Правилна садња лука на вашој локацији пре зиме

Постоје услови под којима лук гори, а на другима исушује. Понекад је тешко одредити дозу наводњавања. Због тога, многи фармери гаје лук зими или дан раније.

Садња лука за зиму омогућава добру жетву у пролеће

Јесења садња

Садња лука за зиму врши се углавном у јесен у раној фази. За овај догађај погодно је топло и суво вријеме. Погодни прекурсори за лук су:

  • махунарке;
  • парадајз;
  • краставци;
  • кромпир.

Тло, где планирате да садите лук, ископајте тако да тло буде што лабавије. Гнојити га природним ђубривима користећи дрвени пепео. Ширина груди треба да буде сто центиметара, а висина око двадесет.

Једну кашику витриола растворити у десет литара воде и третирати земљу од корова и паразита. Парцела коју оставите за лук треба да се смири, а земља треба да се збије. Стога је потребно унапријед припремити тло.

Витриол је одличан лек за корове и штеточине

Велику улогу игра избор разних луковица за садњу прије зиме. Прије зиме можете засадити лук из избора сорти Центурион или Стуттгарт. Погодан лук за садњу је онај чија је сијалица пречника од једног и по центиметра, или до једног центиметра.

Ако планирате да добијете зелено перјерану жетву, онда треба да узмете сијалице до три центиметра у пречнику.

У првом случају, слијетање на дубини од четири центиметра.А у другом по шест центиметара.Након завршетка садње, малчирати градилиште, додавати органска ђубрива, лишће и сено.

Садња је боље обавити прије првог мраза, тако да тло нема времена за замрзавање, што гарантира успјех у подузетим радњама.Најпогоднији период за слијетање је почетак октобра.Ако су зиме хладне, покријте подручје снијегом.Када дође пролеће, одмах сакупите снег са локације.

Пре садње луковица, третирајте их раствором витриола.Ако желите избјећи формирање стрелица, ставите их у кључалу воду на минут.

Центурион лук је примерен за сађење пре зиме

Избор сорте

Многи фармери преферирају да засаде лук пре зиме.Постоје различите врсте лук, које дају резултате после слетања, принос се формира из њих у различитим периодима.Сама биљка је непретенциозна, али има своје суптилности, које прелазе преко којих ризикујемо да изгубимо постројење.

Лук треба да има плодно и растресито земљиште, али се може узгајати без употребе ђубрива.Ако нисте сигурни у своју земљу, употреба органских ђубрива неће бити сувишна.Севок се може засадити и са луком и са сјеменкама, то јест са цернушком.Севок је исти лук, али више издржљив и снажан.Принос севке прелази продуктивност сијалице.

После садње Цхернусхке, семена лука, потребно је неко време и добијамо севок. Ова техника је погодна за узгој раних сорти лука.

Такође је погодан за садњу пре зиме. Боље је засадити на одабраној севки, јер ће севка трајати мање времена. Садња Цхернусхки ће морати чекати око годину дана како би се започело сијање, а затим слетио на узгој лука.

ринглетс користе када желе да расте лук, готово никада не користи за другу нигелла. Понекад се цхернусхка засади како би добила разноврснији лук који је трајнији.

Постављањем чернушке можете добити сетове лука

Лук - батун је декоративни тип биљке која нас занима. Батун хладно отпоран и издржљив.Сорта батун цвјета у другој години. Батун не изводи формирање луковице, већ само нове избојке.Сорта Батун даје зелене стрелице, које су веома тражене међу корисницима. Стреле батун имају витамине и минерале који благотворно утичу на људски организам и лече многе болести. Представници сорте Батун укључују:

  1. Батун Април.
  2. Салата Батун.
  3. Сериозха.

Стурон се разликује од осталих сорти у својим великим и тешким луковима. Тежина једне Стуронске сијалице може досећи двјесто грама. На горњем слоју Стурона су суви златни листови. Стурон је севок са просечним периодом зрелости. После три или четири месеца, достигнута је зрелост Стурона. Стурон је боље садити у плоднојземља са песком. Стурон се може чувати седам мјесеци.

Лук чемпионов - вкуснаа и атрактивнаа сорта

Садња семена

У јесен, неће вам бити тешко да купите сетове на тржишту да бисте слетили пре зиме. Садња семена у отвореном тлу је јефтинија, а лук се дуже чува. Али процес садње семена је напоран и дуготрајан. Пошто семе дају релативно дуге изданке него севке.

Садња семена је такође у избору сорти: годишња или не, отпорна на хладноћу или не. И укус крајњег производа, добијеног из семена.

Које семе изабрати, ви одлучите сами, све зависи од тога какву климу имате и какву врсту земље. Зими сејање семена у земљу није вредно тога. можда га неће узети. Сјеме расте повољно у врућини, тако да ћете морати узгајати саднице из сјеменки и пресадити зими до отвореног тла.

Семе се бирају и остављају да се користе за семе највеће величине. Семе мора бити цела и иста. Садња семена се врши у кутији или стакленику на истој удаљености један од другог. Саде се у земљиште и подлогу. Када семе проклија, могу се пресадити у отворену земљу.

Узгој лука од семена је дужи и мукотрпан процес. Датуми узгоја производа из семена трају дуже од севока. Услови узгоја лука су различити, без обзира у које време очекујете, лук треба да буде пажљив.