Посебности узгоја вишње Плум

Многи вртлари који живе у северним регионима су у дугој потрази за сортама воћа које би карактерисале отпорност на мраз. Оилицха Олинаиа је узгајана посебно за узгој на Кавказу и на Уралу. Не само да није изложен ниским температурама, већ је и познат по великом броју предности.

Општи опис

Сорта шљива Алицха је узгајана у Русији на Институту за оплемењивање. Основа ове културе је положена шљива Бурбанк Кинеска и шљива сорте Таврицхескаиа. Крајем шездесетих година прошлог века хибрид шљиве и трешње укључен је у Државни регистар. Опис указује да је идеалан за узгој у хладним регионима земље.

Ова сорта шљиве карактерише средњи период сазревања. Берба почиње крајем јула. Дрво се брзо укоријенило у земљишту, а друге године након садње почиње плод. Принос ове сорте је висока шљива вишње. Од једног младог стабла сакупља се до 25 кг висококвалитетних производа.

Овај усјев је веома отпоран на мраз. Може да издржи температуре до -30 ° Ц. Ако су очитавања температуре нижа, озеблина коријена и изданака почиње, али се биљка брзо опоравља са доласком топлоте. Опис указуједа биљка ове сорте није самоплодна. За висококвалитетне и стабилне усјеве, поред њих треба посадити и друге опрашиваче. Најбоље за сорту шљива је обавезно Крамска или Сферна шљива.

Карактеристике дрвета

Дрво је ниско, достиже само 3 м у свом животу. Просечан животни век постројења је 25-30 година. Крона средње задебљана, сферни облик. Стуб је мали и прекривен сиво-смеђом коре. Изданци досежу 20 цм, а на таквим годишњим изданцима почињу да се формирају јајници. Опис показује да је њихов горњи дио зелен, а главни дио је прекривен слојем смеђе нијансе.

  • дужина листа 6 цм и ширина 3 цм;
  • површина је глатка, засићена зеленом бојом;
  • ивица листа је шиљаста;
  • Постоји густи премаз воска.

Средње цвасти. На сваком изданку формирају се до 5-8 цвасти осјетљиве ружичасте боје. Сваки цвет достиже 2,5 цм у пречнику. Број прашника је 35 ком. Ово објашњава високе стопе продуктивности.

Карактеристике фетуса

Плодови сорти вишње шљиве.Обно мали, достижу тежину од 15-20 г. Просјечни промјер бобице је 2,5 цм, а кора је густа, па се плодови не пуцају чак ни када су претрпани. Површина је пријатна жута нијанса, али на малој површини постоје црвенкасто-љубичасте пруге.

Плодови су прекривени дебелим слојем воска. Абдоминални шав је јако изражен. Месо на тендеруиеллов схаде.По структури је влакнаста, сочна, густа.Укус је необичан, слатко-киселкаст, са аромом мушкатног орашчића.

Садња и узгој

Да бисте узгајали квалитетне производе, треба да одаберете право место за засад.Ова култура се осјећа угодно ако се налази на вишем терену.Тиме се осигурава њихова максимална заштита од прегласавања тла током одмрзавања.Биљкама је потребно много сунчеве светлости.

Киселост земљишта не би требало да пређе 4%, тако да ће црна земља бити идеална за саднице.

Јама се припрема у јесен, а сама се слетање изводи у прољеће.Цјелокупни простор треба ископати тако да зрак уђе у тло и више је лабав.Након тога се на парцели од 1 ха наноси 50 кг хумуса помешаног са 10 литара суперфосфатног раствора (70 г на 10 литара воде).Величина рупе је 70 × 70 цм, а на дну мора бити инсталиран дренажни систем.

У пролеће се укрцавају на садњу.Дренажа посута површинским слојем (остаци након рупа).Висина насипа не би требала бити већа од 20 цм, унутра је стављена двогодишња и здрава садница.Близу изливени носач, на који је везан садни материјал.Коријени су чврсто посути земљом, остављајући радикалан врат на површини.Размак између грмља и редова треба да буде најмање 3 м, тако да биљке не стварају сенку једна за другу.

Култивирање усева

Није тешко бринути се за дрво ове сорте.Потребно је осигурати висококвалитетно и квалитетно залијевање, којеспроводи се у интервалима од 25 дана.Први залијевање се врши мјесец дана након садње.Да бисте то урадили, користите топлу воду, која обезбеђује добро приањање корена на тло.Након отпуштања земље до дубине од 60 мм уклоните све корове.

Гнојива треба да вклу ~ уваат и органски и минерални дјубрива.

  1. У пролеће, наредне године након садње, улијте 20 л калијум нитрата (40 г на 10 л воде) испод сваког грма.Боље је то урадити пре формирања јајника и формирања бубрега.
  2. Лети је потребно додати 10 литара амонијум нитрата (30 г на 5 литара воде) сваком стаблу како би се убрзао процес зрења.
  3. ​​
  4. У јесен, биљкама су потребне супстанце које ће их заштитити од јаких мраза, стога прво испере 15 литара суперфосфатног раствора (50 г на 7 литара воде), а затим загрљају пристволни круг хумусом и сламом.

Обрезивање се врши без посебног распореда.Пролећна резидба се врши само ако постоје гране које су избачене из круне, а на јесен се уклањају суви делови дрвета.

Борба против болести и штеточина

Ова култура је отпорна на болести, али понекад је захваћена пепелницом, која се третира раствором бордешке мешавине (20 г на 10 литара воде).

Спасавки од листовки од "Оки" (30 г на 5 л воде).Превенција се састоји од прскања бакар сулфатом (20 г на 10 литара воде).