Правила израде кавеза за украсни зец урадите сами Раббитс

]

02Ако одлучите да покренете декоративни зец, биће му потребан кавез у којем ће живети.Можете купити готове производе, поготово зато што продавнице имају богату понуду.Али пространи стан ће вас коштати прилично пени, ау малом кавезу кућни љубимац неће моћи да се осећа добро.У овој ситуацији, један излаз је да направите кавез својим рукама.Материјал је много јефтинији од готовог кавеза, а за његову изградњу није потребно посебно знање.

Зец у импровизованом кавезу

Димензије кавеза

Пре него што купите материјал за изградњу кавеза за украсне зечеве, моратезнају која величина треба да направи становање.Према правилима, она је 4 пута већа од зеца, тако да се може слободно кретати око ње.Економична опција је дужине 1 метар и ширине 60 цм.Висина је одабрана тако да животиња може стајати на својим задњим ногама.Можете га учинити већим, а онда ће му кућни љубимац бити посебно удобан.Дозвољен је кавез од 50 к 100 цм или 50 к 80 цм, висина 40-45 цм, ако је кућа на два нивоа, а 50 цм - ако је једнокатна.Важно је запамтити да у таквој соби животиња не би требала бити око сата, пустити га да хода најмање 2-3 сата.

Ако одлучите да стан за украсни зец буде компактнији, животиња неће моћи да се креће у њему.Онда ће почети озбиљне здравствене проблеме: гојазност,деформације унутрашњих органа и скелета.

Зец не би требало да буде гужва

Шта треба да знате о кавезу

Они који желе да изграде кавез сопственим рукама, треба да знају карактеристике декоративног кавеза.зечеве, да не праве уобичајене грешке.

 1. Без пода.Украсни зечеви немају јастучиће на шапама, што их разликује од мачака или паса.Дакле, не могу живјети на поду - решетке.Ако сте погрешно направили такав кавез, морат ћете стално полагати даску, тепих, тако да животиња сједи на њима.Ако то не урадите, зец ће увек бити у тоалету, као једина погодна површина за то.
 2. Немојте лакирати или бојати.Зечеви воле да гризу све.Тако да се не отрују штетним супстанцама, у ћелији је боље не бојати, не лакирати.
 3. Дно кавеза је са постељином.Ако кућни љубимци живе на чврстој површини, онда ће се њихове задње ноге упалити.Стога, дно ћелије посипајте или пилите, или папир, или положите мекани јастучић.Да се ​​пиљевина не наспава довољно, не заборавите на брзаке.Али тепих, као легло је боље не користити, јерто је штетан материјал ако се гризу, а зечеви се гризу.Али ако из њега направите други спрат, причврстите га ексерима тако да се не скине, овај материјал је такође добар.
 4. Материјал је издржљив.Ове животиње стално гризу.Зато је важно изабрати издржљив материјал.

Како направити кавез

Да бисте направили кавез властитим рукама, не морате бити познавалац вјештина столарије.Размотрите начинеизградњу куће.

Кућа из старог стола

Ако имате стари и непотребни стол средње величине у вашој кући или колиби, умјесто да га носите до канте за смеће, користите га да направите кавез својим рукама.

Дијаграм ћелије из старе табеле

Причврстите оквире стабла на којима би се растегнула решетка до крајева ове табеле. Побрините се да нема испупчених крајева жице и врхова ноктију, иначе ће се љубимац повриједити. Није потребно фиксирати само мрежицу, стражњи зид је од шперплоче. Испред два оквира виси на шаркама. Ово су врата.

Дно се не може урадити да би се лакше изашло, него да се одоздо положи комад линолеума.

Степ би Степ Гуиде

Ако планирате да направите кавез властитим рукама, можете слиједити ову упуту. Таква ћелија не захтева вештине.

Једноставни дијаграм ћелија

Овај стан нема занимљив дизајн, али ће кућни љубимац бити удобан и удобан.

 1. Прво нацртајте цртеж или користите готов.
 2. Направите под. Да бисте то урадили, узмите лим од иверице и исеците га на величину од 90 к 60 цм.
 3. Комад калаја. Припремите лист калаја, као и иверица дебљине 0,2 мм. Можете без лименке, али с њом ћете лакше очистити кућу.
 4. Прављење бочних зидова. За њих ће вам бити потребни комади иверице висине 45 цм и ширине 60 цм. Ако само градите кућу од шперплоче, зец ће бити таман. Дакле, из ДСП-анаправите само задње и бочне зидове. За остало је боље користити оквире са растегнутом металном мрежом, која се такође прави својим рукама. Ако узмете мрежу, смеће ће пасти са пода кавеза: пиљевина, папир. Зидови су причвршћени чавлима, а затим причвршћени на под помоћу саморезних вијака.
 5. Стварање врата. За израду врата ће требати решетка и летвице од дрвета. Обеси га на шарке.
 6. Други ниво. Причврстите слој шперплоче да бисте направили други слој зидова помоћу саморезних вијака. Под је стабилан, мора издржати тежину животиње тако да зец не падне и не повреди се.
 7. Лестве. Да бисте дошли до другог ката, љубимац ће моћи да се попне на степенице. И она ће то морати да уради сама. Ширина лествица је најмање 15 цм, а израђена је од шперплоче и летвица. Са интервалом од 5 цм чекић са чекићем на дрвеној летви на иверици.

Ово није једини начин да створите ћелију својим рукама. Укључите фантазију, креативност и изградите нешто занимљиво.

Оригинални кавез за зечеве

Није потребно користити шперплочу. Веома комфорне куће за кунића од плексигласа. Ово је јефтин материјал који ће се лако очистити и очистити. Плахте од плексигласа или лепљене љепилом за кућне љубимце или причвршћене за намјештај. Да се ​​такав кавез са зецом не може оставити на директном сунцу.

Клетка "уради сам" значи уштедјети новац и створити удобан и удобан дом за кућног љубимца. Ако унапред размислите о свим детаљима и одговорно приступите послу, љубимац ће вам се допастистановање.

Ово је такође веома важно, јер за животињски стрес - пресељење у нови дом. Зато је боље одмах припремити погодно склониште и оставити зеца у њему. Ако је пре тога живео у малој кући, ставио га у нови стан како би се смањио стрес кретања. Луксузни станови су гаранција да ће зец живјети у вашој близини дуг и сретан живот, и неће патити у малој кутији.