Правила покривања: на којој температури се покрива грожђе

Да би се грожђе дуго узгајало и стално добијало високе приносе садног материјала, оно мора бити покривено за зиму. Грожђе је јужњачка култура, па је тешко толерисати јаке мразеве.

Склониште грожђа за зиму

Њега грожђа: Склониште

Нагле промене температуре у различитим климатским регионима могу вам одузети бербу грожђа много година. Да би се избегле такве ситуације, грожђе је заштићено за зиму, посебно за младе и ломљиве саднице. Није довољно покрити грожђе, овај процес има своје карактеристике.

У стабилним условима, виноград лако може толерисати смањење температуре на 16 степени мраза. Ако сорте грожђа нису отпорне на хладноћу, даљње смањење температуре може изазвати умирање очију. Када температура падне на минус двадесет, све очи винограда на грму било које старосне категорије умиру.

Корен винограда је мање стабилан део биљке, јер је чак и скрупулозно да се смањи на минус шест степени, на тој температури умре одређени део корена. Кршење интегритета грма винове лозе је неуспјех у исхрани читаве биљке. Ако је копнени део биљке подложан регенерацији, онда је корен замрзнут /потпуно потпуно и неопозиво.

Постоје дватипови винове лозе:

  • покривање;
  • Унцоверед.

Покривање грожђа земљом за зиму

У зависности од њихове издржљивости, они их покривају или не, али замрзавање или нестабилност климе подразумева покривање исорте грожђа.

За области где се култивација одржава у оквиру минус шеснаест, узгој без склоништа је прихватљив, за сорте отпорне на мраз, узгој без склоништа је прихватљив чак и унутар минус двадесет степени.

Култивација

Дефинисањем климатских карактеристика које су карактеристичне за зиму у вашем крају, спремни сте за склониште и заштићени од непотребног и непотребног рада.

Узгој грожђа је олакшан чињеницом да се они узгајају у региону где је клима стабилна и када су познате флуктуације температуре.Да би се спријечили неугодни инциденти, грожђе треба унапријед покрити, предвиђајући могуће температурне флуктуације.

Пре него што се склони, припремају винограде да чекају хладноћу.Да бисте извршили припрему, урадите следеће:

  1. Извадите чахуру из носача.
  2. Уклонити све непотребне површине грожђа обрезивањем.
  3. Третирајте биљку профилактичким средствима.
  4. Вода са много воде.
  5. Поставите глодавце по потреби у близини садног материјала.

Покривајте винограде ако су још млади или нестабилни.Хибриди су веома подложни мразугрожђе.Виноград можете покрити на три начина: оплодити садни материјал, покрити га половином или пуном.

Шема висота склоништа.и - земља;б - органски слој

Начини склоништа

Ширење једногодишњих садница.Ако су климатски услови у растућем региону штедљиви, онда свако грожђе може бити спудирано.Доњи део биљке је покривен слојем земље, који штити биљку од мраза што је више могуће.Висина изолације треба бити двадесет пет центиметара, а не мање од десет.Ова техника штити корен, али не спречава замрзавање основног слоја биљке.

Пола покривач је метода која је праћена поклопцем дијела биљке.налази се у непосредној близини тла: глава, рукави и почетак изданака.Остали делови постројења су обавијени различитим изолационим материјалима. Суха трава, материја или филм се користе за покривање .Дебљина изолационог материјала треба да буде близу четири центиметра.Покривају оба типа грожђа.

Пре изоловања грожђа, уклања се из подлоге и чисти од изданака, вишка зеленог покривача и свих листова.Постројење је лако савијено и уз тло.За изолацију се користе све могуће крпе.Они прекривају слетиште и омотани филмом на врх.Омотајте филм, побрините се да не дође у контакт са биљком и није било ефекта стаклене баште.

Пре скривања зиме, грожђе се уклања из подлоге и чисти од процеса, вишак зелене бојепокрити и све лишће

Причврстити изолациони материјал са биљком на земљу и посути земљом, слојем од око тридесет центиметара.Вероватније је да не умре садни материјал, дајући му комплетно склониште за зиму.Друге методе не дају стопостотну заштиту биљке.

Ако се, упркос свеукупној промишљености, није могло покрити биљку и заштитити је од хладноће, прва помоћ треба дати грожђу.Притиснути биљку на земљу и покрити је земљом.Да би се биљка заштитила у оштрим зимама, понекад се праве ватре у близини.

Правилна припрема за хладно време омогућава да биљка остане здрава без губитка.Млада садница има највећу осјетљивост на хладноћу.Мора се покрити без обзира на природну одрживост.За изолационе материјале могуће је користити било шта.

Игле бора се често користе за изолацију кореновог система.Расут је око дијела коријена на удаљености од пола метра од резаног грожђа, а изнад иглица је постављен филм.На странама филма посута земља.Што је најважније, одрежите биљку пре скривања.У зависности од изабраног изолационог материјала, прерадите биљку витриолом.

Да би се биљке одржале у здравом стању и да би се одржао константно висок принос материјала, потребно га је загрејати током зиме, без обзира на отпорност грожђа на хладно време.Изолациони материјал се може изабрати у зависности од личних преференција, како не би ризиковао слијетање, боље јепотпуно покрити грожђе: коренски систем и сама биљка.

Брига за грожђе укључује многе нијансе, али ако испуњавате све захтјеве и методичност, то вам неће бити тешко и тешко.Покријте грожђе упркос квалитету његове издржљивости на мраз.