Правила за садњу грожђа: удаљеност између грмља

Новинари у виноградарству једва да су свјесни озбиљног и тешког задатка кроз који морају проћи.Узгој грожђа и брига о њима почиње садним материјалом.Ово је први и најважнији корак у узгоју плодне биљке.

За нормалан раст, грожђе треба довољно раздаљине између грмља

Како одредити растојање између чаура

Размак између грмља није само интервал измеђуали и празнину у пролазу. Да би се доследно добијали добри приноси, неопходно је правилно израчунати садњу материјала на локацији. Постоје три опште прихваћене методе садње винове лозе на локацији:

  • ниско је пар грмља по квадратном метру;
  • просечна густина има до три грмља;
  • Високо или дебело слијетање представља три грмља и више.

Да бисте почели са садњом, морате одлучити шта да наставите и шта прво да размотрите: удаљеност између грмља или редова?Прво, потребно је израчунати растојање између редова и јасно ограничити границе.Ово утиче и на развој садног материјала и на лакоћу бриге за винову лозу.На крају крајева, то је важно и за вртлара.Пролази би требало да досегну два метра.

Размак између чаура може се поставити на око, у зависности од жељених граница.Главно је организовати садњу грожђа тако дагрмови су се удобно развили и примили довољну количину светлости, воде и хранљивих материја.

Осветљење и провјетравање јамче високе приносе. Грожђе се може приписати избирљивом у бризи о биљкама за које је потребно створити удобне услове за узгој. Да је сваки грм добио потребну количину светлости, топлоте и ваздуха и да израчуна растојање између редова и грмља.

Да би се целокупан лиснати поклопац винограда обезбедио светлошћу и топлотом, израчунати растојање између редова.

Одлазак до крајности и засађивање грмља на незамисливој удаљености није неопходно, вино тежи да расте. Да не би дошло до потешкоћа орезивања и бриге за винову лозу, боље је напорно радити и одредити потребну празнину.

Свима је у овом случају умјерено. Што су дебљи и дужи винова лоза, то је мање светла и топлоте у близини стабала. И што је већа удаљеност између грмља, јача је винова лоза.

Мали јаз и велики - екстреми који утичу на раст и густину винове лозе и лишавају га потребне количине светлости и проветравања. Јаз би требало да буде просечан, односно оптималан за оне или друге услове садње винограда.

Ако узгајате бијело грожђе, засадите грмље на удаљености већој од висине покрова листа. Црвено грожђе је проблематичније, да би се правилно посадило, не треба вам мало сметати. У овом случају, усвојено је опште правило које каже да је удаљеност између грмљаЦрвено грожђе треба да буде веће од јединке ширине редова.

Што је чвршће засађивање црвеног грожђа, то ће бити јаче бобице.Квалитет и густина зависе од сорте грожђа и очекивања добијених производа.Ако узгајивач планира да припреми вино са киселином, он треба да засади густо грмље.

31грмље.Од како блиско планирате садити грожђе, зависи од развоја лозе.Ако питање одлучите једноставно, засадите грмље на пристојној удаљености, што ће дати грожђу простор за развој.Али, у овој ситуацији, после неког времена грм ће снажно расти и оптерећење на лози ће бити претерано.

Као и свуда, овдје су просјеци.Густина садње се односи на број рукава на биљци.Многи вртлари узгајају грожђе у очекивању једног рукава у сваком винограду.Има неких мана.Од густе садње грожђа почиње тражити путеве, његов коријенски систем се не може развити хоризонтално и коријени пробијају земљу, улазећи дубље у земљу.Због овог феномена виноград добија више хранљивих материја.

Мјереном садњом биљка је лијен и мирна, тако да виноград не постаје јак. Двије стране медаље, и како могу изабрати оптималан начин?

Својства сорте и климатски услови региона се узимају у обзир, то су први факторикоје треба узети у обзир при одређивању густине садње.Да то урадим како треба.потребно је да измерите предности и мане, на крају ћете доћи до слетног интервала, који је прихватљив за вас овде и сада.

Размак између редова и садница се одређује пондерисањем свих фактора раста дате сорте у разматраним условима климе и квалитета земљишта.