Правила за наводњавање вишње Цхерри

Главни извор исхране за сваку биљку је вода.Потребно је редовно заливање и дрвеће трешње.Упркос чињеници да трешња толерише сушу нормално, једноставно ју је потребно залити.Посебно у периоду цветања и појаве бобица.Количина наводњавања ће зависити од количине наводњавања.Када садите воћно дрво на вашој парцели, морате знати како и колико пута у току периода залијевања се врши за биљке различите старости како не би наштетили усјеву и добили добру жетву.

Опште препоруке

Трешња је незахтјевна биљка, али због неповољних услова узгоја и његе, покушава да преживи, а неда произведу плодове.Потребна је пажљива брига за младо дрвеће.Заливање треба да буде редовно све док биљка нема јак коренски систем, који је добро навикнут на тло и дубоко се развио.Број наводњавања зависи од локације коријена у земљишту.

Прво заливање трешње врши се одмах након садње.Ово се ради како би се запечатила земља око корена, али не да би се заситила садница.Немогуће је одмах након слијетања сипати 2 канте текућине испод ње.Вода ће се само ширити преко локације и неће нормално потопити дрво.Боље је ставити прскалице у башту, које ће равномерно наводњавати биљку.Сет аверагепритисак воде.

Током године након садње, дрво најмање једном недељно залива.

Док земља у јами не постане густа, може се користити наводњавање или наводњавање. Кроз време до дрвета, можете држати црево из кога ће тећи вода.

Ако користите посебну прскалицу, потребно је око два сата да се земља потпуно залије.

Трешње од 1 године

Тачно годину дана након садње, вишње се више не сматрају тако потребним. Водатрешње по потреби:

  • ако падавина не буде дуго (киша);
  • висока температура се одржава на улици дан и ноћ;
  • ако је дрво засађено на сунчаном мјесту и често се суши.

Трешња треба воду у прољеће и љето. Трајање наводњавања зависи од сазревања бобица. Без обзира на сезону, дрво треба да се засити водом без грешке, ако већ дуго не пада киша. Начин и количина воде могу бити исте као у првој години живота.

Прекомерно заливање негативно утиче на стање биљке. Обимном систему корена не треба само вода, већ и ваздух. Ако је земља превише влажна, трешња неће моћи потпуно да дише. Коријени труну и стабло пропада. Ако се ови проблеми појаве у првој години живота, отпустите тло око биљке. Након тога, дрво ће постепено обнављати своју снагу и наставити да расте и развија се.

Трешње од 3 до 15 година

Потреба за честим заливањем трешње нестаје за 3 године живота.Неопходно је често заливати у периоду цветања и плодоношења, у сушним сезонама. У јесен, наводњавање се врши редовно, тако да вода прелази 15 цм дубоко у земљу, дрво ће се навикнути на влагу и припремити се за почетак зиме. Влага неће дозволити оштећење корена и самог стабла од смрзавања. Биљке воћа и бобица се јако боје мраза, а такве акције ће му помоћи да нормално преживи зиму.

Наводњавање у последњим месецима јесени врши се када лишће потпуно падне са дрвета. Листови сваке сорте падају у различито време, јер се време сазревања, цветања, плодоношења и тако даље разликује, пре зимовања, потрошите 2 канте воде за наводњавање сваки дан током недеље. Таква количина течности ће бити довољна да зимница добро зима.

Наводњавање круне дрвета

Лети је веома топло или сушно за клијање и формирање круница за посипање у складу са следећим условима:

  • треба да буде мутно;
  • поступак се изводи ноћу или ујутро.

За велика стабла, поступак се спроводи као превентивне мере пре почетка мраза.

Ноте то Гарденерс

Често заливање само ће нашкодити биљци.Ријетко, али у изобиљу, храни земљу. Течност мора доспети до корена, дубине 15–40 цм, а за то ће бити потребно неколико канти воде. Лака и честа наводњавања могу озбиљно оштетити, јер мало кисика улази у тло, што је лоше за корене.

Рецоммендед:

  • сипајте воду у ров близу дрвета;
  • не влажење корена корена;
  • увијек, након наводњавања и кише, олабавите земљу тако да се влага дуже чува;
  • уклонити лошу траву тако да не штети корену вишње;
  • посути корење земљом, ако су почели вирити након наводњавања.

Јесенско залијевање чини јаку биљку пред брзим мразом, прољеће и љето спрјечавају падање цвијећа и јајника.

Закључак

Потребно је знати како залијевати трешње, јер опће стање биљке и принос овисе о поступку. Пажњу треба посветити младом расаднику у првих неколико година након садње. За одрасле трешње није потребно темељно заливање, већ ће бити довољно падавина и наводњавања у сушним периодима.