Правилно фолијарно храњење грмова кромпира Кромпир

За шта је фолијарно храњење кромпира? Садни материјал мора бити оплођен од корена, а лишће се обрађује, јер се кроз њих апсорбује много корисних супстанци. И третман биљака од болести које се преносе на грмље.

Кромпир апсорбира хранљиве састојке из исхране кроз листове

Правилно храњење

Корен кромпира врши се када почиње период цветања и формирање гомоља.Најчешћи и најефикаснији начин оплодње врхова кромпира је употреба једног процента раствора суперфосфата.Редовно храњење приземног дела биљке повећава принос и укус биљке за трећину. Паралелно са начином на који прскате биљке суперфосфатом, не заборавите да користите растворе од штеточина и разних болести.

Погодни периоди за земаљско храњење:

  • јутро;
  • вечер;
  • време после кише.

За северне регионе земље, препоручује се коришћење богатог и комплетног минералног ђубрива, које ће се састојати од:

  • Суперфосфат.
  • Амонијев нитрат.
  • Бакар сулфат.
  • Калијум хлорид.

Ова комбинација јача биљку и испуњава је корисним супстанцама и минералима. Састојци минералних ђубрива морају бити помешани са додатком воде. Решење инсистирачетири сата постепено мешање.

Суперфосфат се препоръчва за храна на кромпир в хладни региони

.

Добијена смеша се распршује на лишће биљке. Такво решење побољшава метаболизам биљака и убрзава процес истицања корисних супстанци из лишћа у гомоље, а истовремено повећава отпорност на болести.

Да би ваш кромпир пружио добру жетву, о њима треба водити рачуна током љета и прољећа, прије тога обавити гнојиво и припремити сјеменски материјал. Природа ђубрива зависи од стања земљишта и климатских услова.

  • Сод-подзолна тла требају азотно-фосфорна ђубрива.
  • Тресетном тлу је најпотребније гнојиво калијума.
  • Пјесковито и пјесковито тло реагира на стајњак.

Приликом избора одговарајуће хране за вашу земљу и сорту кромпира, требало би да одлучите о структури земљишта и времену зрења производа.Сорте раног сазревања оплођују више него касне зрења.

Минерална ђубрива се продају у свим продавницама, па чак и на тржишту, тако да не брините о производу за ђубриво, пажљиво одредите земљиште и изаберите одговарајућу храну. Најпопуларнија метода је употреба урее и уреа ђубрива.

Поташно гнојиво, потребно за тресетна тла

Брига за кромпир

Кромпир је једна од најпопуларнијих домаћих јела и угоститељских јела. Без овог поврћа тешкозамислите ручак или вечеру, па чак и празнични сто не може без њега.Додаје се свим могућим јелима, од грицкалица.завршава прве курсеве.

Кромпир има много разноврсних сорти, које расту у различитим климатским условима.Поред тога што је поврће веома популарно као прехрамбени производ, користи се у медицини и козметологији.

Кромпир се сади крајем априла и почетком маја, када температура тла досегне осам степени.Тло се отпушта моторним блоковима или ручно, све зависи од обима производње.Тада је изабрана парцела подељена на кревете, земља је влажна и оплођена.Сетва се врши након избора одговарајућег материјала.Сетва кромпира на размаку од тридесет центиметара један од другог, између редова рупе треба да буде око седамдесет центиметара.

Жбун кромпир је јако разгранат, па је потребно оставити простор за његов раст

Да би се вршила обрада кромпира, неопходно је обезбедити земљиште и корен.Ако биљка добије недовољну количину хранљивих материја, прскање витаминским растворима неће дати никакву корист.

Надземни део биљака брже апсорбује азот, магнезијум и натријум, а сумпору је потребно много времена да манифестује своје активности.Калциј, фосфор и калијум захтевају још дужи временски период да би се биљка апсорбовала.

Да би се убрзао процес асимилације, ђубривакористи се у облику хелата.Брзина апсорпције корисних супстанци је другачија, бржа је од корена.

Храњење се користи након проучавања упутстава.Истовремено, неколико типова ђубрива може се користити испитивањем њихове компатибилности.Хербициди се не комбинују са уреом и изазивају нежељено дејство.Постоји много таквих ситуација у комплексу ђубрива, пажљиво развијају хранљиви комплекс за кромпир.