Правилно брање садње паприке Паприка

Узгој паприке почиње одабиром сјемена који служи као садни материјал за узгој поврћа.Припремни радови за садњу почињу у посљедњем мјесецу зиме.Тако је могуће скратити период сазревања плода и благовремено га пресадити.

Потребна је берба бибера да би се усјеви сазрели у времену

Како правилно изабрати паприку

Покупити бибер или парадајз омогућава да добијете поврћеправовремено.Потребна је акција заштите биљке.Пеппер Трансплант - Повећава усеве.Сакупљање садница папра повећава време зрења садног материјала.

Сваки дацхник би требао бити свјестан како да рони папар или парадајз када ће га узгајати.Обрађене биљке постају отпорније на болести и животну средину. Одвајање кореновог система је тешко за ношење паприке и парадајза, што се може избећи када се семе сеје у одвојене посуде. Али вртлари их сијају у заједничке ладице које их присиљавају да покупе сакупљене саднице.Трансплантација биљака се врши када ће семе проклијати, а саднице ће постати јаче.

Брање је неопходна акција, чија примена омогућава да се сваки грм потпуно развије.Игнорисање одвајања садног материјала може утицати на количину приноса.

Дани погодни за бербу долазе у марту, акоСетва семена за саднице направљена у фебруару, затим трећа и четврта недеља марта је оптималан период за поделу садница. Сваки грм треба да расте шест листова. Повољно вријеме за брање је таква зрелост биљке.

Спремност садница за одвајање процењује се када листови расту на садницама.

Правилно брање није само у дијелу садног материјала:

  • припремање контејнера за пресађивање раздвојених садница;
  • погодна јела било ког порекла;
  • одабрани контејнер мора бити дубок да би одржао коренски систем и омогућио му да се развије;
  • посуђе за пресађивање не треба да се смочи;
  • на дну морају бити направљене додатне рупе;

Пре него што пресадите саднице у нове посуде, оперите их, осушите, направите рупе и сипајте плодно тло.

Дехидрирање садница паприке се врши када има шест листова.

Карактеристике пијука

Прије одвајања садница потребно је завршити залијевање за неколико дана, у таквим увјетима коријени су боље одијељени.

Када се спремају да се саднице изваде из лонца, оне их кукају лопатицом, држећи их за стабљику биљке. Након тога треба пронаћи главни коријен и одвојити процесе од њега. Ова радња се врши методички и пажљиво како се биљка не би оштетила.

Крај бербе је пресадити биљке у нове лонце, посути их на врх малом количином земље, притиснути и сипатитопла и насељена вода.Након брања парадајза направите бразде у тлу и спустите коријене дубље, а паприка ова техника је пуна.

Када је цео процес завршен, саднице можете одвести у нове резервоаре на светло место.Директна сунчева светлост је штетна за садни материјал, температуре су повољне.

Првих неколико дана саднице се прилагођавају зато што је биљка тешко толерисати у овој фази неге, морате бити пажљиви на биљку у овом тренутку.Ако сте урадили исправно брање, увењавање неких листова није потребно да се плашите.Након неког времена, биљка ће се опоравити.

Ако расадне саднице ставите у познато окружење, где је растао пре бербе, период опоравка ће бити краћи.

Сваку паприку треба ставити у засебну чашу

Зашто је важно да се у одређеним данима крајем марта - почетком априла, изврши пробадање, онда папар расте брже.У раној фази развоја у првим данима након трансплантације, бибер се може оплодити.Тако ћете биљци дати повољан развој и раст, јер у тлу није увијек могуће извадити потребне минерале за развој.

Паприке - каприциозне биљке које воле да се брину умјерено, обилују ђубривима и непрекидно се хране за бибер нису погодне. Повољна примена дораде врши се након појаве првих листова, неколико дана након бербе, два дана пре садње у отвореном тлу.За разлику од парадајза, они воле азотна и фосфатна ђубрива.

Органицђубрива за ову биљку су пепео и коприва. Ронилачки парадајз зависи од сорте, а не од паприке. Парадајз рони пре него што имају цвасти.

Пикови различитих биљних сорти варирају. Дакле, брање парадајза има своје нијансе, као што су паприке. Њега папра је занимљив и изазован процес који се састоји од многих узастопних активности. Њихово поштовање је узрок великодушне жетве.