла између редова је слободна током цијеле вегетације. Знатно поједностављена брига за плодове који не падају и не шире се по земљи, остају чисти и не труну. Краставци су стално на видику, што им омогућава да одреде своје сазревање у времену.

Поред убрзавања формирања биљака и њиховог сазревања, решеткаста метода олакшава жетву.У везаним постројењима, ризик од повреда и ломљење стабљика је минимизиран.Доступне су таписерије за опремање на било којој вертикалној површини уз помоћ растегнутог рибарског ланца и конопца.У стакленику ће бити практично и практично, а на отвореном пољу играће се додатна декоративна функција.

Таписерија олакшава бригу о жбуњу и жетви

Карактеристике дизајна

Дизајн таписерије може имати различите типове, у облику квадрата, трапеза,троугао.Главни материјали за његову производњу су металне арматуре, дрвени колци, бетонски стубови или друга слична импровизована средства.Основни уређај је конструкција решетке од мрежасте нити од ПВЦ-а.

Монтирати два ступа дуж ивица висина, високих око 1500 мм.Још један сноп постављен на њих.Он ће играти улогу подршке за конац или мрежицу.

То ће спријечити потонуће структуревријеме плодности. На обе стране кревета налазе се клинови, који су фиксни, претходно намотани око главних стубова, решетке.

Таписерија за краставце у облику троугла

Дрвена решетка

Да би се властитим рукама направила дрвена решетка, потребно је 2-3 сата. Подигни га пре првих садница. Прво је потребно одредити облик уређаја. Мора се имати на уму да су екстремни стубови јачи од додатних улога, јер ће преузети главно оптерећење. На пример, за решеткасту конструкцију висине 3 м, шипке треба да буду изабране за екстремне потпорне пресеке од најмање 50 мм, и сигурносне шипке - најмање 35 мм.

Ако је пројект планиран неколико година, боље је узети трајне врсте дрвета (храст, кестен, јасен).Меко и труло дрвеће није погодно. Да би се повећао век трајања дрвених делова, пожељно је да се доњи делови третирају антисептично у контакту са земљом.

Степ би Степ Инструцтион:

  • Монтажа носача. Сталци се увлаче у тло дуж ивице предложеног корита на удаљености од 1,7-2 метра. Дубина испуштања стубова мора бити најмање пола метра.
  • Давање правог угла. Екстремни сидрени стубови постављени су косо, посматрајући нагиб од око 70 степени. Сигурно фиксирати дизајн треба користити растезање жице, причвршћивање на јаки метал или друге елементе.
  • Оквир. Хоризонтална греда је причвршћена на вертикалне ступове ексерима. Онбиће фиксиран сандук за тање шипке.
  • Црате.Шине ширине 30-40 мм причвршћене су на потпорни оквир завртњима или ексерима.Шема монтаже је сведена на чињеницу да је за краставце у решетки изашла ћелија величине 150 мм.

Ако се конструкција монтира у стакленику, треба размотрити њену висину и даље помјерање за садњу и контролу усјева.Мрежа за решетку је причвршћена за носаче, лако их је направити од савијених чавала.Онда само треба да растегнете главно уже и навој вертикално.Да би се добила мрежаста мрежа, прво се испреплићу са укрштањем, преостале ивице су везане за колце које се увлаче у земљу.

Дрвена таписерија краставаца може бити различитих облика

Израда металних таписерија властитим рукама

Можете направити таписерију у отвореном тлу и стакленикуод металног прибора.Потребни су следећи уређаји:

  • Арматурне шипке дужине 2 м, пресека од 8 до 14 мм.
  • Танка цев која служи као попречна греда.
  • Метални колци, заваривање.
  • Бушилица, чекић, челична жица.

На обе стране локације, две цеви су укопане у земљу на дубини од око 400 мм.Након постављања шипки у рупу, оне се додатно набијају чекићем како би се повећала чврстоћа конструкције.Користећи заваривање, фиксирајте хоризонталну цев.Формирање целе решетке врши се по принципу дрвене конструкције.

Метални зглоб треба да се прајмеришеда би се избегла појава корозионих процеса.

Металне шипке могу бити уграђене у облику лукова

Алтернатива

Подизач може бити направљен од тракторских гума и прибора.Оригинални дизајн је погодан за све врсте краставаца, као и за гајење у отвореном тлу или стакленику.Да бисте направили алат "уради сам", потребна вам је пнеуматик од великог возила, наплатка за бицикле, вреће, жице или жице.

Пневматика е се на единичен начин реже и се постави на предвиден пристанок.У његовом унутрашњем делу, пар гранчица је уметнут укрштено да би се створио конвексни лук.У гуму се улива гума, прекривена врећицом, чији су рубови угурани испод дна гуме.За краставце у решеткастим рупама се праве резањем у врећице.

После садње одабраних садница, решетка је прекривена полиетиленом или другим сличним материјалом (није потребно у стакленику).Приликом отпуштања или наводњавања, филм се подиже.

Након што саднице достигну висину од 300 мм, горњи поклопац и врећа ће бити уклоњени.У средишту пнеуматика поставите колону на којој хоризонтално причврстите наплатак бицикла.Повлачећи га са дна подвезице, формирајте коначну верзију решетке.У принципу, такву конструкцију са сопственим рукама је лако урадити.

Поле за кумарите от гуме

Припълнение на семена и зема

Върху стакленици ина отвореном тлу, припрема земљишта за садњу краставаца треба да се обавља од јесени. Фосфатна, поташна и азотна ђубрива уносе се у њу у пропорцијама препорученим у упутству за употребу. Тло се оплођује органским компонентама у облику компоста или стајњака.

Копају земљу, не затварају је за зиму, припремају канале за сакупљање и задржавање влаге. Са почетком опруге, површина је олабављена. Тада је подручје подељено на квадрате за постављање решетке. Након што су основани главни стубови, тло се поновно раскида. Пре садње одабраних сорти краставаца, протежу се неколико редова жице или конопаца. Доњи ред треба да буде отприлике 150-200 мм од земље, а горњи ред треба да буде на висини стубова (1800-2000 мм). Затим припремите дубину бразде од 100-130 мм.

По правилу, када се гаји у стакленику и на отвореном пољу пењања сорти краставаца методом решетке, користи се метода без семена. Пре садње, семе се калибрише у раствору соли (3%) неколико минута. Омогућава елиминисање шупљих и неразвијених узорака. Семе се испере и третира бор-мангановим раствором 12-15 сати. Стимулише отпорност на болести, развој и формирање здравих плодова.

Затим се садни материјал суши у природним условима. Семе се сије на почетку маја. Спремни саднице се саде на крају прошлог прољетног мјесеца, када температура тла неће пасти испод 8 ступњева, чак и ноћу. Прије садње рупа мора бити добро заливена. Допуштено је згушњавање између биљакаоко 4-5 комада по 1 квадратном метру.

Да би се смањио ризик од болести, пожељно је залијевати краставце дуж бразди, а не наводњавати одозго. Након формирања пар троделних летака, око сваке биљке истежу се конопац или конац, мало увијајући избојке око њега како би се осигурало правилно формирање грма и дало смер раста.

Важно је напоменути да узгој краставаца на решетки има многе предности. Прво се не запрљају и не смоле. Друго, згодно је обрадити и саставити их. На крају, плодови се равномерно освјетљавају и стварају естетски атрактиван дизајн.

Изградња решетке сопственим рукама није апсолутно никаква потешкоћа. Довољно је да се набави на некомплицирани материјал, нађе неколико сати времена, и добије се дизајн који ће олакшати узгој краставаца, осигуравајући висок принос. Изградња решеткасте конструкције је у потпуности могућа без трошкова отпадног материјала.