Правила за репродукцију шљиве резнице Шљива

Када почињу да се узгајају шљиве, није увек могуће одмах добити жетву.Често плодови падају на тло или су већ пуни.Да би вас шљива одушевила укусним и зрелим плодовима, потребна је посебна нега и одређени услови.

Карактеристике резница

Постоји неколико начина за размножавање овог стабла: пресађивање, резнице, изданци коријена.Репродукција резница шљиве у прољеће је најпопуларнији начин.

Могуће је узгој стабала уз помоћ зелених резница без садног материјала.Зелено пресађивање је најбољи начин да се узгаја дрво у земљи.

Ако корените корен правилно, након неколико година моћи ћете да уживате у првим плодовима.Главна предност репродукције резницама зелене шљиве је брзина овог процеса и висока стопа преживљавања.Постоје одређене сорте овог стабла које се лоше укорењују.

Припрема резница

Припрема матичне биљке је потребна за размножавање са зеленим резницама.То је главни фактор вегетативног размножавања.

Можете направити резнице ако желите у прољеће и код куће.То ће вас ослободити потешкоћа са складиштењем материјала за слетање.Саднице можете припремити у љето, почетком јуна.Ред андкаљени изданци су савршени.

Увече или рано ујутро, одсеците део дугачких изданака и одмах их ставите у воду. Даље мало трим побјећи одоздо. Изрежите пар резница са 2-3 лишћа из сваког изданка.

Можете обрадити резнице стимулатором раста да бисте убрзали ефекат. Вежите их у мале снопове од 20 комада и ставите у раствор преко ноћи. "Хетерооксин" се раствара у малој количини алкохола и додаје воду у односу 1:10.

Укорјењивање резница

Репродукција шљива уз помоћ резница је ефикасан и некомплициран начин узгоја дивних плодова. Морате знати како се укорењају резнице.

Прво припремите филмску пластенику. За дрвени оквир, жичани лук. Поспите тло на будућу стакленику са мешавином тресета и песка. Садите саднице у тло на дубини од 2-3 цм, а доњи листови резница треба да буду изнад земље. Оптимална температура у стакленику је 25-30 ° Ц, а резнице треба залијевати неколико пута дневно.

У року од месец дана, требало би формирати адвентне корене дрвета. Постоје 2 најлакше пробављиве врсте.

  1. Рано црвена.
  2. Хунгариан Мосцов.

Ландинг

Шљива - непретенциозна биљка, тако да састав тла не игра посебну улогу. Процес репродукције шљива зелене резнице - лако. Када се сади дрво је боље избјегавати стагнирајуће воде. Не можете засадити културу у близини подземних вода. Још један услов: да би се избегла нијанса, лишћу за фотосинтезу само требају сунчеве зраке.

Одржавање укоријењених резница током хладне сезоне је веома важно. Ископајте их у рану јесен, вежите их у снопове и умотајте их у пластику. Треба држати на хладном мјесту, а у прољеће слетјети на врт и расти за око 2 године. Јаме за резање треба ископати или у јесен или прољеће. У средини удубљења потребно је ојачати штап и распршити смјесу за садњу.

Мешавина семена садржи:

  • земљиште;
  • хумус;
  • амонијум нитрат;
  • суперфосфат;
  • речни песак;
  • калијум хлорид;
  • шљунак.

Раширите корење саднице у јаму, ојачајући га штапом и покријте га земљом. Након тога одмах залијте биљку.

Разлика између шљиве и шљиве

Домаћа шљива резултат је укрштања трешњиних шљива и трња. Доносили су нам га са западне Европе, а шљиву са југа. Главна разлика између ове две културе која припада истом роду је њихова хладна отпорност.

Шљива је више изложена разним болестима. Алицха је непретенциозан и није болестан. Неприкладна хладна клима може уништити дрво, тако да је у хладној сезони неопходно да се то заврши.

Главне разлике у шљивама и шљивама су спољашње и укусне карактеристике њихових плодова. Шљиве - плаве, љубичасте, гримизне. Воће вишње - жута, наранџаста, црвена. Почетком јесени могуће је сакупити шљивовицу, а на крају љета велики принос шљива.

Укуси су одређени хемијским саставом плодова. Вишња шљива садржи велику количину киселина икалцијум, и шљива - више шећера. Састав оба плода садржи довољну количину витамина и елемената у траговима неопходних за људско тело.

Највећа количина витамина Е је у шљива трешње, витамин А је у шљивама, плодови позитивно утичу на стварање крви, помажу код кардиоваскуларних болести и болести гастроинтестиналног тракта. Алицха има лаксативно дејство, користи се као цхолеретиц и анти-хладни лек. Ови прелепи плодови се припремају на различите начине: кувани, сушени, конзервирани.

Репродукција резница трешње

Узгој резница шљиве током лета није тежак. Важно је да се овом питању приступи одговорно. Купите саднице трешње само са затвореним кореновим системом. Користит ће се много лакше него стабљика шљива.

Током прве 2 године, требало би формирати главни костур дрвета, који ће за годину или две дати прве плодове. Она плодоноси раније од шљиве, а дрво брзо расте.

Садња и репродукција резница трешње се не разликује много од садње шљива. Потребна је само плодна земља. Биљка треба да буде или у пролеће или јесен. Иако је пролећна сезона пожељнија за пропагирање овог задивљујућег воћа, главни услов за узгој дрвета је мир. Ако се шљива не укорени у јесен, она ће умрети зими током хладноће.