Правилно клање нојева за месом Острицхес

Афрички црни нојеви су прикладнији од других врста за узгој у нашој земљи са суровом зимом и хладноћом.Узгој на фарми је профитабилно занимање - тамо полажу јаја, инкубирају своје потомство, а када дође време, клањају их за месо.Узгајан на фарми и ему.Како постићи ној, сваки фармер зна.

Месо је један од главних производа узгоја нојева

Која је корист од растућих егзотичних птица

Ној (ему, афрички, сомалијски) јенајвећа птица на свету.Појединачни мужјаци расту до 2 и по метра, а њихова просјечна тежина је 150 кг.Женке имају мању величину и тежину која не прелази 120 кг.На годину дана, ној тежи око 120 кг и сасвим је спреман да буде заклан за месо.То се најбоље може обавити у посебној радионици, која је опремљена у свакој фарми.Ему је мало мањи од афричких нојева.

Праздник масо на мастото на мастото е отсутно.Да би се осигурало да сви долазе, потребно је 10 пута повећати његово ослобађање. Пољопривредници још нисууспева да нахрани гладне за јелима од егзотичног нојевог меса. На фарми се велике птице не осећају ништа горе него у дивљини: полажу јаја и множе се брзо. Током године, једна женка лати око велике и укусне 80 јаја.

Австралски емус се такодје узгајају за месо

Зашто нојеви нису заклани на фарми

Птице нису заклане на фарми: птице не реагују адекватно на стрес. Почињу паничити, побећи и сломити све што им дође на пут. Зато људи који их клањају треба да знају све суптилности бриге о птицама. Уз правилну негу можете постићи добру репродукцију нојева и пословни просперитет.

На самом почетку, фармери су ставили птице на спавање са струјом.Ово се ради са специјалном опремом која се може купити само на великој фарми. Други начин: перје је запањено ударањем у главу, након чега је аорта изрезана и крв је пуштена да истиче.

Шта треба да знате о нојевима за њихово клање

 • Нојеви су непредвидиве птице које се лако укроте. То је њихова позитивна особина, јер их је иначе немогуће заклати месом. Сваки власник фарме за нојеве зна да, да би нашао контакт са пернатом особом, мора да постане његов хранитељ и фармер и да комуницира са нојем што је чешће могуће. Млади нојеви их лако укроћују људима који се брину о њима. Врло је лако постићи ној, који је навикнут на вас - само га одведите даље од знатижељних очију, а затим, користећиструја, пиштољ, чекић и нож, постижу ову крваву аферу. Да би се птица искрварила, она је објешена за ноге са главом наопако и кожа је уклоњена перјем. Ему да подучава мало теже од афричких нојева.
 • Неопходно је бити у стању тачно одредити велике птице, које, осјећајући опасност, могу озлиједити или убити особу.

Ној - јака птица, осети опасност да може да изазове тешке повреде

Клање је последњи корак у производњи меса. Следећи фактори утичу на кожу и месо:

 • Услови под којима се ему транспортује. Оне негативно утичу на квалитет меса због слабе отпорности птица на стрес.
 • Држање птица пре клања.
 • Припрема ему за клање.

Транспорт за клање узрокује стрес за птице због температурних флуктуација, промјена влажности и дугог путовања. Да би се избегао негативан утицај транспорта, неопходно је строго поштовати ветеринарско-санитарна и зоолошко-хигијенска правила приликом транспорта нојева како би се спречила повреда птица.

Након стресног утицаја током припреме, биокемијски процеси су поремећени код птица, квалитет меса се погоршава.

Процес клања и примарна прерада меса

За извршење клања неопходно је:

 • Хаммер.
 • Нож.
 • Одвојена соба.
 • Уже и кука, на којој је објешен зачепљени ној.

Птице су заклане у клаоницама које се претварају за ове птице. Ему заклан - мушкарци стари 12-14 мјесеци,са тежином од 100-120 кг, сакупљеном у оловкама пре клања, а не на фарми.Затим, они се шаљу на клање у посебну комору, гдје су запањени и искрварени.

Запамти их, користећи електрични шок који има напон од 235 В - 6 секунди је довољно.Птице се затим искрваре резањем југуларне вене, која је испод главе, или главне артерије, која се налази у близини срца.Коришћење ове методе брзо и потпуно уништава птицу.Да би се заштитили радници који врше клање, труп је суспендиран за ноге.Након крварења врши се сечење трупа: перје се чупају и птице се одеравају.Кожа је одмах очишћена и посута сољу.Затим се чува у хрпи.

Након што уклоните кожу, окрените леш и обесите га на крила тако да је погодно за цријево.Након чишћења и прања трупа, ставља се у фрижидер.

Обрада коже

Комерцијална основа фарме нојева је приход од продаје кожа, који мора бити високог квалитета и задовољити одређене стандарде.Постоји неколико фаза припреме кожа ових птица.

Нојска кожа се упорабља при производњи луксузних предмета

Процес уклањања коже

Квалитет коже је под јаким утицајем исправности његовог уклањања.Подрезане линије коже током уклањања одређују исправност облика коже.Ова линија нојева пролази кроз средину трбуха, унутар крила и ногу, и има облик близу квадрата.Неопходно је одмах скинути кожу са емунакон крварења - птица не треба да се охлади.Након уклањања коже, охладите на 15 минута, ставите је на чисто мјесто.

Ако је на кожи, смећу, цријевном садржају крв, одмах је испрати водом, раширити на чистом и равном мјесту.Преостало месо и масноћа на кожи пажљиво се уклањају тупим ножем или посебним стругачем.

Процес конзервирања

Ему кожа је сачувана како би се спријечило оштећење протеинске структуре прије процеса сунчања.Конзервирање са соли дехидрира кожу и омета раст многих бактерија, што га продужава.Не препоручује се потпуна дехидрација коже.Ако садржи мање од 15% воде, кожа је толико крхка да почиње пуцати.Хидратација исте (хидратантне) суве коже је сложен процес.

Нојска кожа је веома деликатна, и ако се технологија не поштује, брзо се погоршава

Одстрањивање мора бити одмах усољено, иначе ће пољопривредник претрпјети велике губитке.Коже се чувају у вентилираној просторији са сувим водоотпорним подом који се користи за полагање коже прије самог процеса.

 1. Кожа се шири на дрвену платформу - унутрашња страна је на врху и прекривена сољу, чија је тежина двострука тежина очуване коже.
 2. Затим се кожа наслага и остави на 60 сати.

Простор за складиштење коже је фрижидер, али ако дође до смрзавања, то је непожељно.

Разлике у квалитету коже

Слана кожа се процењује мерењем њихове површине како би се одредио њихов квалитет. Мокра сољена кожа се мери посебним инструментима. Ему кожа у величини може бити:

 • Одрасли.
 • Под-одрасле особе.
 • Малолетник.

Што је веће подручје коже, то је скупље

Цена коже одрасле особе је највиша. Поред тога, кожа се разликује по степенима:

 • Свјежа, добро очувана кожа, са добро изгребаним месом, пуне величине - крила, ноге и врат, рангирана је као прва сорта. Не би требало да буде посјекотина, рупа и других дефеката Трећи разред, с толеранцијом два мала оштећења.
 • Не-сортне коже које су устајале и слабо очуване (са мирисом амонијака, које имају спужвасту структуру).
 • Класа ИИ, у којој се толерише мали дефект.

Параметри со влијание от граде

  \ т
 • Ефикасност конзервирања.
 • Облици кожа.
 • Квалитетан скиннинг.
 • Број, величина и локација ожиљака или других повреда.