Правила за репродукцију резница трешње код куће Цхерри

) Један од популарних метода размножавања коштичавог воћа је пресађивање.Овом процедуром можете добити тачну копију вашег стабла.Репродукција трешања резницама код куће може бити спроведена од стране почетничког вртлара који је добро упознат са техником обраде.

Резнице трешње су једноставна метода

Метода резница

Све већи број становника летњике преферира овај начин размножавања биљке.Уобичајена употреба семена са већом гаранцијом повољног исхода неће дати тако ефективан резултат.Које су предности резања трешања?

 • нема потребе за додатном опремом;
 • готовинска уштеда на откупу садница;
 • могућност експериментисања са биљкама и узгајање сопствене, јединствене инстанце;
 • Резнице се лако добијају - само их сече из узорка мајке.
 • Као и свака технологија, метода резања има своје потешкоће и недостатке:

  • мали проценат успјешно укоријењених резница: да би се проклијало, морат ћете узети неколико узорака;
  • мукотрпна нега: обезбеђивање склоништа за зиму,редовно и обилно заливање, употреба стимуланса раста;
  • Процес дугог раста.

  Узгајивач мора одмјерити предности и мане, а тек тада почети размножавати усеве са зеленим резницама.Треба имати на уму да, уз заслуге донатора, млади раст добија своје мане.

  Постоје 4 начина пресађивања: у стражњици (са језиком, једним или више избочина), са побољшаном копулацијом, у пукотини и иза коре.

  Нису все сорти способне да формирају резнице.Међу онима који дају добре изданке, постоје следеће врсте: Молдаван, Романка, Трусхенскаиа, Маиак, Лате Пинк.

  Избор времена и материјала за садњу

  Оптимална сезона за размножавање камених стабала почиње у лето, у првој половини јуна, када биљке успоравају свој раст.Годишњи резови у том периоду су дрвени у подножју.У мају, касно пролеће, када избојци брзо расту, пупање пупољака је веома споро.Стабљика је затегнута прије почетка мраза.Након успешног зимовања, вишња се поново храни.

  Приликом одабира јула - августа за садњу, баштован ће се суочити са таквим проблемом као што је могуће промрзлине корена, јер неће имати довољно времена да се навикну на хладно време.Уз правилну негу зими, ова потешкоћа се компензира.

  Важан корак је избор матичног стабла.Не би требало да пати од нутритивних недостатака, а препоручени су и прекомерни појединци.Неприхватљиво је узети каобиљка донор соре фунгус.

  Резнице из старих култура практично немају шансе да се укорене. Најбоља опција - оне које су почеле да доносе плод пре око 3 године. Пуцњеви се узимају из осветљеног дела круне стерилним маказама рано ујутро (или након заласка сунца), од младих и јаких грана које расту на дрвету - тако ће се брже укоријенити. Свака стабљика треба да има 3 лишћа, а на дну шуте треба да буде најмање 3 цм.

  Горњи рез се изводи под углом од 90 °, мало изнад бубрега, а нижи - 45 ° Ц. Обично пуца коријен одмах након вађења из мајчиног стабла: ако не постоји таква могућност, материјал ће се складиштити у посуду с водом (тако да резани листови нису мокри) и ставити на тамно хладно мјесто. Рез се обрађује стимулатором раста и вртом.

  У пролеће је корисна метода пресађивања помоћу бубрега, који је одсечен скутумом, дугачак најмање 1/3 м. Рез на коре на дрвету графта је направљен на истој дужини.

  Метода копулације се практикује током лета. Горњи део подлоге се реже, тамо се постави сечење. Алтернативно, може се убацити у инцизију кортекса.

  Трешње се могу калемити не само на сродне сорте; могу бити трешње, шљиве. Дрвеће је изабрано млађе од 10 година, здраво и непретенциозно. Вакцинација ће помоћи да се ојача имунитет биљке и побољша укус бобица.

  Технике укорјењивања

  Претходна обрада пре укорењивања састоји се од дезинфекције.специјални препарати: "Хетерооксин" у пропорцији од 100 мг на 1 л воде. Након намакања у раствору 15 сати, могуће је директно прећи у корење. Често се користи супстрат који је херметички затворен са малом количином стајњака.

  Држите избоје из мраза у прољеће - то је чест проблем који убија. Из интензивне топлоте избојци се могу укоријенити. Оптимална температура ваздуха за успешно клијање је 20–25 ° Ц.

  Средниат вътрешниа момент на възможност на вътрешно възможност е месец. Таква биљка може произвести плодове за 4-5 година.

  Храњење корена требаће двапут овог лета: препоручују се јун и август. Фосфор ће помоћи њиховом јачању и развоју, што је кључ успјешног и правовременог коришћења. Обилно и често наводњавање обавезно је: камено воће узгојено са зеленим резницама не подноси сухоћу - тло под њима увијек треба бити влажно. Важно је не претјеривати тако да тло не труне. Посебно треба бити опрезан у августу када почињу напади паразита и гљивице се умножавају: задатак вртлара није да створи услове за њихово ширење.

  "Хетерооксин" е примерен за дезинфекциа и укоренението на резината

  .

  Методе оптимизације

  Репродукција резањем са свим својим врлинама не гарантује успешне резултате. Да би повећали шансе за успех, агрономи су развили технике које омогућавају повећање процента клијавости плодова.

  Избјељивање дијела резања значајно доприноси успјехуда се размноже резнице трешње зелене.Почиње дегенерација матичних ћелија, а коренски систем сече стабљике почиње брже да се развија.Из овога се може развити снажно дрво.

  Код куће се метода примјењује на сљедећи начин: на грани која ће у будућности постати резање, када се формира трећи лист, филм филма се обмањује тамним филмом.Електрична трака погодна за амбалажни материјал је дебљине око 5 цм, а омотани изданци су у мировању 2 недеље, а затим одсечени.Црни филм се уклања и слијеће у земљу.

  Резнице би требале омотати базу тамном траком

  Закључак

  Репродукција резница трешње је одличан начин да се узгаја копија вашег омиљеног стабла.Техника је једноставна у извршењу и не захтева велике трошкове.