Правила за наводњавање брескве у лето Пеацх

За дрво засађено у врту, веома је важно не само право мјесто, већ и прикладност тла. То је због чињенице да је за добијање добре жетве потребно узети у обзир близину локације подземних вода, рељеф, врсту самог тла и плодност тла. Саднице брескве су веома избирљиве. Приликом избора земљишта за искрцавање потребно је узети у обзир њихов негативан став према мочвари, влажном тлу и равничарском терену.

Препоруке за садњу брескве

\ т

Када садите брескву, морате следити неколико једноставних препорука које ће повећати принос и значајно побољшати укус воћа.

 1. Препоручује се да се брескве посаде на крају пролећа, али тек када пупољци почну да цветају на дрвету.
 2. Приликом одабира мјеста за слијетање, вриједи размотрити одбојност брескве за скице, које могу бити провокатори разних болести коријена.
 3. Припремите јаму за слијетање унапријед у јесен. Зими ће се сви инсекти у њој замрзнути, што ће омогућити да се избегне оштећење кореновог система саднице.
 4. Пре садње усјева, неопходно је вршити дораду земљишта, за које се користи хумус у количини од 2 канте и дрвени пепео.
 5. Корени систем, пре слијетања на земљу, мора се прво натопитилекови "Абига Пеак" или "окси", који ће га заштитити од штеточина.

Садња и наводњавање

За садњу брескве у јесенском периоду могуће је само у оним дијеловима земље гдје нема јаких мраза. Слетање се може обавити најкасније 2 месеца пре очекиваних мраза до прве декаде октобра. То је због чињенице да је температура током дана умерена, што ће дати прилику да се узме садница корена. Бресква, која је преживела зимски период, у будућности је отпорна на мраз и отпорнија је на нагле промене температуре.

Коренов систем брескве налази се релативно плитко, на удаљености од 20-60 цм, тако да је за наводњавање потребно направити круг стабљике, чији радијус није већи од 20 цм. Тиме ћете избећи оштећење кореновог система.

Не може се израчунати потребна количина воде за правилно заливање садног материјала. Полако, треба да сипате воду у претходно припремљени јарак док се више не упија брзо у земљу. У процесу заливања дрво се може хранити ђубривима, што ће побољшати процес плодоношења. Природа и састав ђубрива се бирају појединачно, у зависности од старости, сорте и стања саднице. Користите природну храну која вам не дозвољава додавање страног укуса воћу.

Летње заливање

Залијевање брескве љети се обавља у неколико фаза.

 1. Први пут када треба да залијете 2 недеље пре цветања,али само у случају малих количина падавина.
 2. Даље наводњавање се дешава једном месечно, али такође узима у обзир временске услове и падавине.

Воће брескве, за разлику од јабуке и крушке, не прихвата велику количину влаге и, ако је обогаћено обиљем воде, коренски систем почиње трунути. Неправилно заливање значајно ће смањити количину плодова и може уништити младе саднице.

Залијевање брескве треба зауставити тек након што почне да добија свијетле боје. Када се период бербе заврши у јесен, садница треба добро залијевати тако да лако може издржати зиму.

Обрезивање и заштита од штетних фактора

Обрезивање сувих грана сматра се једном од најважнијих фаза у збрињавању младице брескве, која ће омогућити покретање младица. Није довољно нахранити биљку на вријеме за добру жетву током љета. Сваке године, уз помоћ оштро орезаних шкаре, у рано прољеће пресијецају сухе, оштећене и смрзнуте гране. За овај поступак потребно је одабрати мирно вријеме.

На овом брескве не престаје да захтева пажњу: култура током целе године мора бити заштићена од разних спољних фактора:

 • хладне и изненадне промјене температуре;
 • болести стабла, лишћа и плодова;
 • директна сунчева светлост;
 • штеточине и инсекти.

Дрво брескве је веома љубавно према сунчевим зракама и врућини, које у јесен јако недостаје. Ови факториутиче на сазревање и количину убраног усева, укуса.

Посадите младице са високих и старих стабала, које треба обилно залијевати. Већа стабла могу створити хлад, што може довести до потребе за додатним заливањем и значајно успорити процес зрења. Удаљеност од суседних биљака треба да пређе 3 м.

Плодови брескве припадају јужним биљкама. Лети траже топлоту, али зими могу да издрже температуре до -24 ° Ц, али случајеви без мраза нису изузетак, тако да треба усадити усеве на јужној страни локалитета, далеко од система за наводњавање.

Значајна штета наноси се бресквама, посебно ако су неправилно заливене, болести специфичне природе и штеточине. Најчешћи су монилиоз, пепелница и пузавица.

Штеточине које су опасне током периода цветања укључују гриње, оријенталне жижаке и жижаке. Да би се спријечила таква појава помоћи ће у исхрани брескве у јесен у Бордеаук текућим и душиковим приправцима.

Закључак

Бресква је захтевна биљка, а количина жетве у потпуности зависи од вашег рада и бриге. Немојте мислити да ако на време залијете дрво, то ће вам дати добру жетву - да би се сакупили висококвалитетни плодови, потребно је да се бринете о усјеву, штитећи га од негативних утицаја околине.