Поступак пресађивања брескве Бресква

Бресква је такође биљка која не подноси климу смрзавања.Најбољи региони за њега су јужни, гдје се зими коријење не замрзава.Али постоји могућност да се она узгаја у северним регионима.Да бисте то урадили, можете направити такав догађај као вакцинацију од брескве.Потребно је узети у обзир све препоруке по овом питању.

Предности вакцинације

Ово није само метода за повећање отпорности на мраз, на тај начин се постижу бројне позитивне особине.Поступак за брескву, нектарину или било коју другу културу има својства која имају за циљ повећање приноса и побољшање квалитета.Поступак може помоћи да се спаси скоро мртво дрво.

Главне предности ове методе у односу на друге методе узгоја биљака су очигледне, будући да брашнаста инокулација:

 • доприноси очувању и развоју нових, одрживијих култура;
 • повећава брзину развоја цвећа и плодова биљке;
 • повећава отпорност биљке на зимске прехладе;
 • ће моћи да помогну у процесу помлађивања старије биљке;
 • не мења особине младог стабла, задржавајући све његове сортне предности;
 • повећава количину усева која се може добити из једне мале парцеле.

Вјештина и знање како усадитиБресква вам омогућава да се бавите узгојем усева на различитим местима.Најбоље време, које је погодно за калемљење биљке као брескве, је пролеће, али само када не постоји могућност да се мраз врати.

Ако је зима била јако ледена и сњежна, стручњаци препоручују одржавање таквих догађаја током љета.Пресађивање у прољеће је оптимално у смислу количине могућег приноса.Летња вакцинација од брескве може се обавити најкасније до средине августа.Иначе, стабљика неће имати времена да се смири и умре са наступом јесењег хладног времена.

Како посадити брескву: у јесен и зиму стручњаци не препоручују садњу биљке, јер то може довести до њене смрти, па се предност даје љетњој или прољетној процедури.

Правила за избор стабла за пресађивање

Најкорисније за садњу брескве је култура исте врсте као и одабрано сечење.За осјетљиву сорту, најпогоднији је дивљи тип.Као резултат ове процедуре, плодови се добијају са побољшаним укусом који се може транспортовати и складиштити.

Најбоље културе које се правилно користе као залихе морају бити познате свакој особи која планира да спроведе процедуру.Шта хранити бресквом:

 1. Вишња шљива.Жута шљива, посебно дивља сорта, идеална је за пресађивање.Најбоље резултате дају гране које су изнад свега.Међутим, шљива има својство да даје много бочних грана.Морају се уклонити прије поступка.
 2. Добропогодна шљива као залиха за калемљење брескве у пролеће. Вреди размотрити чињеницу да неке сорте шљива могу бити прилично слабе и неће моћи да дају довољно енергије за брескве, тако да треба дати предност јачим сортама. Припрема брескве на шљиву захтева одређену количину искуства, тако да може бити тешко за почетнике.
 3. Може се засадити и кајсија. Ово дрво толерише такве процедуре довољно добро због своје трајности.
 4. Од егзотичнијих сорти, вакцинација се може вршити на бадемима, трњама и трешњама, али ова стабла су мала, тако да ће им бити потребна подршка током бербе брескве. Из тог разлога, не користе се тако често као залиха брескве.

Ниједан усјев није прикладан као иста сорта брескве, цак и шљива и шљива. То је због чињенице да се блиско сродна стабла могу боље прилагодити једни другима. Таква стабла захтевају исте услове бриге.

Правила за трансплантацију

Да би вакцинација добро функционисала, неопходно је пажљиво припремити материјал, графт. Почните припрему за младе резнице неопходних својстава неопходних од септембра. У овом тренутку, они су пажљиво одабрани - морају имати виталне пупољке у количини од најмање 10, пречник одабраних грана не смије бити мањи од 7 мм, а дужина је обично 11-17 цм.

Главна сврха припреме потомка је да се сачува и првих топлих дана без знакова раста изданака. Најбољи услови складиштењаМатеријали су просторије у којима је температура и влажност увијек стабилна - +3 ° Ц.Под овим условима околине, графт се замрзава у развоју, али не умире.

Да би гранчица остала влажна, ставља се у врећицу или омотава филмом.Добра гранчица има зелени руб на резу.Тада ће цијела зима бити у добром стању, а на прољеће ће имати прилику да се смири.

На шта се може калемити бресква: младо дрво које није старије од 1.5-2 године.Можете се калемити на старије дрвеће, али у овом случају не постоји гаранција да ће се калем укоријенити.

Ова процедура се може извести на више начина.

​​
 1. Копулација је ажурирана - да су на гранама направљени резови, који се убацују један у други.Потребно је формирати осебујне језике.Ово помаже у најбољој циркулацији сока током лета.Исправан рез се врши под углом који није већи од 45 °.
 2. Класична копулација - ова инокулација брескве је много једноставнија од побољшане копулације, па је стога идеална за почетнике.Лежи у чињеници да су и графт и стока резани под углом од 30 до 45 °.Резане површине су повезане и запечаћене траком.
 3. Производ исправног наношења пупољака се прави само на младим стаблима.Најбоље вријеме за ово је прољеће.За пупљење је потребно направити рез на корици тако да се добије штит од 2-3 цм.Све овоИсправно фиксиран са електричном траком.
 4. Пупак брескве се обично користи за нектаринско пресађивање.Карактеристика ове методе је рез у облику слова Т на кори дрвета.

Након што је нектарина или бресква пресађена, потребно је водити рачуна о биљци - благовременом залијевању и обрезивању низводних грана.

Закључак

Бресква као њежна и избирљива биљка захтијева посебне методе репродукције и његе.Постоји много начина на које можете закачити брескву.То укључује копулацију и пупљење.Свака од ових метода има своје подврсте, тако да морате одабрати метод строго индивидуално.Потребно је унапријед припремити материјал за вакцинацију - то ће осигурати добар принос.