Повећање тежине за бикове крава

Да би се узгајала здрава стока, обезбедити им уравнотежену исхрану витамина и минерала. Обезбедите им одговарајуће животне услове и изаберите начин да подигнете животиње:

  • испаша,
  • сталл,
  • Пашњак - штала.

Њихова организација зависи од организације сточарства.

Да би товили стоку за месо, треба да направите погодна исхрана

Организација за исхрану стоке

Ако хоћете да шетате животиње на пашу, а клима им омогућава да се пасу дуго времена, онда је главна компонента исхране зелена храна; када товилиште ставе све минерале и витамине, биковима се дају самостално. Одржавање стоке у условима који се одбијају од сезоне, постаје мешовити тип исхране: у хладном штанду; љети - испаша.

Мешовити начин држања стоке је широко распрострањен, јер је прихватљив за специфичности климе у Русији.

Бирајући начин држања животиња, обратите пажњу на чињеницу да се тов одвија у фазама:

  1. узгој телади;
  2. угоститељство за младе залихе;
  3. тов одраслог бика;
  4. тов стара стоке.

Свака од фаза храњења бикова одговара исхрани.

У првим мјесецима живота телад се храни углавном млијеком, ако је женка из смјера меса стоке,Потребно је додатно храњење телета. Храњење мајке даје брз раст меса младог бика.Неки пољопривредници додају додатну исхрану пуномасном млеку, смањујући количину млека.Разблажују га житарицама, хлебом, укусом зрна или сирутком. Ова метода ће смањити трошкове целог млека и убрзати процес одбића од мајке.

Активни тов телади траје 3 месеца

Храњење телади траје три месеца, сваки дан теле добија килограм тежине. Ако узгајате говеда и продајете телад, убрзајте први период храњења. Продати новорођенчад са великом тежином, продужити исхрану до годину дана и произвести интензивно тромесечно това.

У периоду одрастања, исхрана се мења, додају се житарице, лана и сено. Млада говеда настављају да дају млечне производе.

Ако тражите алтернативу таквој исхрани, онда храните супститутима, а двадесет и један дан пре клања убризгајте мајчино млеко. Ово ће пружити прилику за смањење трошкова.

Млада говедина се држи у уском шталу у време храњења, не дозвољавајући јој да се креће или смањује способност кретања. Изабрана соба треба да буде светла и топла.

За тов бирају месне пасмине бикова, рођене одмах са великом тежином. Ако родитељи потомства показују високе вриједности у смислу издржљивости и квалитете, потомство ће бити слично.

Организација храњења зрелог бикау поређењу са исхраном одраслих особа, али са садржајем протеина.У овом узрасту, стока расте и развија се, надзор у исхрани ће смањити квалитет трупа.

Съгласно съдържание на зрели бики се користат на високобетонските прехрани

.њихово месо је нежно.Комбинована исхрана у трајању од четири месеца омогућава вам да изградите мишиће и масти, добивате добро месо са великим процентом живе тежине.Стари товни гобови губе потражњу због крутости меса.

Карактеристике исхране

Узгој бикова за тов за месо је уобичајен начин зараде.Њихова храна је организована на основу старосне категорије и карактеристика пасмине, укључујући и правац њиховог узгоја.Категорије које се узгајају за месо су месо - млијечни бикови и месо, јер обим њихове мишићне масе задовољава увјете.

Треба смањити количину луцерке у храњењу бикова, што изазива болне сензације у стомаку, што доводи у опасност живот појединца.Проблеме можете смањити куповином телади старије од два месеца, прескакањем фазе това бикова са млеком.Организујте шталу испод штала за краве.Ако је то лагано и топло, без влаге, онда је одлично за држање бикова.

Бикови су агресивне животиње које се држе у стаји на спутан начин.Размислите о томе, њихова мишићна маса достиже тону.

Редовно чистите стајњак, спречавајући влагу и прљавштину у просторији.Шетња говеда, зелена храна укључује већину хранљивих материја потребних за развој животиња било које старосне категорије.

Ходање на свежем ваздуху и зелена крма доприносе повећању тежине

Главна компонента исхране стоке је силажа.У процесу развоја тијела бика повећава се удио силаже у храни.Разблажује се крупном текстурном храном, куваним поврћем, отпадом хране биљног поријекла, сијеном и травом.

Храњење је главни део подизања бикова за даље клање.Њена равнотежа са витаминима и минералима побољшава квалитет меса бика различитих старосних категорија и раса.